لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۵۰

هالیوود، سوار بر موج انتخابات آمریکا


آیا هالیوود می تواند آمریکایی ها را به تماشای سیاست و مسائل روز در سینما علاقه مند کند؟
آیا هالیوود می تواند آمریکایی ها را به تماشای سیاست و مسائل روز در سینما علاقه مند کند؟


سینماروهای آمریکایی به موضوع عراق در فیلم های هالیوود توجه و علاقه چندانی نشان نداده اند... اما انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیک است و همه چیز ممکن است عوض شود.


اما حالا...


کمپانی برادران وارنر با بودجه ای صد میلیون دلاری، دو ستاره بزرگ یعنی لئوناردو دی کاپریو و راسل کرو، و ریدلی اسکات، کارگردانی درجه یک، دست به قمار زده است تا شاید بالاخره مردم آمریکا را برای دیدن فیلم «مجموعه دروغ ها» به سینما بکشاند.


مجموعه دروغ ها تریلری جاسوسی است که دی کاپریو در آن نقش یک مامور سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، «سیا» را دارد که در عراق به دنبال تروریست هاست و راسل کرو ماموری است که در آمریکا هدایت و رهبری او را بر عهده دارد.


به نظر می رسد تمام مدیران هالیوود در یک ماه آینده فروش مجموعه دروغ ها را زیر نظر خواهند داشت. در حالی که به زمان انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده نزدیک می شویم، استودیوهای هالیوود چندین فیلم جدی درباره سیاست و جنگ و مذهب را در نوبت پخش دارند که اتفاقی بی سابقه است.


در حالی که به زمان انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده نزدیک می شویم، استودیوهای هالیوود چندین فیلم جدی درباره سیاست و جنگ و مذهب را در نوبت پخش دارند که اتفاقی بی سابقه است.


باید دید بالاخره شور و هیجان مربوط به سیاست که انتخابات قریب الوقوع این کشور ایجاد کرده است به هالیوود نیز سرایت می کند؟ به هر حال شوهای تلویزیونی شبکه «کمدی سنترال» چون برنامه جان استیوارت که از شبکه سی ان ان اینترنشنال هم پخش می شود، باعث شده سیاست برای آمریکایی ها که قبلا از هر چیز سیاسی فراری بودند تماشایی و سرگرم کننده شود.


اما این که آیا آمریکایی ها واقعا می خواهند با مسائل و جنگ هایی رو به رو شوند که این روزها به جهان و زندگی شان شکل می دهند مسئله ای است که در دو سه ماه آینده مشخص می شود.


پس از مجموعه دروغ ها هفته آینده فیلم «دبلیو»، برداشت هجوآمیز الیور استون از زندگی جرج دبلیو بوش، اکران می شود. استون به مرحله پس از تولید فیلم خود سرعت داد تا زودتر، یعنی پیش از انتخابات ریاست جمهوری، آن را به پرده سینماها برساند.


پاتریک گلدستاین از روزنامه لس آنجلس تایمز می گوید: «با توجه به تاثیر مثبت خیلی کمی که بوش بر بحران مالی جاری گذاشته، اغلب مردم آمریکا دیگر فکر می کنند که در این هشت سال به اندازه کافی بوش را دیده اند، بنابراین بعید است که بخواهند در سینمای محله هم شاهد ظهور و سقوط او باشند.»


در مقابل کرک هانی کات از هالیوودریپورتر معتقد است که بزرگ ترین نقطه قوت فیلم دبلیو «این است که می خواهد در مورد ذهنیت فعلی ما از اوضاع سیاسی جاری حرف بزند، نه این که مجبور باشیم صبر کنیم ببینیم مورخ ها در این مورد چه خواهند گفت.»

صحنه ای از فیلم مجموعه دروغ ها اثر ریدلی اسکات.




از دیگر فیلم هایی که در نوبت اکران هالیوود هستند یکی مستندی هجوآمیز است به نام «مذخره» درباره افراطی گری مذهبی، و دیگری فیلم مستند داستانی «بازشماری» با شرکت کوین اسپیسی که اخیرا در تلویزیون بریتانیا پخش شد و نظر مثبت منتقدان را هم جلب کرد.


بازشماری درباره انتخابات سال ۲۰۰۰ در ایالات متحده و بازشماری آرا در ایالت فلوریداست که باعث شد رای نهایی در مورد ریاست جمهوری بر عهده دادگاه عالی این کشور گذاشته شود و جرج بوش به عنوان رییس جمهور آمریکا پیروز این میدان معرفی شود.


در حالی که هالیوود خود را آماده می کند تا چند ماه آینده با فیلم هایش به سراغ رای دهندگان-تماشاگران آمریکایی برود اما...


تاکنون موفق ترین فیلمی که بر موضوع «جنگ با تروریسم» تمرکز داشته نه یک تریلر جنایی یا جنگی، بلکه فیلمی کمدی است با عنوان «هرولد و کومار: فرار از گوآنتانامو بی» درباره دو جوان تنبل و عاشق ماری جوآنا که اتفاقی در گوآنتانامو زندانی می شوند.


این فیلم که در آغاز سال جاری اکران شد، فقط در آمریکا ۳۸ میلیون دلار فروش کرد، در حالی که هیچ کدام از فیلم های هالیوودی جدی مربوط به عراق و افغانستان حتی نصف این هم فروش نداشته اند.


تاکنون موفق ترین فیلمی که بر موضوع «جنگ با تروریسم» تمرکز داشته نه یک تریلر جنایی یا جنگی، بلکه فیلمی کمدی است با عنوان «هرولد و کومار: فرار از گوآنتانامو بی».


استیون راس، مدرس فرهنگ عامه و سینما در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، معتقد است: «آمریکایی ها از فیلم هایی که لحن نصیحت و آموزش دارند خوش شان نمی آید. آنها سینما می روند که سرگرم شوند، اگر از سیاست در قالب سرگرمی صحبت شود آن را می پذیرند، اما دوست ندارند کسی دیدگاه های سیاسی و ایدئولوژیکی اش را بر سرشان بکوبد.»


شاید به همین دلیل است که هیچ کس در هالیوود جز برادران وارنر حاضر نیست بر سر موفقیت فیلم «مجموعه دروغ ها» در گیشه شرط ببندد. حتی برخی پیش بینی کرده اند که فیلم ریدلی اسکات که گلشیفته فراهانی ایرانی هم در آن نقش پرستاری به نام عایشه را دارد باید مقام اول فروش را به فیلم «بورلی هیلز شی وآ وآ» درباره یک سگ سخنگو واگذار کند.


حال باید دید سگ سخنگو برنده این میدان خواهد بود یا مجموعه ای از دروغ ها.


XS
SM
MD
LG