لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۴۶

روزنامه‌های پنج‌شنبه، ۳۰ تیر ۱۳۹۰


روزنامه‌های پنج‌شنبه ایران گزارش داده‌اند که پس از بروز اختلاف میان بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بر سر «اعلام نرخ تورم»، این بار «سازمان هدفمندی یارانه‌ها» اقدام به اعلام «نرخ تورم ۱۵.۴ درصدی خردادماه» کرده است.

روزنامه‌ها همچنین خبر داده‌اند که قوه قضائیه با اجرای آئین‌نامه جدید مرخصی زندانیان از ابتدای تیرماه، مرخصی زندانیان سیاسی را به «شرکت در کلاس احکام اسلامی» و «دستور دادستان» مشروط کرده است.

«تمدید قرار بازداشت مرضیه وفامهر برای یک ماه دیگر»، و «تداوم بازنشستگی استادان و تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها به‌رغم دستور تبلیغاتی احمدی‌نژاد» از دیگر عناوین روزنامه‌های ۳۰ تیرماه است.

روزنامه‌های وابسته به جناح حاکم نیز ضمن استقبال از «تاکید علی خامنه‌ای بر افزایش محدودیت‌ها در نشر کتاب» خواهان برقراری «آماده‌باش فرهنگی» شده‌اند.

اعلام «نرخ تورم ۱۵.۴ درصدی خردادماه» از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها

روزنامه‌های تهران امروز، جمهوری اسلامی، و جهان صنعت خبر داده‌اند که پس از بروز اختلاف میان بانک مرکزی و مرکز آمار برای اعلام «نرخ تورم»، این بار «سازمان هدفمندی یارانه‌ها» نرخ تورم را اعلام کرده است.

روزنامه تهران امروز گزارش داده است که بهروز مرادی، رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها، روز چهارشنبه اعلام کرد که «نرخ تورم در خردادماه سال ۹۰ به ۱۵.۴ درصد» رسیده است.

به نوشته این روزنامه، رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها در پاسخ به سوالی مبنی بر این که تورم ناشی از حذف یارانه‌ها چه قدر تخمین زده می‌شود، با اشاره به این که «تورم فروردین‌ماه امسال ۱۳.۲ درصد، اردیبهشت‌ماه ۱۴.۲ درصد و خردادماه ۱۵.۴ درصد بوده» ادعا کرده است که «این روند افزایش تورم هر سال وجود دارد و نمی‌توان به طور مطلق آن را به حذف یارانه‌ها نسبت داد، اگرچه بخشی از آن نیز ناشی از اجرای این قانون است».

روزنامه جمهوری اسلامی نیز ضمن انتشار اظهارات رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها، نوشته است که مرکز آمار ایران پیشتر و در اردیبهشت‌ماه نرخ تورم را ۱۶.۷ درصد اعلام کرده بود، اما این «در حالی است که تیرماه روزهای پایانی خود را سپری می‌کند، ولی مرکز آمار ایران هنوز نرخ تورم خردادماه را اعلام نکرده ‌است».

این روزنامه نیز به اختلاف آمارهای اعلام شده میان مرکز آمار، بانک مرکزی، و سازمان هدفمند کردن یارانه‌ها اشاره کرده و به عدم اعلام بسیاری از شاخص‌های مهم اقتصادی از جمله «نرخ بیکاری» از سوی مراکز دولتی اشاره کرده است.

روزنامه جهان صنعت هم از «سردرگمی بر سر یک منبع رسمی» برای اعلام آمارهای اقتصادی خبر داده و نوشته است که «شاید برخی نشنیده باشند، اما با همین گوش‌های خودمان شنیدیم و با همین چشم‌های خودمان دیدیم که همین چند روز پیش بانک مرکزی پس از ۷۴ سال از اعلام نرخ تورم کنار گذاشته شد».

