لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۴۵

دزدان دریایی امسال ۳۰ میلیون دلار درآمد داشته‌اند


دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید از آغاز سال جاری ۶۵ کشتی تجاری که هر یک حدود ۲۰۰ خدمه داشته‌اند در حوالی خلیج سومالی قربانی دزدان دریایی شده‌اند.


بان کی‌ـ‌مون چهارشنبه شب در گزارش فصلی خود به شورای امنیت سازمان ملل گفت که دزدان دریایی سومالیایی فقط در سال جاری ۳۰ میلیون دلار از صاحبان کشتی‌های ربوده ‌شده باج گرفته‌اند.


حملات این دزدان در اطراف خلیج سومالی در سال جاری ۷۵ درصد افزایش داشته و باج‌های چند میلیون دلاری باعث شده که آنها فعالیت دریایی خود را گسترده‌تر کنند و برای ۲۰ هزار تانکر و کشتی تجاری که سالانه از این مسیر عبور می‌کنند مشکلات بیشتری پدید بیاورند.


بان کی‌ـ‌مون در گزارش خود اشاره می‌کند که فعالیت این دزدان دریایی به اقتصاد بیمار کشور سومالی لطمه جدی می‌زند و بی‌ثباتی در کشور را افزایش می‌دهد.


افزایش حملات دزدان دریایی به حدی بوده که برخی از شرکت‌های کشتی‌رانی دست به اقداماتی احتیاطی برای جلوگیری از این حملات زده‌اند.


شرکت خطوط کشتی‌رانی جمهوری اسلامی در مهرماه امسال اعلام کرد که از کشتی‌های خود خواسته است دور عرشه‌ها سیم خاردار بکشند و هنگام سفر در آب‌های خطرناک خدمه را در حال آماده‌باش نگه دارند.


اما جیسون الدرویک، کارشناس امور دریایی در مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در لندن، معتقد است ریشه اصلی این مسأله در کشور سومالی است.


آقای الدرویک در مصاحبه با رادیوفردا درباره یکی از دلایل عمده گسترش دزدی دریایی در خلیج عدن می‌گوید: «کشور سومالی بسیار ضعیف است و نمی‌تواند حریم دریایی خود را حفاظت کند.»


شرکت خطوط کشتی‌رانی ایران در مهرماه اعلام کرد که از کشتی‌های خود خواسته است دور عرشه‌ها سیم خاردار بکشند و هنگام سفر در آب‌های خطرناک خدمه را در حال آماده‌باش نگه دارند.


دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش رسمی خود اعلام کرد در تلاش برای مبارزه با دزدی دریایی، با مقامات سومالی، سازمان بین‌المللی دریانوردی، ناتو، و اتحادیه اروپا در حال مذاکره است.


یک ناوچه هندی که یکی از چند ناو مسئول


حفاظت از خطوط کشتی‌رانی در این منطقه نزدیک به سومالی است سه‌‌شنبه شب پس از آن که دزدان دریایی به سوی آن شلیک کردند «کشتی مادر» دزدان را مورد هدف قرار داد و آن را غرق کرد.

با این حال در ده روز گذشته یعنی از ۲۰ تا ۲۹ آبان هفت کشتی در آب‌های خطرناک حوالی خلیج سومالی ربوده شده است.


بزرگ‌ترین کشتی‌ای که تاکنون ربوده شده سوپرتانکر «سیریوس استار» عربستان سعودی است که حامل دو میلیون بشکه نفت است. این کشتی در تاریخ ۲۵ آبان در حوالی شرق آفریقا مورد حمله قرار گرفت و صاحبان آن هنوز در حال مذاکره با دزدان دریایی بر سر مقدار باج هستند.


بنا بر آمار دفتر بین‌المللی دریانوردی، هنوز دست‌کم ۱۴ کشتی با ۲۴۳ خدمه در اسارت این دزدان هستند.


کشتی هنگ‌کنگی «دیلایت» نیز که با ۲۵ نفر خدمه در اجاره جمهوری اسلامی بود روز سه‌‌شنبه در راه بندرعباس و در نزدیکی سومالی توسط این دزدان ربوده شد.
XS
SM
MD
LG