دبیرکل سازمان ملل اتهام مطرح شده از سوی نخست وزیر اسرائیل در مورد قصد فلسطینیها برای «پاکسازی نژادی» علیه اسرائیلیها را «عصبانیکننده» نامیده و از سیاست دولت اسرائیل در تقویت یهودینشینهای غیرقانونی شدیدا انتقاد کرد.
به گزارش روزنامه هاآرتص، بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل، روز پنجشنبه، ۲۵ شهریور، در نشست شورای امنیت گفت، از شنیدن این سخنان نتانیاهو «نگران شدهام» و این اظهارات «غیرقابل قبول» است.
بنیامین نتانیاهو روز جمعه، ۱۹ شهریور، در یک ویدیو کلیپ، فلسطینیها را متهم کرد که میخواهند کشور فلسطین بدون وجود یهودیان برپا شود.
نتانیاهو در ادامه گفت که این خواسته فلسطینیها «پاکسازی نژادی» است، و «بیشتر حیرت میکنم که می بینم کسی درک نمی کند که این اظهارات همان خواسته تطهیر نژادی است».
وزارت امور خارجه آمریکا شنبه گذشته شدیدا از این اظهارات نتانیاهو انتقاد کرده و تاکید کرد که هر مخالف سیاست اشغالگری را نباید با زدن انگ تلاش برای «پاکسازی نژادی» یهودیان ساکت کرد.
سازمان ملل و جامعه جهانی، و از جمله آمریکا، با حمایت از دیدگاه فلسطینیها، یهودینشینها را غیرقانونی می دانند و از گسترش بی وقفه آن ابراز ناخرسندی میکنند.
بان گی مون در سخنان خود در نشست شورای امنیت تکرار کرد که «شهرکسازی اسرائیل در کرانه باختری اشغالی، غیر قانونی است و ظلم و اشغال سرکوبگری در اراضی فلسطینی باید پایان یابد».
آقای بان افزود، اسرائیل ساخت و سازها را در شش ماه اخیر، از هر زمان دیگر در مقایسه با سه سال گذشته بیشتر کرده است.
آقای بان که آخرین هفته های دبیرکلی سازمان ملل را سپری میکند در دوره اخیر انتقاد از سیاست های اسرائیل در قبال فلسطینیها را صریحتر کرده است.
دولت آمریکا با وجود انتقاد از عملکرد اسرائیل در قبال فلسطینیها، روز چهارشنبه توافق اعطای ۳۸ میلیارد دلار کمک نظامی بلاعوض به اسرائیل در یک دوره ده ساله دیگر را تایید کرد، توافقی که به گفته رهبران اسرائیل و آمریکا، ارتش اسرائیل را بهشدت تقویت می کند.
گسترش شهرکسازی اسرائیل در کرانه باختری در حالی است که مقامات فلسطینی گفتند از پیمان صلح اسلو ناامید شده اند.
این هفته با بیست و سومین سالروز امضای پیمان صلح اسلو مصادف بود.
به همین مناسبت، ابو علا، نخست وزیر اسبق تشکیلات فلسطینی، روز پنجشنبه در کرانه باختری گفت، کشور فلسطین می بایست تنها پنج سال بعد از پیمان اسلو برپا می شد. اما این رویا تا حال تحقق نیافته است.