این روزنامه با اشاره به این که «مناقشه میان بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بر سر اعلام نرخ تورم طی سال‌های گذشته یکی از بحث‌برانگیز‌ترین مواردی است که در فضای اقتصاد ایران چادر زده بود» نوشته که در این مناقشه «در ‌‌نهایت دست مرکز آمار به عنوان برنده بالا برده شد»، اما این بار و در تیرماه سال ۹۰ «سازمان هدفمند کردن یارانه‌ها» به عنوان یک سازمان جدید دولتی وارد میدان شده و نرخ تورم را «۱۵.۴ درصد» اعلام کرده است.

روزنامه جهان صنعت همچنین خبر داده است که جعفر قادری، سخنگوی کمیسیون ویژه جهاد اقتصادی، به صراحت به پنهان‌کاری دولت در انتشار آمار‌ها اشاره کرده و گفته است که «متاسفانه طی سه سال گذشته و به دلیل ناهماهنگی‌های موجود بین دستگاه‌های متولی آمار شاهد عدم انتشار آمارهای رسمی در این بخش هستیم، البته تولید آمار در کشور متوقف نشده ولی انتشار آن متوقف شده است».

شروط جدید مرخصی زندانیان سیاسی:‌ «شرکت در کلاس احکام اسلامی» و «دستور دادستان»

روزنامه روزگار خبر داده است که مقام‌های قوه قضائیه با ابلاغ آئین‌نامه جدید مرخصی زندانیان از اول تیرماه، «مرخصی زندانیان سیاسی» را به «دستور و موافقت دادستان» مشروط کرده‌اند.

به نوشته این روزنامه، محمد پورنبی، مدیر روابط عمومی سازمان زندان‌ها، می‌گوید که «آیین‌نامه جدید اعطای مرخصی به زندانیان، مشمول کسانی که برای جرم‌های سیاسی در زندان هستند، نمی‌شود و مرخصی رفتن این زندانیان منوط به حکم دادستانی است».

این مقام سازمان زندان‌ها با این ادعا که «مرخصی حق هر زندانی نیست و فقط زندانیانی که اصلاح شده باشند، حق رفتن به مرخصی دارند»، به روزنامه روزگار گفته است که «زندانی‌ای که اصلاح نشده است، برود مرخصی که چه کار کند؟ باز هم‌‌ همان کارهای قبلیش را انجام دهد؟»

به نوشته روزنامه روزگار، از جمله شرایط جدید قوه قضائیه برای دادن مرخصی به زندانیان این است که «زندانیان باید در کلاس‌های احکام اسلامی، قرآن» شرکت کنند و در «کلاس‌های فرهنگی و هنری» و «کارگاه‌هایی که سازمان زندان‌ها» برگزار می‌کند «فعال باشند».

روزنامه خراسان نیز از قول جواد زمانی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، خبر داده است که شمار زندانیان در ایران به بیش از «۲۳۵ هزار نفر» رسیده است.

به گزارش این روزنامه، جواد زمانی با اشاره به توضیحات غلامحسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندان‌ها، در جلسه سه‌شنبه کمیسیون اجتماعی مجلس هشتم، گفته است که «امکانات موجود در زندان‌ها برای ۸۵ هزار نفر در نظر گرفته شده، اما اکنون زندان‌ها ۲۳۵ هزار زندانی را در خود جا داده‌اند که این موضوع مشکلاتی را به وجود آورده است».

در ابتدای سال جاری رئیس سازمان زندان‌ها خبر داده بود که شمار زندانیان به ۲۲۵ هزار نفر رسیده، اما با گذشت نزدیک به چهارماه، بیش از ۱۰ هزار نفر بر آمار زندانیان افزوده شده است.

قرار بازداشت مرضیه وفامهر یک ماه دیگر تمدید شد

روزنامه شرق خبر داده است که قرار بازداشت مرضیه وفامهر، مستندساز و بازیگر سینمای ایران، یک ماه دیگر تمدید شده است.

