به گفته آقای اوباما، پس از این همه خونریزی و کشتار و آواره شدن مردم در سوریه، نمیتوان انتظار داشت که به وضعیت گذشته بازگردیم و بشار اسد بر مسند قدرت بماند. او با اشاره به تاریخچه جنگ داخلی سوریه میگوید که این بشار اسد بود که صدای اعتراض مردم خود را نشنید و باعث شد که کار سوریه به اینجا بکشد. به نظر میرسد این پاسخ آقای اوباما به روسیه و ایران است که اصرار دارند بشار اسد در آینده سوریه باز هم نقش داشته باشد.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل، و سوزان رایس، مشاور امنیت رئیس جمهور، در ردیف اول سالن مجمع عمومی شنونده نطق باراک اوباما هستند.
آقای اوباما میگوید که دموکراسی بی عیب و نقص نیست، اما همین دموکراسی آمریکا را به قدرتمندترین کشور جهان تبدیل کرده است.
به گفته آقای اوباما، وقتی کشورها درها را به روی مهاجران باز میکنند، آن وقت است که اقتصادشان شکوفا میشود.
اوباما: قدرت مطلق فساد به بار میآورد.
اوباما میگوید که باید به کرامت و عزت هر انسانی باور داشت و آن را محترم شمرد. «این آیندهای است که باید به دنبالش باشیم.»
به گفته رئیس جمهور آمریکا، حکومتهایی که صدای مخالفان را خفه میکنند، قدرت خود را به رخ نمیکشند، بلکه ضعف خود را نشان میدهند، «تاریخ نشان میدهد رژیمهایی که از مردم خود میترسند حتما فرو خواهند ریخت».
نطق باراک اوباما چندین بار تشویق و کف زدن حضار در سالن مجمع عمومی را به دنبال داشت.
به گفته یکی از خبرنگاران خبرگزاری تسنیم در نیویورک، حسن روحانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در روز دوشنبه، با دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، دیدار کرده است.
خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داده است که حسن روحانی، رئیس جمهور، «برای شرکت در مراسم انتقال» اجساد قربانیان حادثه منا در عربستان یک روز زودتر به ایران بازمیگردد. آقای روحانی قرار بود روز سهشنبه به تهران بازگردد. این تغییر برنامه باعث شده است که دیدار او با نخست وزیر بریتانیا به صبح روز دوشنبه منتقل شود.