لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۴

دهها معترض به G8 بازداشت شدند


به گفته سخنگوی پليس، بازداشت شدگان از کشورهای آلمان، اتريش، بلغارستان، فرانسه، ژاپن، روسيه، اسپانيا و سوئد هستند.
به گفته سخنگوی پليس، بازداشت شدگان از کشورهای آلمان، اتريش، بلغارستان، فرانسه، ژاپن، روسيه، اسپانيا و سوئد هستند.

ده ها نفر به خاطر شرکت درتظاهرات خشونت بار در شهر روستوک، در شمال آلمان، که چهار روز پيش از اجلاس سران هشت کشور صنعتی - G8 - برگزار شده بود، توسط نيروهای پليس آلمان دستگير شدند.


در همين ارتباط، پليس آلمان روز يکشنبه سيزدهم خرداد، اعلام کرد که در جريان تظاهرات روز شنبه، دوازدهم خرداد، حدود ۱۲۵ تظاهرکننده را بازداشت کرده است، اما سازمان دهندگان تظاهرات شهر روستوک می گويند آمار بازداشت شدگان به حداقل ۱۶۵ نفر می رسد.


به گفته سخنگوی پليس، بازداشت شدگان از کشورهای آلمان، اتريش، بلغارستان، فرانسه، ژاپن، روسيه، اسپانيا و سوئد هستند.


درهمين حال، پليس می گويد ۴۳۳ نفر از نيروهايش و ۶۰ نفر از تظاهرکنندگان مجروح شده اند. در اين ارتباط، وضعيت حداقل ۳۰ تن از نيروهای پليس و ۲۰ تن از تظاهرکنندگان وخيم گزارش شده است.


اما سازمان دهندگان تظاهرات اعلام کرده اند که ۵۲۰ نفر از تظاهرکنندگان زخمی شده اند. درعين حال، آنها نيز تاييد کرده اند که حال ۲۰ تن از معترضین وخيم است.


روز شنبه، دوازدهم خرداد، تظاهرات ده ها هزار تن از کسانی که به برگزاری کنفرانس کشورهای صنعتی جهان موسوم به گروه هشت در آلمان اعتراض دارند، به خشونت کشيده شد.


تظاهر کنندگان که چهره خود را با نقاب پوشانده بودند، پليس را با سنگ، بطری و کوکتل مولوتف، مورد حمله قرار دادند. پليس نيز برای مقابله با اين افراد، از گاز اشک آور و اسلحه آبی استفاده کرد. در اين تظاهرات، همچنين تعدادی اتومبيل سوخته شد.


در اين ميان، پليس، سازمان دهندگان تظاهرات، را به خشونت کشيده شدن تظاهرات شهر روستوک درروز شنبه، سيزدهم خرداد، متهم می کند.


سازمان دهندگان تظاهرات با اينکه اشاره کرده اند که يک گروه کوچک چند صد نفری از تظاهرکنندگان، مسئول به خشونت کشيده شدن مراسم اعتراضی عليه جهانی شدن سرمايه داری و ليبراليزه کردن بوده است، تاکيد می کنند که برخورد نيروهای پليس، «غيرحرفه ای» بوده است.


در همين حال، خبرگزاری ها گزارش داده اند که شهر روستوک، روز يکشنبه سيزدهم خرداد، آرام بود و کارگران خدماتی درحال پاکيزه کردن خيابان های شهر بودند.


برای برگزاری اين تظاهرات که در مخالفت با برگزاری اجلاس سران هشت کشور بزرگ صنعتی انجام گرفته است، مجوز قانونی صادر شده بود.


در همين حال، در حالی که مقام های رسمی از شرکت حدود ۲۰ هزار نفر در اين تظاهرات سخن گفته اند، سازمان دهندگان تظاهرات در روستوک اعلام کرده اند که حداقل۸۰ هزار نفر در مراسم اعتراضی به گروه هشت شرکت داشته اند.


قرار است در اجلاس سران گروه هشت، راه های مقابله با گرمايش زمين، مبارزه با ايدز، فقر در آفريقا و اقتصاد جهانی مورد بررسی قرار گيرد.


مانند سال های گذشته، اين اجلاس نيز با اعتراض مخالفان جهانی شدن سرمايه داری و ليبراليزه کردن رو به رو شده است.


ديدار بلر و مرکل در برلين


در آستانه برپایی نشست G8 و در شهر برپایی این نشست، تونی بلر، نخست وزير بريتانيا، روز يکشنبه سيزدهم خرداد، در برلين با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، ديدار کرد.


دفتر صدارت اعظمی آلمان اعلام کرد که نخست وزير بريتانيا و صدراعظم آلمان در مورد اجلاس سران کشورهای عضو اتحاديه اروپا، که قرار است در روزهای ۲۱ و ۲۲ ژوئن، ۳۱ خرداد و اول تير، برگزار شود، گفت و گو کرده اند.


آقای بلرپيش از ديدار از آلمان، به چند کشور آفريقايی سفر کرده بود. وی در آفريقای جنوبی اعلام کرد که در اجلاس سران گروه هشت، خواهد خواست تا برای مبارزه با فقر و بيماری ها در قاره آفريقا بيشتر تلاش به عمل آيد.


رهبران آفريقا و سازمان های مبارزه با فقر رهبران کشورهای بزرگ صنعتی را متهم می کنند که به وعده خود در اجلاس سال ۲۰۰۵ ميلادی شان برای دو برابر کردن کمک به آفريقا، تا سال ۲۰۱۰ ميلادی، عمل نکرده اند.


XS
SM
MD
LG