به نوشته این روزنامه، روز چهارشنبه ۲۹ تیرماه مرضیه وفامهر، مستندساز و بازیگر سینمای ایران، از بازداشتگاه به دادسرا منتقل و «حکم بازداشتش برای انجام تحقیقات میدانی به مدت یک ‌ماه تمدید شد».

ناصر تقوایی، کارگردان مطرح سینمای ایران، که بیش از ۲۰ روز است درگیر بازداشت همسرش، مرضیه وفامهر، به اتهام بازی در فیلم «تهران من، حراج» است، به روزنامه شرق گفته است که «قرار شده اطلاعات بیشتر از اعضای اصلی ساخت این فیلم یعنی تهیه‌کننده و کارگردان دریافت شود، اما آن‌ها هر کدام در کشوری زندگی می‌کنند».

ناصر تقوایی همچنین گفته است که «من پیش آقای شمقدری، معاون سینمایی وزارت ارشاد اسلامی، هم رفته‌ام. ایشان در ابتدا تصور می‌کرد که فیلم مجوز ندارد، اما بعد مجوز آن پیدا شد که متعلق به سال ۱۳۸۷ است».

تاکید علی خامنه‌ای و روزنامه‌های جناح حاکم بر افزایش محدودیت‌های فرهنگی

روزنامه‌های کیهان، جام جم، جمهوری اسلامی، و رسالت تاکید علی خامنه‌ای بر ایجاد محدودیت بیشتر در نشر کتاب را در صفحه نخست شماره پنج‌شنبه منتشر کرده‌اند.

روزنامه جمهوری اسلامی خبر داده است که علی خامنه‌ای روز چهارشنبه طی دیدار با «مسئولان کتابخانه‌های بزرگ و عمومی» و نیز مقام‌های وزارت ارشاد اسلامی «وضعیت کنونی تولید و نشر کتاب و آمارهای مطالعه کتاب را در کشور راضی‌کننده ندانسته» و البته همزمان گفته است که بر «عرضه کتاب سالم و جلوگیری از ورود کتاب‌های مضر» تاکید کرده است.

به نوشته این روزنامه، رهبر جمهوری اسلامی با تاکید بر این که «لزوماً هر کتابی مفید نیست و نمی‌توان بازار کتاب را آزاد گذاشت تا کتاب‌های مضر وارد جامعه شوند»، خطاب به مقام‌های وزارت ارشاد اسلامی و دیگر نهادهای حکومتی گفته است که «گاهی در بازار کتاب، کارهایی به‌ظاهر فرهنگی ولی با مقاصد سیاسی و انحرافی دیده می‌شوند که باید به این موضوع توجه جدی‌تری شود».

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای فعالیت می‌کند همزمان با این اظهارات رهبر جمهوری اسلامی طی سرمقاله‌ای تمام مشکلات فرهنگی و اجتماعی فعلی کشور را ناشی از «تهاجم فرهنگی» توصیف کرده و مدعی شده است که دشمنان «به واسطه ویروس تهاجم فرهنگی و اعتقادی» در حال رواج «ماهواره و اینترنت و نشریات و انواع کالاهای فرهنگی بگیرید تا مواد گوناگون روان‌گردان و اعتیاد به انواع رفتارهای ناهنجار» هستند.

این روزنامه وابسته به جناح حاکم همچنین اخبار منتشر شده از افزایش «ناامنی‌های اجتماعی» در ایران را نیز به «تهاجم فرهنگی» نسبت داده و نوشته است که «باید چنان تدبیری کرد که روح تواصی به حق و امر به معروف و نهی از منکر، به عنوان شرط پاک‌سازی اشرار، در فضای عمومی فراگیر شود و جامعه، رذالت‌ها و ناهنجاری‌ها را خود پس بزند» و «باید باورمان بیاید که شورای انقلاب فرهنگی، رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها نقطه مقابل سازمان ناتوی فرهنگی هستند و به‌‌ همان اندازه در اندیشه سازمان مهندسی و دفاع فرهنگی باشیم».

