کشتی هنگکنگی «دیلایت» که با ۲۵ خدمه در اجاره جمهوری اسلامی بود و توسط دزدان دریایی سومالیایی در نزدیکی این کشور ربوده شده بود سرانجام جمعه شب پس از ۵۳ روز آزاد شد.
خبرگزاریهای ایران که این خبر را منتشر کردهاند نگفتهاند که آیا برای آزادی این کشتی باج هم پرداخت شده است یا خیر، اما گزارشها حکایت از آن دارند که تمامی خدمه آن در سلامت هستند و کشتی نیز رهسپار ایران شده است.
از سوی دیگر، دزدان دریایی سومالیایی روز جمعه، پس از دریافت سه میلیون دلار باج، سوپرتانکر عربستان سعودی را که حامل صد میلیون دلار نفت خام بود به همراه ۲۵ خدمه آن آزاد کردند.
نیروی دریایی ایالات متحده عکسی را منتشر کرد که نشان میدهد ظاهرا پول باج با یک هواپیمای کوچک و به وسیله چترنجات برای این دزدان فرستاده شده است.
مالک سوپرتانکر «سیریوس استار» از اعلام خبر آزادی کشتی خودداری کرده، اما دولت لهستان، به دلیل این که عدهای از خدمه کشتی لهستانی هستند، میگوید از سفیر عربستان در کنیا تاییدیه رسمی دارد که دزدان دریایی کشتی را به سوی «آبهای امن» فرستادهاند.
نفتکش عظیم عربستان سعودی در اواخر آبان ماه در ۸۳۰ کیلومتری سواحل کنیا در اقیانوس هند ربوده شد و مالک کشتی طی این دو ماه در حال مذاکره با دزدان دریایی بود.
نیروی دریایی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد بزودی نیروی بینالمللی جدیدی تحت فرماندهی آمریکا برای مقابله با حملات دزدان دریایی سومالیایی به گشتزنی در حوالی خلیج عدن خواهد پرداخت.
طی یک سال گذشته دزدان سومالیایی بیش از صد کشتی را در این منطقه، که یکی از پر رفت و آمدترین راههای آبی دنیاست، ربودهاند.
نیروی دریایی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد بزودی نیروی بینالمللی جدیدی تحت فرماندهی آمریکا برای مقابله با حملات دزدان دریایی سومالیایی به گشتزنی در حوالی خلیج عدن خواهد پرداخت.
دزدی دریایی بزرگترین منبع درآمد در سومالی به شمار میرود؛ کشوری که چندین دهه است دولت باثباتی نداشته است.
طبق گزارشی جدید، از مؤسسه سلطنتی امور بینالملل [چتم هاوس] در لندن، این دزدان دریایی طی یک سال گذشته در ازای آزاد کردن کشتیهای ربودهشده بیش از ۳۰ میلیون دلار باج دریافت کردهاند.
در همین حال روز جمعه در اوکراین نیز خانوادههای خدمه یک کشتی اوکراینی که سه ماه پیش با محموله ۳۳ تانک جنگی ربوده شد از گروهها و سازمانهای بینالمللی درخواست کمک کردهاند.
دزدان دریایی و مقامات اوکراین در ماه دسامبر اعلام کردند که به توافق رسیدهاند و خدمه کشتی بزودی آزاد می شوند، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
در ۳۱ مرداد سال جارى نیز كشتى ايرانی «ديانت» در حالى كه با ۴۲ هزار و ۵۰۰ تن انواع مواد معدنى و صنعتى از چين به سمت هلند در حركت بود، در آبهاى درياى عدن دزديده شد. ايران ديانت هفت هفته بعد و پس از مذاكره با دزدان دريايى سوماليايى آزاد شد.