بالاخره شرکت مايکروسافت، ويستا، نسخه جديد سيستم عامل ويندوز را در اختيار عموم قرار داد.
«استيو بالمر»، يکی از مديران اجرايی مايکروسافت در يک نشست مطبوعاتی در نيويورک گفت: «ويستا از ويندوز اکس پی باثبات تر است.» با اين همه هنوز به درستی روشن نيست، که آيا فروش ويستا برای يکی از ثروتمند ترين شرکت های جهان، مايکروسافت، سودآور خواهد بود؟
مابکروسافت پنج سال است که در حال برنامه ريزی و پردازش ویندوز ویستاست و عرضه آن بارها به تعويق افتاده است.
البته اين ديرکرد برای شرکت مايکروسافت، که چندین باربدقولی کرده است، چیز عجیبی نيست. ولی اين بار مايکروسافت می توانست با مشکلات زيادی رو به رو شود، چرا که سود سرشاری که نصيب اين شرکت بزرگ بين المللی می شود عمدتا از راه فروش مجازی محصولاتی چون سيستم های عامل يا برنامه کاربردی آفيس، بدست می آيد. تاخير در عرضه ويستا، می توانست ضرر بزرگی را متوجه اين شرکت کند.
«استيو بالمار»، يکی از مديران اجرايی اين شرکت، عرضه ويستا را بزرگ ترين رخداد تاريخ مايکروسافت می نامد. ويستا سيستم عاملی است که با آخرين نسخه آفيس مخلوط شده است، امنيت بيشتری دارد و برای انجام امور تجاری راحت تر است. همه اين ها حرف های «استيو بالمار» در نشست مطبوعاتی است.
«جرج کندی»، مدير فناوری ارتباطات (آی تی) در دفتر راديو اروپای آزاد، راديو آزادی در واشنگتن است. آقای «کندی» می گويد: «مايکروسافت ، ويستا را سيستم عاملی با ضريب امنيت و ثبات بيشتری می داند. اين ها عواملی هستند که برای هر متخصص فناوری ارتباطات مهمند. عواملی که اجازه می دهند، تا تنها کسانی که مجازند بتوانند به فايل ها دسترسی داشته باشند. يک مسأله مهم ديگر آسان تر شدن امور امنيتی در ويستا ست. ويستا در اين موارد پيشرفت کرده و اين ها همه، به خصوص برای ما، جالبند.»
عرضه ويستا و آفيس در يک برنامه می تواند برای مايکروسافت کم تر سودآور باشد. در واقع در ساعات اوليه عرضه ويستا سهام مايکروسافت در بورس آمريکا ۱۵ سنت کاهش پيدا کرد.
«جرج کندی» می گويد: «فعلا از ويستا استفاده نخواهد کرد، چون معمولا متخصصان آی تی از سيستم عاملی که به تازگی عرضه شده استفاده نمی کنند. تجربه نشان داده است، که وقتی مايکروسافت برنامه ای را عرضه می کند بعد از مدتی مشخص می شود که مشکلاتی در آن وجود دارد. در نتيجه ما منتظر می مانيم. در مورد ويستا هم بين نه ماه تا يک سال منتظر خواهيم ماند و بعد فکر خواهيم کرد، که از آن استفاده کنيم يا نه؟»
به عقيده «جرج کندی»، کار گذاشتن ويستا در کامپيوتر های شخصی کار آسانی نيست و اساسا برای کامپيوترهايی که در يک شبکه، مثلا در يک شرکت، به هم متصلند کارايی دارد.
حتی در اين مورد هم آقای کندی ترجيح می دهد هنوز منتظر باشد. او می گويد بعد از اينکه همه مشکلات حل شد پول شرکت خود را برای ويستا خرج خواهد کرد.