یک شبکه خبری بریتانیایی، به نقل از یک مقام رسمی این کشور که نخواست نامش فاش شود، گزارش داد پنج ایرانی که در عراق بازداشت شده بودند، از مقام های امنیتی بلند پایه ایرانی بودند که «درچارچوب یک برنامه سیاسی مخفی، قصد تاثیر گذاری برروی سیاست های دولت عراق» را داشته اند.
نیروهای آمریکایی در عراق روز سی ام آذر ماه گذشته درجریان حمله به یک پایگاه هواداران عبدالعزیز حکیم و در پی کشف به گفته آنها اسنادی، ده نفر از جمله دو ایرانی را بازداشت کردند که از نظر آنان در عملیات غیر مجاز از جمله حمله به نیروهای ائتلاف دخالت داشته اند.
سه دیپلمات ایرانی نیز یک روز پیش از آن در خودرویی در بغداد بازداشت شده بودند. این سه دیپلمات مدتی بعد آزاد شدند.
شبکه خبری بی بی سی به نقل از مقام های بریتانیائی در عراق گزارش داد ایرانیانی که بازداشت شده بودند، از کارمندان نهاد های مهم امنیتی ایران هستند اما مدرک قاطعی از آنان دال بر وارد کردن اسلحه به عراق بدست نیامده است.
به گفته همین مقام ها ، این ایرانیان برای دیدارهای مهمی با رهبران گروه های شیعی عراق به این کشور آمده بودند؛ گروه هایی که پس از سرنگونی دیکتاتور پیشین عراق پست های مهم دولتی را در اختیار دارند.
در این میان جلال طالبانی رییس جمهوری عراق گفته است که وی دو ایرانی بازداشت شده در پایگاه نیروهای هوادار عبدالعزیز حکیم را درچارچوب توافق های امنیتی میان ایران و عراق به عراق دعوت کرده است.
به گفته مقام های دفتر رییس جمهوری عراق، آقای طالبانی ازبازداشت این دوایرانی ناخرسند است، چون این کار را باعث دامن زدن به تنش میان دولت شیعی نوری المالکی و واشینگتن می داند.
این دو ایرانی روز جمعه گذشته آزاد شدند. بنا به این گزارش، واشینگتن دولت نوری المالکی را زیر فشار گذاشته است تا این دونفر را به عنوان عناصر نامطلوب از عراق اخراج و بازگشت دوباره آنان به عراق را ممنوع کند.