لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۵۳

مرور روزنامه‌های چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۳۸۹


روزنامه‌های دنیای اقتصاد و خراسان خبر داده‌اند که مجلس شورای اسلامی با تصویب بخشی از لایحه پیشنهادی دولت محمود احمدی‌نژاد برای برنامه پنجم «به وزارت علوم و همچنين وزارت بهداشت اجازه تاسیس شعبه‌های پولی دانشگاه‌ها را داده است».

به نوشته روزنامه خراسان، مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی ۱۱ آبان‌ماه با تصویب بند «ی» از ماده ۲۴ لايحه برنامه پنجم به وزارت علوم و همچنين وزارت بهداشت اجازه داد تا «با تصويب شورای گسترش وزارتخانه‌های مربوط نسبت به تاسيس شعب در شهر محل استقرار خود يا ديگر شهرها و مناطق آزاد داخل کشور و نيز در خارج کشور به صورت خودگردان و با دريافت شهريه از داوطلبان اقدام کنند».

این مصوبه تاکید کرده است که «پذيرش دانشجو در شعب پولی اين دانشگاه‌ها در داخل کشور، خارج از آزمون سراسری انجام می‌شود».

علاوه بر این مجلس هشتم روز سه‌شنبه پیشنهاد دیگری از دولت محمود احمدی‌نژاد را نیز به تصویب رساند که بر اساس آن «دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و تحقيقاتی مجازند از ظرفيت مازاد بر سهميه آموزش رايگان خود يا ظرفيت‌های جديدی که ايجاد می‌کنند بر اساس قيمت تمام شده يا توافقی با بخش غيردولتی و با تاييد هيئت امنا در مقاطع مختلف دانشجو بپذيرند و منابع مالی دريافتی را پس از واريز به خزانه کل به حساب درآمدهای اختصاصی منظور کنند».

روزنامه دنیای اقتصاد نیز در گزارشی با عنوان «جذب دانشجو با شهريه و بدون كنكور» تاکید کرده است که با مصوبه مجلس از این پس دولت می‌تواند با راه‌اندازی «شعب پولی دانشگاه‌های دولتی» به پذیرش دانشجو بدون کنکور و با دریافت شهریه اقدام کند.

این روزنامه در عین حال نوشته است که تصویب «پذیرش دانشجوی پولی در دانشگاه‌ها» مورد اعتراض برخی از اعضای مجلس قرار گرفته که گفته‌اند راه‌اندازی شعب پولی دانشگاه‌های دولتی «اضرار به کسانی است که با زحمت و تلاش درس خوانده و وارد دانشگاه دولتی شده‌اند و همان تشکیلات قرار است هم به آنان و هم به دانشجویان پولی خدمات دهند و خواه‌ناخواه پس از مدتی دانشجویان پولی مورد توجه قرار می‌‌گیرند».

بازداشت دومین داماد مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان

روزنامه تهران امروز از بازداشت دومین داماد مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، خبر داده است. به نوشته این روزنامه، حافظ اسماعیل ملازهی، یکی دیگر از دامادهای مولوی عبدالحميد، امام جمعه مسجد مكی زاهدان روز ۱۰ آبان‌ماه در زاهدان بازداشت شده است.

حافظ اسماعیل ملازهی، از اساتید مدرسه علمیه دارالعلوم زاهدان و داماد مولوی عبدالحمید، چند هفته پس از بازداشت عبدالرحیم شه‌بخش، داماد دیگر مولوی عبدالحمید، بازداشت شده است.

مولوی عبدالحمید در نماز جمعه اخیر این شهر با تائید ممنوع‌الخروج شدن خود گفته است که «امیدوارم گذرنامه بنده هرچه سریع‌تر رفع توقیف و برگردانده شود تا بتوانم امسال به سفر حج و زیارت بیت‌الله‌الحرام مشرف بشوم».

امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین تاکید کرده است که «برخلاف گمان برخی افراد، وجود بنده هیچ خطری برای نظام و مملکت نداشته، و تمام نصایح، راهکارها و گاه انتقاداتی که مطرح کرده‌ام همه و همه در زمینه وحدت ملی و مصالح ملت و نظام بوده است».

مولوی عبدالحمید ضمن دفاع از داماد بازداشت شده‌اش گفته است که «حاج عبدالرحیم هیچ ضرری برای نظام نداشته است».

امام جمعه اهل سنت زاهدان در عین حال بازداشت دامادش را در ارتباط با ساخت‌وساز مسجد اهل سنت زاهدان و تلاشی برای توقف ساخت این مسجد توصیف کرده و گفته است که «بازداشت افرادی از قبیل عبدالرحیم شه‌بخش به هیچ وجه مانع ادامه کار بنای مسجد که از چند روز قبل آغاز شده و مانع دیگر کارهای عمرانی و ساختمانی مسجد نخواهد شد».

