لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۲۸

داستان نیویورک پس از ۱۱ سپتامبر، برنده جایزه پن فاکنر


جوزف اونیل، نویسنده رمان ندرلند
جوزف اونیل، نویسنده رمان ندرلند
رمان «ندرلند» نوشته جوزف اونیل که به زندگی یک مرد هلندی در نیویورک پس از حملات یازده سپتامبر می‌پردازد جایزه معتبر ادبی پن فاکنر را از آن خود کرد.

ندرلند که می‌توان آن را «سرزمین دوزخی» ترجمه کرد و عده‌ای از منتقدان آن را با رمان بزرگ «گتسبی بزرگ» نوشته اف اسکات فیتزجرالد مقایسه کرده‌اند، از میان بیش از ۳۰۰ رمان و مجموعه داستان برای دریافت این جایزه انتخاب شده است.

خلاصه‌ای از «ندرلند»
داستان از زبان بانک‌داری هلندی روایت می‌شود که قصه زندگی خود در شهر نیویورک و دوستی‌اش با شخصیتی شبیه گتسبی و تاثیر حملات تروریستی سال ۲۰۰۱ در آمریکا بر زندگی مردم را شرح می‌دهد.

جایزه ۱۵ هزار دلاری پن فاکنر از محل پولی اهدا می‌شود که ویلیام فاکنر، نویسنده شهیر آمریکایی و خالق رمان‌هایی چون خشم هیاهو و آبشالوم، آبشالوم!، از جایزه نقدی نوبل ادبیات خود برای آن اختصاص داده است.

ندرلند پیشتر برای دو جایزه بوکر و کتاب ملی آمریکا نامزد شده بود، اما هیچ یک را به دست نیاورد.

منتقد ادبی روزنامه نیویورک‌تایمز، این رمان را در زمان انتشار «بذله‌گویانه‌ترین، خشمگین‌ترین و هیجان‌انگیزترین اثر داستانی که تاکنون درباره زندگی در نیویورک و لندن پس از فرو ریختن مرکز تجارت جهانی نوشته شده» خواند و لی ابوت، نویسنده و یکی از داوران جایزه پن فاکنر، در روزنامه واشینگتن پست درباره آن گفت: «کسی بهتر از این تا به حال درباره آن چه پس از یازده سپتامبر بر سرمان آمده کار نکرده است.»

بخش اعظم ۱۸ کتابی که برای قرار گرفتن در فهرست نهایی و تصاحب جایزه معتبر جرج ارول برای نوشتار سیاسی با یکدیگر رقابت خواهند کرد به «نبرد با تروریسم» و جنگ عراق اختصاص دارند.
جوزف اونیل که در ایرلند زاده شده است در سال ۱۹۹۸ از لندن به نیویورک مهاجرت کرد و از آن زمان تاکنون در این شهر زندگی کرده است. او پیش از ندرلند دو رمان و یک کار غیرداستانی هم چاپ کرده بود و پیش از آن که وقت خود را تماما صرف نوشتن کند به کار وکالت اشتغال داشت.

نویسندگانی چون فیلیپ راث، جان آپدایک،‌ ای ال داکترو، و دان دلیلو از جمله کسانی هستند که پیشتر جایزه پن فاکنر را تصاحب کرده‌اند.

جایزه جرج ارول برای نوشتار سیاسی

در همین حال فهرست نامزدهای جایزه جرج ارول برای نوشتار سیاسی، روز چهارشنبه گذشته اعلام شد و بخش اعظم ۱۸ کتابی که برای قرار گرفتن در فهرست نهایی و تصاحب این جایزه معتبر با یکدیگر رقابت خواهند کرد، به «نبرد با تروریسم» و جنگ عراق اختصاص دارند.

در صدر این فهرست که از میان ۱۹۸ کتاب انتخاب شده‌اند دو کتاب «تیم شکنجه» نوشته فیلیپ سندز و «مقتدی الصدر و سقوط عراق» نوشته پاتریک کاکبرن قرار دارد.

جرج ارول، خالق رمان‌های مشهور مزرعه حیوانات و ۱۹۸۴، که در گزارش‌نویسی و مقاله‌نویسی ید طولایی داشت در زمان بنیان گذاشتن این جایزه ادبی هدف خود را «تبدیل کردن نوشتار سیاسی به هنر» اعلام کرد.

حال، دو داور جایزه نوشتار سیاسی برای تعیین فهرست نهایی خود به داوران جایزه روزنامه‌نگاری جرج ارول می‌پیوندند که امسال رشته وبلاگ‌نویسی نیز به آن افزوده شده است.

فهرست نهایی این جایزه در روز ششم فروردین‌ماه و اسامی برندگان آن در روز سوم اردی‌بهشت‌ماه سال ‌آینده اعلام خواهد شد.

«اخبار زمین صاف» نوشته نیک دیویس، «کارتل جهنمی» نوشته دیارموید جفریز، «پزشک در جلیله» نوشته حاتم کنعانه و «فرزندان استالین» نوشته اوون متیوز از جمله دیگر کتاب‌هایی هستند که در این فهرست جای دارند.
XS
SM
MD
LG