نتیجه یک پژوهش دانشگاهی تازه نشان میدهد که در حال حاضر بیش از سه هزار میلیارد اصله درخت روی کره زمین وجود دارد. این تعداد هفت برابر مقداری است که دانشمندان پیشتر گمان میکردند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از نشریه معتبر «نیچر» (طبیعت) که روز چهارشنبه، ۱۱ شهریور، منتشر شد میگوید که در حال حاضر ۳.۰۴ تریلیون اصله درخت روی کره زمین وجود دارد.
با این حال بر اساس پژوهشی که تامس کراتر از دانشگاه ییل در آمریکا در راس گروهی انجام داده، این تعداد هزاران میلیارد کمتر از درختانی است که پیشتر روی کره زمین وجود داشته است.
آقای کراتر و همکارانش با استفاده از مدلهای کامپیوتری و تصاویر ماهوارهای، تعداد درختان حال حاضر زمین را تخمین زده و همچنین محاسبه کردهاند که پیش از تمدن بشری ۵.۶ هزار میلیارد اصله درخت روی زمین وجود داشته است.
با این حساب از زمان آغاز تمدن بشری، تقریبا نیمی از درختان روی زمین از بین رفته است.
پیشتر تصور دانشمندان این بود که ۴۰۰ میلیارد درخت روی زمین هست.
تقریبا ۱۴۰۰ میلیارد اصله از درختان روی کره زمین در جنگلهای حارهای و شبهحارهای قرار دارند.
بر اساس این پژوهش تازه، انسانها سالانه ۱۵ میلیارد درخت را قطع میکنند و پنج میلیارد درخت به جای آنها کاشته میشود.
با این حساب یعنی از بین رفتن ده میلیارد درخت در سال، حدود ۳۰۰ سال دیگر کل درختان روی کره زمین از بین خواهد رفت.
کارشناسان و طرفداران محیط زیست همواره بر اهمیت وجود درختان در پاک نگه داشتن محیط زیست تاکید کردهاند. درختان، دیاکسیدکربن موجود در هوا را میگیرند و به جای آن اکسیژن پس میدهند.
در ایران نیز سطح جنگلهای کشور ثابت نبوده و در سالهای اخیر دائما در حال کاهش بوده است.
در همین زمینه رییس سازمان جنگلها و مراتع ایران سال گذشته با اشاره به این که طی ده سال گذشته سطح جنگلهای کشور ثابت نبوده و روند نزولی داشته اعلام کرد که وسعت جنگلهای ایران با کاهشی ۱۴ هزار هکتاری مواجه شده است.