گرانی هفت قلم از کالاهای اساسی به‌رغم دستور دولت درباره ممنوعیت افزایش قیمت

روزنامه جهان صنعت خبر داده است که یک روز پس از اعلام فهرست «کالاهای حساس» از سوی دولت و «ممنوع کردن هرگونه افزایش قیمت آنان تا اطلاع ثانوی»، آمار رسمی بانک مرکزی نشان می‌دهد که «هفت کالا‌از فهرست ممنوعه کالاها» گران‌تر شده‌اند.

به نوشته این روزنامه، روغن، گوشت قرمز، گوشت مرغ، قندوشکر، و برخی از محصولات در گروه میوه‌ها، حبوبات و لبنیات از جمله کالاهایی که وزارت بازرگانی دو روز پیش با انتشار اطلاعیه‌ای «افزایش قیمت» آنان را ممنوع کرد از جمله کالاهایی هستند که در گزارش تازه بانک مرکزی نسبت به هفته پیش گران‌تر شده‌اند.

این روزنامه نوشته است که «با استناد به همین آمارهای بانک مرکزی» که روند صعودی قیمت‌ها را نشان می‌دهد «می‌توان دریافت که گرانی واقعیت است و دولت اعلامیه‌ای را بسان نوشدارو پس از دور اول گرانی‌ها صادر کرده است».

جهان صنعت همچنین در سرمقاله خود با عنوان «شرط فرمان به بازار» نوشته است که «افزایش قیمت برخی از اقلام و کالاهای خوراکی بنا به روایت رسمی بانک مرکزی در شرایطی اعلام می‌شود که از مدت‌ها پیش موضوع افزایش قیمت‌ها مطرح بود، اما بانک مرکزی و مسئولان اقتصادی کشور این افزایش‌ها را قابل بررسی در میانگین نرخ تورم نمی‌دانستند».

این روزنامه با اشاره به این که «بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت‌های مواد غذایی ‌با وجود واردات روند افزایشی دارد» تاکید کرده است که «حتی اگر دولت دستور دهد که قیمت برخی اقلام به دلیل اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها باید ثابت باشد، بازار شیوه خود را دارد و نمی‌توان به بازار دستور داد که بیش از آن چه دولت عنوان کرده گران نکنند».

جهان صنعت با اشاره به این که «علم اقتصاد می‌گوید قیمت را بازار و عرضه و تقاضا تعیین می‌کند» نوشته است که «دولت بهتر است به جای فرمان به بازار شرایط را برای اجرای قانون مهیا کند، زیرا بازار تابع ضوابط خود است و هرگونه فرمان به بازار می‌تواند منجر به تبعات دیگری شود».

«برخی از بازداشت‌شدگان در طرح امنیت محله‌محور محارب اعلام شوند»

روزنامه جمهوری اسلامی گزارش داده است که فرمانده انتظامی تهران بزرگ روز سه‌شنبه گفته است که قوه قضائیه باید تعدادی از بازداشت‌شدگان طرح امنیت محله‌محور را «محارب» اعلام کند.

به نوشته این روزنامه، حسین ساجدی‌نیا که نیروهای تحت امرش از چند روز پیش اجرای طرح «امنیت محله‌محور» در دو هزار نقطه تهران را آغاز کرده‌اند، با اعلام این که «صد نفر» تحت عنوان «اراذل و اوباش» بازداشت شدند ، گفته است که «هماهنگی‌‌های لازم نيز با مجموعه قضایی صورت گرفته كه پس از تحويل اين اراذل به آنها برخوردهای لازم انجام شود، حتی ما پيشنهاد كرده‌ايم كه برخی از اين افراد بايد به عنوان محارب شناخته شوند».

بر اساس قانون مجازات اسلامی که حکومت مستقر در ایران آن را اجرا می‌کند «محارب» شناخته شدن یک متهم مجازات‌هایی چون «اعدام»، «مصلوب کردن»، «قطع دست راست و پای چپ» را در پی دارد.

فرمانده نیروی انتظامی تهران همچنین با اعلام اجرای چند عملیات شبانه و تاکید بر این که «برخی‌ها فكر می‌‌كنند اين طرح در حوزه تمرين عملياتی نیروی انتظامی بود» تاکید کرده است که «خير، اين‌طور نيست، ماموريت نیروی انتظامی در شش‌ماهه اول امسال بحث برخوردهای كلی بوده و در شش‌ماهه دوم بحث بر امنيت محله‌ای است».

