نمایندگان سه کشور چین ، کره شمالی و ایالات متحده آمریکا روز سه شنبه در پکن دیدار کردند تا در باره نحوه از سرگیری مذاکرات شش جانبه پیرامون مساله اتمی کره شمالی که حدود یک سال پیش با عقب نشینی پیونگ یانگ از این گفت و گوها به بن بست رسید ، به رایزنی و تبادل نظر بپردازند.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز با اعلام این مطلب گفت که « وو دا وی » ، معاون وزارت امور خارجه چین با « کریستوفر هیل » ، سرپرست مذاکرات اتمی آمریکا در بحران کره ؛ و « کیم کی یه گوئن » ، نماینده ارشد کره شمالی در این گفت و گوها ، هم اکنون در حال مذاکره و تبادل نظر هستند.
وی ابراز امیدواری کرد که طرفین مذاکرات جدید را در سطح وسیعتری دنبال کنند.
علاوه بر نمایندگان سه کشور چین ، آمریکا و کره شمالی ، نمایندگان ارشد ژاپن و کره جنوبی نیز هم اکنون در پکن حضور دارند و انتظار می رود که در این مذاکرات ، مناقشات و اختلاف های موجود بین آمریکا و کره شمالی با جزئیات بیشتری دنبال شود.
خبرگزاری رویتر در پکن به نقل از نماینده کره شمالی در این مذاکرات نوشت که پیونگ یانگ بعد از آزمایش هسته ای نهم اکتبر خود در نظر دارد تا با آمریکا بر سر مسائلی نظیر تحریم های مالی به طور مشخص تر وارد گفت و گو شود.
بنا به اظهارات کیم کی یه گوئن ، فرستاده ارشد پیونگ یانگ به پکن ، کره شمالی بعد آزمایش هسته ای خود از موضع دفاعی قویتری در برابر آنان که به گفته وی قصد « استثمار کره » را دارند برخوردار می باشد.
وی اضافه کرد که کره شمالی در حال حاضر با اعتماد به نفس بسیار بالا آمادگی آن را دارد تا در هر زمان ممکن به گفت و گوهای شش جانبه برگردد. آقای کیم همچنین به خبرنگاران گفت: « من به پکن آمده ام چون آقای کریستوفر هیل از من به نوعی دعوت کرده است تا در این گفتگوها شرکت کنم. »
نشست روز سه شنبه در پکن در حالی جریان دارد که کره شمالی هفته گذشته صراحتا اعلام کرد که این کشور قصد ندارد تا تحت هیچ شرایطی از برنامه های هسته ای خود صرف نظر کند.
آمریکا و کره جنوبی اعلام کرده اند که در دور جدید مذاکرات شش جانبه ، اصول و قوانینی که در عهدنامه سال گذشته به تصویب رسید باید مورد بررسی قرار گرفته و به اجرا گذاشته شود.
طبق توافقنامه ای که در سال گذشته میلادی به تصویب شش کشور آمریکا ، چین ، روسیه ، ژاپن ، کره جنوبی و کره شمالی رسید ، پیونگ یانگ متعهد شده است تا در قبال تضمین های امنیتی و دریافت کمک ، از برنامه های هسته ای خود چشم پوشی کند.