لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۵۷

امیر جوادی‌فر، «قربانی‌ای بدون گرایش حزبی یا جناحی»


امیر جوادی‌فر، قربانی حوادث پس از انتخابات
امیر جوادی‌فر، قربانی حوادث پس از انتخابات
مراسم چهلم امیر جوادی‌فر، از بازداشت‌شدگان ۱۸ تیر، چهارشنبه شب در منزل پدریش در غرب تهران برگزار شد. امیر جوادی‌فر، دانشجوی دانشگاه قزوین، در اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایران بازداشت و به بازداشتگاه کهریزک منتقل شد و پس از مدتی جسد او را به خانواده‌اش تحویل دادند. جسد او در حالی تحویل داده شد که به گفته پدرش، از شدت شکنجه و زخم‌های کالبدشکافی قابل تشخیص نبود.

بابک جوادی‌فر، برادر امیر، در پیوند با مراسم چهلم برادرش به رادیوفردا می‌گوید:

«ما یک مراسم سوم داشتیم و یک مراسم چهلم که هر دو در پارکینگ منزل‌مان برگزار شد. هیچ مشکلی هم پیش نیامد و مراسم به خوبی برگزار شد. در حدود ۴۰۰ نفر از دوستان و آشنایان در این مراسم شرکت کرده بودند. یک مراسم شعرخوانی داشتیم و چند نماهنگ پخش شد و سپس شامی صرف شد و مراسم به خوبی و خوشی برگزار شد.»

امیر جوادی‌فر، دانشجوی ۲۴ ساله دانشگاه قزوین، هجدهم تیرماه به دنبال اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران، بازداشت و به بازداشتگاه کهریزک منتقل شد و با گذشت دو هفته از بازداشتش، پیکر بی‌جان او به خانواده‌اش تحویل داده شد.

یکی از نزدیکان امیر جوادی‌فر در گفت‌وگویی که در روز مراسم خاک‌سپاری او با رادیوفردا داشت در شرح خصوصیات اخلاقی دوستش و رابطه امیر با دنیای سیاست این چنین گفته است:

«دراين شرايط سؤال سختی از من می‌پرسيد، چون امير را دقيقا يک ساعت و نيم پيش در بهشت زهرا به خاک سپرديم، در حالی که جنازه او تقريبا متلاشی شده بود، سرش را که شکسته بود از ته تراشيده بودند،‌ يک چشمش تقريبا له شده بود، تمام ناخن‌های پايش را کشيده بودند، تمام تنش کبود بود و دندان‌هايش و فکش شکسته بود. در کالبدشکافی هم کمر و سينه‌اش را شکافته بودند.

امير اصلا سياسی نبود. او ترانه‌سرا بود و در موسسه «کارنامه» دانشجوی بازيگری و در دانشگاه قزوين دانشجوی مديريت صنعتی بود. من يادم نمی‌آيد حتی يک ترانه سياسی هم گفته باشد، پر از شور زندگی بود، از سياست دور بود و می‌گفت سياست را دوست ندارم، چون دروغ است. حتی در انتخابات اخير هم به اصرار ما رأی داد و هيچ تعلق خاطری به هیچ جناح يا حزبی نداشت.»

علی جوادی‌فر، پدر امیر، پیشتر به رادیوفردا گفته بود که ۱۸ تیرماه پس از آن که فرزندش به دست ماموران امنیتی مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت، به بیمارستان فیروزگر در تهران منتقل شد و با سپری کردن یک شب در بیمارستان مورد معاینه کامل قرار گرفت و بازداشت شد. اما به گفته علی جوادی‌فر، دو هفته پس از بازداشت امیر، پزشکی قانونی کهریزک جسد فرزندش را به او تحویل داد، جسدی که به گفته علی جوادی‌فر وضعیتی به مراتب وخیم‌تر از پس از معاینه او و تحویلش به پلیس داشت.

«من صحیح و سالم پسرم را تحویل دادم. با پای خودش راه می‌رفت. صورتش سالم بود، حرف می‌زد و مشکلی نداشت. متاسفانه وقتی در پزشکی قانونی زیپ کاور را پایین آوردند و من جسد را دیدم، از پایین تا سینه کالبدشکافی شده بود، صورتش درب و داغون بود، چشمش مشکل داشت، گوشش هم مشکل داشت.»

در حالی که جسد امیر جوادی‌فر از پزشکی قانونی کهریزک تحویل گرفته شد، چندی پیش سرتیپ پاسدار عزیزالله رجب‌زاده، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، اعلام کرد که کسی در این بازداشتگاه کشته نشده است. صالح نیکبخت، وکیل علی جوادی‌فر، پدر امیر جوادی‌فر، در واکنش به اظهارات فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ به رادیوفردا می‌گوید: «سردار رجب‌زاده باید فراموش نکنند که حتما باید مطابق قانون و مستندات صحبت کنند.»

«مرحوم جوادی‌فر بعد از این که از بیمارستان مرخص می‌شود و در حالی که صحیح و سالم بود و مدارکش هم موجود است، به پلیس پیشگیری تحویل داده شده و ۱۹ تیرماه به بازداشتگاه کهریزک فرستاده شده و معمولا هم وقتی کسی را به جایی می‌فرستند، تحویل داده می‌شود و رسید گرفته می‌شود. اگر ایشان (عزیزالله رجب‌زاده) مدعی است که (امیر جوادی‌فر) در کهریزک نبوده و جای دیگری بوده، با توجه به این که پلیس پیشگیری هم در اختیار و از تشکیلات وابسته به ایشان است، آقای رجب‌زاده توضیح بدهند که اگر به کهریزک تحویل داده نشده، به کجا تحویل داده شده است.»

به دنبال اعلام نتیجه انتخابات رياست جمهوری در ايران که وزارت کشور محمود احمدی‌نژاد را پيروز آن اعلام کرد، موج گسترده‌ای از معترضان به نتيجه انتخابات به خيابان‌ها سرازير شدند. تظاهرکنندگان معترض باور داشتند که رأی آنها ناديده گرفته شده و با شعار «رأی من کجاست؟» به دنبال رأی گمشده خود بودند.

همزمان مأموران جمهوری اسلامی دست به بازداشت گسترده معترضان زده و در برخی نقاط نیز به سوی معترضان آتش گشودند.

در حالی آمارهای رسمی شمار کشته‌شدگان را ۳۰ تن اعلام کرده که مرتضی الویری، از اعضای کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان حوادث پس از انتخابات، به کشته شدن ۷۲ نفر اشاره کرده است.
XS
SM
MD
LG