حسین ساجدی‌نیا سن کسانی که از آنها به عنوان «اراذل و اوباش» نام برده را بین «۱۹ تا ۳۰ سال» اعلام کرده و همچنین گفته است که «برای توبه كردن مهلت داده بوديم، اكنون هم اگر كسی پيش از دستگيری توبه كند با آن برخورد نمی‌‌شود، اما پس از دستگيری به مراجع قضايی معرفی می‌‌شود و هر كدام از اين اراذل را كه مراجع قضایی معرفی كنند در محله آنها می‌‌گردانيم».

تداوم اعتراض دانشجویان و «فرمان ایست مجلس» به انحلال دانشگاه پزشکی ایران

روزنامه‌های آرمان و ابتکار گزارش‌هایی از «تجمع اعتراض‌آمیز دانشجویان مقابل مجلس» و «فرمان ایست مجلس به انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران» را در شماره چهارشنبه منتشر کرده‌اند.

روزنامه آرمان خبر داده است که جمعی از دانشجويان دانشگاه علوم پزشكی ايران روز سه‌شنبه با تجمع درمقابل مجلس شورای اسلامی نسبت به انحلال اين دانشگاه اعتراض كردند.

به نوشته این روزنامه، «دانشجويان دانشگاه علوم پزشكی ايران در این تجمع به حكم اخير وزير بهداشت در مورد انحلال دانشگاه علوم پزشكی ايران و واگذاری اختيارات آن به دانشگاه علوم پزشكی تهران و بهشتی اعتراض كردند و خواستار واكنش نمايندگان نسبت به اين مسئله شدند».

آرمان نوشته است که دانشجویان «در اين تجمع پلاكاردهایی مبنی براعتراض به اين حكم در دست داشتند».

روزنامه ابتکار نیز همزمان از «فرمان ایست مجلس به انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران» خبر داده و نوشته است که علی عباس‌پور، رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، با اشاره به برگزاری جلسه روز سه‌شنبه كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با وزير بهداشت گفته است که «دلايل مطرح شده برای انحلال اين دانشگاه برای من و تعداد ديگری از اعضا قانع‌كننده نبود، و پيشنهاد داديم كه روند اين كار متوقف شود تا بتوانيم بحث را به صورت علمی و منطقی پيگيری كنيم».

به نوشته روزنامه ابتکار، علی عباس‌پور درباره پشت پرده انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز گفته است که «لطف‌الله فروزنده، معاون نیروی انسانی محمود احمدی‌نژاد، به وزير بهداشت پيشنهاد كرده بود كه با توجه به استان شدن كرج و لحاظ اين نكته كه بحث بهداشت و سلامت كرج زير نظر دانشگاه علوم پزشكی ايران بوده، بهتر است اين دانشگاه به كرج منتقل شود».

وی همچنین به استناد توضیحات وزیر بهداشت گفت که «مرضیه وحید دستجردی نيز عنوان كرده است كه در ابتدا با اين امر مخالف بوده، اما با اين موضوع كه دانشگاه علوم پزشكی ايران را برای ارتقای سطح علوم پزشكی دانشگاه تهران در دانشگاه‌های ديگر ادغام شود موافق بوده» و بر همین اساس دستور انحلال این دانشگاه را صادر کرده است.

روزنامه ابتکار همزمان از قول علی باغبانيان، عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشكی ايران، خبر داده است که «به دنبال انحلال دانشگاه علوم پزشكی ايران، دانشگاه علوم پزشكی شهيد بهشتی نيز منحل خواهد شد».

«بی‌سابقه‌ترين کشند سرخ يک ميليون تن ماهی را تلف کرد»

روزنامه خراسان به نقل از معاون محيط زيست دريايی سازمان حفاظت محيط زيست از «بروز وسيع‌ترين و بی‌‌سابقه‌ترين کشند سرخ در سواحل جنوبی کشور» خبر داده است.

به نوشته این روزنامه، محمدباقر نبوی، معاون محيط زيست دريايی سازمان حفاظت محيط زيست، گفته است که «بر اثر اين کشند تاکنون بالغ بر يک میلیون تن ماهی تلف شده است».

محمدباقر نبوی با اشاره به اين که «اين بلوم جلبکی در سواحل شرقی چابهار و در نواری به طول ۷۰ کيلومتر و عرض حدود ۳۰ متر از محدوده بندر رمين تا پسابندر» رخ داده، گفته است که «در محدوده اين بلوم جلبکی چهار قطعه لاک‌پشت سبز که از گونه‌های در معرض خطر انقراض به شمار می‌آیند هم تلف شدند».

معاون محيط زيست دريايی سازمان حفاظت محيط زيست «ورود فاضلاب و پساب و مهيا شدن شرايط بلوم را از جمله عوامل بروز کشند سرخ در سواحل چابهار» اعلام کرده و در عین حال گفته است که «منتظر گزارش سازمان شيلات هستیم تا موضوع در کميته ملی کشند سرخ مطرح و تصميمات لازم در اين خصوص اتخاذ شود».
XS
SM
MD
LG