لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۴۹

ادامه بمباران نوار غزه توسط اسرائیل؛ تلفات به ۱۸ تن رسید


اتوبوس مدرسه‌ای که در اسرائیل هدف راکت گروه حماس قرار گرفت
اتوبوس مدرسه‌ای که در اسرائیل هدف راکت گروه حماس قرار گرفت
نیروی هوایی ارتش اسرائیل بامداد شنبه برای سومین روز متوالی اهداف متعلق به تشکل‌های مسلح فلسطینی در نوار غزه را بمباران کرد. در این عملیات دست‌کم چهار تن از افراد تشکل‌های فلسطینی کشته شدند.

با احتساب تلفات روز شنبه، شمار کشته‌های فلسطینی غزه از شامگاه پنج‌شنبه تاکنون به ۱۸ نفر و تعداد زخمی‌های این حملات به ۶۵ نفر رسید.

در حملات هوایی ارتش اسرائیل در بامداد شنبه به منطقه الرفح در جنوب غزه، سه نفر از کشته‌ها عضو حماس بودند.

این جنبش نام یکی از این کشته‌شدگان را تیسر ابو ثنیمه، فرمانده ۲۹ ساله یک گروه مسلح محلی، و دو نفر دیگر را از دستیاران او معرفی کرده است.

حماس بعدا نیز اعلام کرد که در جریان آتشباری یک تانک اسرائیلی، یک عضو نظامی دیگر این جنبش در منطقه الجبلیه کشته شده است.

در همین حال نیروهای مسلح فلسطینی تایید می‌کنند که از شامگاه پنج‌شنبه یازده نفر از نیروهای خود را در حملات هوایی اسرائیل از دست داده‌اند.

یکی دیگر از این کشته‌شدگان یک عضو پلیس انتظامی وابسته به وزارت کشور حماس بوده و شش غیرنظامی نیز در میان کشته‌ها بوده‌اند.

رخدادهای روز شنبه ادامه روند وخیم‌تر شدن فضای مناسبات اسرائیل و نوار غزه تلقی شده است، روندی که از بامداد نوزدهم مارس از سر گرفته شده و در سه هفته اخیر سیر صعودی داشته است.

همزمان با بمباران‌های اسرائیل، روز شنبه راکت‌هایی نیز با بردی طولانی‌تر از گذشته نقاط دورتری را در جنوب اسرائیل هدف قرار داد و افزون بر آن، انفجار ده‌ها خمپاره مردم همین مناطق را به‌ویژه در «یاونه» نگران و مضطرب کرد.

دست‌کم پانزده فروند راکت که از غزه پرتاب شده بود، در ساعات آغازین شنبه در شهرهای مختلف جنوب اسرائیل فرود آمد. شاخه‌های نظامی حماس و جهاد اسلامی فلسطین مسئولیت این حملات را پذیرفته‌اند.

در همین زمینه اسرائیل می‌گوید که حدود ۷۵۰ هزار نفر از شهروندان این کشور در شهرهای بئرشبع، اشدود، اشکلون و یاونه شامگاه جمعه و بامداد شنبه ناچار شده‌اند به مناطق «امن» پناه ببرند.

از شامگاه پنج‌شنبه که یک راکت به سرویس اتوبوس یک مدرسه اسرائیلی اصابت کرد و موجب زخمی شدن راننده و یک دانش‌آموز این مدرسه شد، ارتش اسرائیل واکنش تندی نشان داده است.

مقامات اسرائیل گفته‌اند که حمله به اتوبوس مدارس در این کشور را تحمل نمی‌کنند و «درسی جدی» به عاملان حملات راکتی خواهند داد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز جمعه گفته بود که حمله راکتی به اتوبوس مدرسه اسرائیلی «عبور از خط قرمز» است.

شاخه نظامی جنبش حماس مسئولیت شلیک یک فروند راکت ضد تانک به سوی اتوبوس مدرسه اسرائیلی را پذیرفته و گفته بود که این حمله را در واکنش به کشته شدن سه نفر از فعالان ارشد فلسطینی که هفته پیش کشته شده بودند انجام داده است.

از زمان اجرای عملیات گسترده اسرائیل با عنوان «سرب مذاب» که در اواخر ژانویه سال ۲۰۰۹ پایان یافت، رخدادهای سه هفته اخیر وخیم‌ترین وضعیت در مناسبات همیشه‌متشنج اسرائیل و فلسطینی‌های غزه به شمار می‌رود.

حماس در روزهای اخیر گفته بود که با سایر تشکل‌های فعال مسلح در غزه به تفاهمی دست یافته است که دست یافته که بر اساس آن قرار است همه تشکل‌ها سیاستی واحد را در حمله راکتی به اسرائیل دنبال کنند و از حملات مستقل خودداری ورزند.

در همین زمینه برخی از سران حماس در روزهای گذشته از گروه «جهاد اسلامی فلسطین» به دلیل حملات راکتی به شهرهای اسرائیلی بئرشبع و اشکلون انتقاد کرده و گفته بودند که این حملات موجب شده است که «دشمن زودتر از موعد به وجود راکت‌های دوربردتر در دست نیروهای مقاومت پی ببرد».

حملات راکتی جدید نام جمهوری اسلامی ایران را نیز دوباره مطرح کرده است. مقامات اسرائیلی در روزهای اخیر ادعا کرده‌اند که ایران راکت‌هایی قوی‌تر در اختیار حماس و جهاد اسلامی فلسطین نهاده است.

به گفته این مقامات، ایران با دادن پول و حمایت‌های دیگر این تشکل‌ها را که در طول عملیات «سرب مذاب» ضعیف شده بودند، دوباره تقویت کرده است.
XS
SM
MD
LG