لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۳۲

اختلال در عابربانک‌های سعودی در پی نبرد سایبری هکرها


نبرد سایبری که در روزهای اخیر میان هکرهای عربی هوادار فلسطینی‌ها با هکرهای اسرائیلی موجب لطمه زدن به کار شماری از وب‌سایت‌های اسرائیلی و عربی شد چنان توجه افکار عمومی عربی را به خود جلب کرده است که پس از بروز اختلال در عابربانک‌های سعودی مردم عربستان آن را نیز به اسرائیل نسبت دادند.

به نوشته روزنامه عرب‌زبان «الحیات»، روز پنج‌شنبه که همه عابربانک‌های عربستان سعودی از ارائه خدمات عادی به مشتریان بازماندند، این شایعه به سرعت در شبکه‌های مجازی پیچید که هکرهای اسرائیلی در این رخداد نیز دست داشته اند.

نشانه رفتن انگشت اتهام به سوی هکرهای اسرائیلی به‌ویژه به این دلیل بود که دو روز پیش از آن، هکرهای اسرائیلی ادعای «ساقط کردن» بورس عربستان سعودی را مطرح کرده بودند.

در پی توقف کار عابربانک‌های عربستان سعودی و نظر به نگرانی شدید مردم این کشور نسبت به سرنوشت پول‌های خود در بانک، مؤسسات بانکی و مالی عربستان سریعاً به تلاش برای آرام کردن افکار عمومی پرداختند و در بیانیه‌هایی تأکید کردند که سخن از «نقص فنی» است و عاملی بیگانه در این رخداد نقش نداشته است.

طلعت حافظ، سخنگوی بانک مرکزی عربستان سعودی، در این زمینه به روزنامه «الحیات» گفت که شایعات منتشره در شبکه‌های مجازی «کذب» است و نیز تأکید کرد که «نقص فنی بسیار کوتاه بوده و اکنون برطرف شده است».

به گفته این مقام، مردم عربستان بسیار بیشتر از کشورهای دیگر، مرتباً از حساب بانکی خود پول نقد بیرون می‌کشند که دلیل آن وجود تعطیلات نیمه‌سال مدارس و واریز شدن همزمان حقوق‌ها به حساب‌های بانکی کارمندان و معلمان است.

اما هراس گسترده مردم عربستان سعودی آن گونه که در شبکه‌های مجازی بازتاب یافته است از بیانیه‌های خود این کشور نیز ناشی می‌شد، چرا که چند روز پیشتر بانک‌های سعودی قویاً به دارندگان حساب‌های بانکی توصیه کرده بودند که مراقب شماره‌های رمز بانکی خود باشند و به‌ویژه در زمان دادن دستورهای تلفنی به کارمندان بانک در بیان شماره‌های رمز خود احتیاط کنند.

این بیانیه پس از آن صادر شد که هکرهای اسرائیلی در واکنش به اقدام یک هکر سعودی شماره‌های حساب هزاران نفر از مردم عربستان را در اینترنت منتشر کردند.

این هکر سعودی که خود را «اوکس عمر» معرفی می‌کند، در روزهای قبل از آن، در دو نوبت، شماره‌های حساب بانکی ده‌ها هزار اسرائیلی را منتشر کرده بود، که این اقدام با پاسخ‌گویی هکرهای اسرائیلی روبه‌رو شد.

هکر سعودی یاد شده همواره گفته است که در دفاع از فلسطینی‌ها، به اسرائیلی‌ها لطمه می‌زند و تأکید کرده که این رویه خود را دنبال خواهد کرد.

در همین زمینه هکر سعودی در پیامی ویژه به دانی ایالون، معاون وزیر خارجه اسرائیل، نوشته بود که اگر از دامنه حملات خود علیه فلسطینی‌ها «کم کنی، شاید من هم حملات سایبری خود را کاهش دهم».

سه‌شنبه هفته گذشته نیز وب‌سایت بورس عربستان سعودی از کار بازایستاد.

همچنین پس از آن که وب‌سایت «بانک بین‌المللی» اسرائیل دستخوش اختلال شد، مسئولان این بانک اعلام کردند که مدتی ارائه خدمات به مشتریان خود در کشورهای خارج از اسرائیل را متوقف می‌کنند.

در این میان نیروهای اسلام‌گرای جهادی و به‌ویژه سازمان حماس از حملات سایبری اعراب حامی فلسطینی‌ها به اسرائیل قویا حمایت کرده‌اند.

سامی ابوزهری، سخنگوی حماس، دوشنبه گذشته در این باره گفت که این جنبش نیز نیروهای ویژه خود را برای حملات سایبری به اسرائیل آموزش می‌دهد، و از این که هکرهای عربی و اسلامی جهان در حمایت از فلسطینی‌ها، اسرائیلی‌ها را مورد ضربه اینترنتی قرار می‌دهند، قدردانی کرد.

اسرائیل خود را در زمینه فناوری الکترونیک و سایبری قدرت بر‌تر می‌داند و معمولا خیلی سریع بر حملات سایبری غلبه می‌کند، اما برای پیشگیری از وضعیتی که نیروهای سایبری بخواهند در آینده حملات گسترده‌تری علیه نهادهای امنیتی و نظامی و حتی اتمی این کشور انجام دهند، ستاد نبرد سایبری خود را به تازگی راه‌اندازی کرده‌ است.
XS
SM
MD
LG