به گزارش خبرگزاری های ایران، محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، سخنان نخست وزیر بریتانیا را که در دوبی ایراد شد، در جهت به گفته او «عملکرد تفرقه افکنانهانگلیس در منطقه» دانست.
او گفت:«این گونه اظهارات نمی تواند خدشه ای بر اخوت، مودت و حسن همجواری کشورهای منطقه وارد آورد.»
«در برابر ایران بیایستید»
تونی بلر، نخست وزیر بریتانیا، روز چهارشنبه، ۲۰ دسامبر در دبی، از کشورهای خاورميانه خواست تا در برابر آنچه وی آن را «تهديدهای استراتژيک از سوی حکومت ايران» میخواند بايستند.
تونی بلر افزود: «دولت جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی از تروریسم در عراق و راه اندازی همایش هولوکاست، علنا در مقابل ما صف آرائی کرده است.»
تونی بلر با صراحت اعلام کرد که منظورش از کلمه «ما» فقط غرب نیست، بلکه همه کشورهای حامی صلح و همچنین کشورهای میانه روی مسلمان است.
وی که در آخرین روز سفرش به خاورمیانه، در حضور خبرنگاران در شهر دبی، سخنرانی کوتاهی ایراد کرد. وی در این سخنرانی افزود: «سفر مفیدی به منطقه داشته است و در پی آن است که در اولین قدم به بحران فلسطین خاتمه دهد.»
تونی بلر در این نطق پانزده قیقه ای هیچ اشاره ای به پرونده اتمی ایران نکرد.
نگرانی برای «امنیت جهان»
همچنین متن سخنرانی آقای بلر در جمع بازرگانان دبی، چهارشنبه ۲۰ دسامبر از سوی دفتر وی منتشر شد.
بر اساس اين متن آقای بلر از کشورهای خاورميانه خواست تا در برابر آنچه وی آن را « تهديدهای استراتژيک از سوی حکومت ايران » میخواند بايستند و برای گسترش صلح ميان اسراييل و فلسطينی ها تلاش کنند.
تونی بلر که در تلاش است پيش از ترک سمت خود در سال آينده، به برقراری صلح در خاورميانه کمک کند، در سخنرانی خود گفت:« درگيری ميان ميانه رو ها و تندروها امينت جهان را تحت تاثير قرار خواهد داد.»
آقای بلر پيش از رسيدن به امارات از ترکيه، مصر، عراق، اسراييل و سرزمين های فلسطينی نيز ديدار کرده است.
متحدان آقای بلر می گويند وی در سفر خود در راستای يافتن راه هايی برای پايان دادن به بن بست به وجود آمده ميان فلسطينی ها و اسراييلی ها به پيشرفتهايی دست يافته است.
تونی بلر اوايل سال جديد ميلادی مذاکراتی را با رهبران جهان درباره ارائه مجموعه کمک هايی به محمود عباس، رييس تشکيلات خودگردان فلسطينی انجام خواهد داد.
وی همچنين سه شنبه ۱۹ دسامبر به تلويزيون العربيه در دوبی گفت: «با نقش سوريه در سهولت بخشيدن به برقراری صلح در خاورميانه موافق است اما در عين حال گفت: « به اين کشور اجازه نخواهد داد تا برای کل منطقه تصميم بگيرد.»