یک روزنامه آمریکایی روز پنجشنبه گزارش داد که رئیس جمهوری آمریکا تا پایان مذاکرات هستهای با جمهوری اسلامی با نخست وزیر اسرائیل دیدار نمیکند و او را نیز رسما به آمریکا دعوت نخواهد کرد.
روزنامه نیویورک تایمز روز پنجشنبه، سوم اردیبهشت، این خبر را به نقل از رهبران یهودی آمریکایی که هفته گذشته با باراک اوباما در کاخ سفید دیدار کردهاند منتشر کرده است.
در گزارش نیویورک تایمز آمده است، در این دیدار شماری از شخصیتهای یهودی از آقای اوباما پرسیدند حال که انتخابات اسرائیل به پایان رسیده، چه زمان با نتانیاهو دیدار میکند، اما آقای اوباما گفت که چنین دیداری تنها بعد از حصول توافق نهایی هستهای با ایران انجام خواهد شد.
در این گزارش آمده است، باراک اوباما به رهبران یهودیان کشورش گفت، حدس می زند که اگر با نتانیاهو ملاقات کند، این دیدار با ادامه انتقادهای علنی نخست وزیر اسرائیل از سیاستهای آمریکا، بهویژه در مورد تلاش برای رسیدن به توافق نهایی اتمی با ایران، پایان یابد.
آقای اوباما در همین حال افزوده است مکالمه تلفنی با نتانیاهو را می تواند انجام دهد.
دعوت کاخ سفید از یک نخست وزیر اسرائیل بعد از تشکیل دولت جدید او رسمی است که از گذشته مانده است.
بنیامین نتانیاهو ماه گذشته در انتخابات سراسری اسرائیل پیروز شد و در حدود پنج هفته اخیر در حال برپایی ائتلافی با احزاب همسو با حزب لیکود برای معرفی یک دولت تازه بوده است.
نتانیاهو دو هفته پیش از انتخابات اسرائیل با وجود ناخشنودی عمیق کاخ سفید به آمریکا رفت و با سخنرانی در کنگره، سیاستهای دولت اوباما در برابر ایران را مورد انتقاد آشکار قرار داد و مدعی شد که تنها اسرائیل می فهمد که برنامه اتمی ایران تا چه حد «خطرناک» است.
در سفر ماه گذشته نتانیاهو به واشینگتن، باراک اوباما گفت چون انتخابات اسرائیل نزدیک است، بر اساس یک عرف عادی در کاخ سفید، رئیس جمهوری با رهبران کشورهایی که در حال انتخابات هستند، ملاقات نمیکند.
باراک اوباما در آن زمان در ملاقاتی با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در طعنه ای به اصرارهای نتانیاهو برای ملاقات، گفت، حتی اگر آلمان در حال انتخابات بود با آنگلا با وجود این که او را دوست دارم، ملاقات نمیکردم.
به نوشته نیویورک تایمز، بحران مناسبات شخصی میان بنیامین نتانیاهو با باراک اوباما در حال حاضر قابل حل نیست و از این روی، کاخ سفید می کوشد حامیان اسرائیل و گروههای یهودی آمریکا را در مورد سیاست های آمریکا در قبال ایران توجیه کند.
در حالی که باراک اوباما سه هفته پیش چارچوب تفاهم سیاسی به دست آمده میان ایران و قدرتهای غربی را «شفافترین» گام ایران نامید، نتانیاهو این تفاهم را «اشتباه تاریخی» مانند «اشتباه رهبران جهانی در آستانه جنگ جهانی دوم» توصیف کرده است.
سیام ژوئن ۲۰۱۵، دهه اول تیر ۱۳۹۴، ضربالاجل پایان مذاکرات هسته ای کشورهای گروه ۵+۱ با ایران است.
اما سخنان ماه گذشته نتانیاهو در مورد اینکه «تا او رهبر اسرائیل باشد، نخواهد گذاشت که کشور فلسطین برپا شود» موجب تیرگی بیشتر روابط میان او با اوباما شد.
آقای اوباما گفت، یقین دارد که این حرف نتانیاهو تنها برای انتخابات نبوده و او حرف دل خود را زده است.
به نوشته نیویورک تایمز، با وجود تیرگی شدید روابط شخصی میان نخست وزیر اسرائیل با رئیس جمهوری آمریکا، کاخ سفید جو بایدن، معاون رئیس جمهور،را روز پنجشنبه به مراسم سالروز استقلال اسرائیل در سفارت اسرائیل در واشینگتن فرستاده است.