لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۳۴

فنلاند و دانمارک دفتر سیاسی فلسطینی را به عنوان «سفارت» پذیرفتند


فنلاند و دانمارک با پیوستن به جمع چند کشور اروپایی دیگر، روز جمعه، ۱۳ اردیبهشت، با ارتقای سطح نمایندگی فلسطینی، دفتر سیاسی فلسطینی را به عنوان «سفارت» پذیرفتند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در پی نشست روز جمعه از سوی وزیران خارجه کشورهای اروپای شمالی در استکهلم، فنلاند و دانمارک به شمار دیگری از کشورهای اروپایی پیوستند که جایگاه سیاسی فلسطین را ارتقا داده‌اند.

ارکی توئومیوجا، وزیر امور خارجه فنلاند، و همتای دانمارکی او، ویلی سووندال، اعلام کردند که نماینده سیاسی فلسطینی‌ها در کشور متبوع آنها از این پس در مقام «سفیر» و دفتر نمایندگی فلسطینی به منزله «سفارت» تلقی می‌شوند.

در همین زمینه، وزیر خارجه دانمارک گفت که در سال‌های گذشته «حکومت مستقل فلسطین پیشرفت زیادی» داشته است.

با این تصمیم دولت‌های هلسینکی و کپنهاگ، بدین ترتیب هر پنج کشور «نوردیک» (اروپای شمالی) ارتقای سطح نمایندگی فلسطینی را پذیرفته‌اند؛ پیشتر سوئد، نروژ و ایسلند رویه سیاسی مشابهی را در پیش گرفتند.

پنج کشور «نوردیک» در میان ۱۳۸ دولتی بودند که هفت ماه پیش در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد فلسطین را به عنوان دولت ناظر غیر عضو به رسمیت شناختند.

در تصمیم تاریخی بیستم نوامبر ۲۰۱۲ در مجمع عمومی سازمان ملل که بر اساس درخواست محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردانی گرفته شد، آمده است که کشور فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ برپا می‌شود.

دو ماه پس از این تصمیم، قبرس نخستین کشور اروپایی بود که جایگاه فلسطینی‌ها را در نیکوزیا ارتقا داد و وزیر خارجه قبرس تاکید کرد که دولت این کشور از سال ۱۹۸۸ (از زمان درخواست وقت یاسر عرفات برای استقلال کشور فلسطین) برای شناسایی کشور فلسطین ابراز آمادگی کرده است.

از پاییز گذشته، کشورهای دیگری در سایر نقاط جهان، و به‌ویژه در آسیا و آمریکای لاتین، جایگاه نمایندگی فلسطینی را به «سفارت» ارتقا داده‌اند.

در همین حال کمپانی «گوگل» نیز از روز جمعه، سیزدهم اردیبهشت، در موتور جستجوی خود کاربرد عبارت «گوگل فلسطین» را آغاز کرد؛ تا پیش از این، عبارت «تشکیلات فلسطینی» یا «اراضی فلسطینی» و «اراضی اشغالی فلسطینی» در موتور جستجوی «گوگل» به کار می‌رفت.

نیتن تیلور، سخنگوی «گوگل»، اعلام کرد که تصمیم این کمپانی در چارچوب اقدام مجمع عمومی سازمان ملل در شناسایی فلسطین اتخاذ شده است.

فلسطینی‌های جهان برای وادارکردن «گوگل» به اتخاذ این سیاست، کارزاری سخت شامل امضای تومار‌ها، تجمعات و اعتراضی‌های فیس‌بوکی زیادی را پشت سر نهادند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، انتظار می‌رود دولت این کشور به اقدامات تنبیهی در ارتباط با «گوگل» اقدام کند، اما به جزئیات گزینه‌های اسرائیل علیه «گوگل» اشاره‌ای نکرده‌اند.
XS
SM
MD
LG