روزنامه رسالت دیگر روزنامه وابسته به جناح حاکم نیز طی سرمقاله‌ای با مضمونی مشابه، خواهان «آماده‌باش فرهنگی» شده است.

محمود فرشیدی، وزیر سابق آموزش و پرورش دولت احمدی‌نژاد، در سرمقاله رسالت تاکید کرده است که «در شرایط آماده‌باش، نمی‌توان پذیرفت که غالب وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها از مسئولیت خویش در زمینه گسترش فرهنگ و اخلاق اسلامی تغافل ورزند و این قوانین معطل بماند و تمام مسئولیت‌ها، صرفا متوجه نیروی انتظامی شود که نوعا آخرین چاره و راهکار‌ها در اختیارش می‌باشد».

سرمقاله‌نویس رسالت با این ادعا که «اینک مفاسد اخلاقی، ابعاد امنیتی یافته و تشکیل ستاد و قرارگاهی برای مبارزه با این مفاسد، به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر مبدل شده است» نوشته است که «سیطره سکولاریسم بر اندیشه مجریان و برنامه‌ریزان و رویکرد غیردینی در مدیریت کشور، خطری جدی است که مسئولان را تهدید می‌کند و مقام رهبری بار‌ها بر مسئولیت سنگین نظام اسلامی، در ارتباط با تقویت باورهای اعتقادی دینی مردم تاکید کرده‌، و نسبت به سکوت و بی‌تفاوتی دولت‌مردان در این زمینه هشدار داده ‌است».

سه دستور تبلیغاتی احمدی‌نژاد فقط ۱۵ روز اعتبار داشت

روزنامه‌های آرمان و شرق با تاکید بر این که «دستور احمدی‌نژاد فقط ۱۵ روز اعتبار داشت» از ادامه «بازنشستگی اساتید»، و تداوم «اجرای تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها» خبر داده‌اند.

به نوشته روزنامه آرمان، محمود احمدی‌نژاد دو هفته پیش دستور داد تا طبق تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارتخانه‌های علوم و بهداشت «بازنشستگی بی‌رویه اساتید را متوقف کنند»، اما سه‌شنبه ۲۸ تیرماه شورای انقلاب فرهنگی به ریاست خود وی «با واگذاری مسئولیت تصمیم‌گیری درباره بازنشستگی استادان به وزرای آموزش عالی و بهداشت» بار دیگر «توپ را در زمین وزرا انداخته است».

این روزنامه همچنین از قول منتقدان، نامه‌های دو هفته پیش احمدی‌نژاد را تبلیغاتی، «نوشداروی پس از مرگ» و «اقدامی دیرهنگام» پس از بازنشسته کردن بسیاری از استادان توصیف کرده است.

روزنامه شرق نیز در شماره پنج‌شنبه ۳۰ تیرماه نوشته است که «سه دستور محمود احمدی‌نژاد در دو هفته گذشته به وزرای علوم و بهداشت در رابطه با بازنشستگی اساتید، تفکیک جنسیتی دانشگاه‌ها و آزمون دکترا، سرنوشت عجیبی داشت»، چرا که «شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی در اقدامی مغایر با این دستور، بازنشستگی اساتید را به وزارت علوم و بهداشت و هیئت‌های مرکزی دانشگاه‌ها واگذار کرد».

به گزارش این روزنامه، حتی غلامرضا خواجه ‌سروی، معاون فرهنگی وزارت علوم، نیز روز چهارشنبه تاکید کرد که «دانشگاه‌های تک‌جنسیتی خواسته مردم در تمامی استان‌های کشور است و آن را اجرا می‌کنیم».

روزنامه شرق علاوه بر این خبر داده است که معاون آموزشی وزارت علوم «رمزگشایی دیگری از سیاست‌های این وزارتخانه در قبال دستورات رئیس دولت انجام داده» و اعلام کرده است که «سهمیه مازادی که برای آزمون دکترا در نظر گرفته شده برای دانشجویان پولی است».
XS
SM
MD
LG