باب کورکر رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در گفتگو با صدای آمریکا درباره موضوعات مختلف، از جمله مذاکرات صلح سوریه و توافق اتمی با ایران، سخن گفت.
این سناتور جمهوریخواه گفت از مذاکرات دیپلماتیک برای رسیدن به صلح در سوریه استقبال میکند، اما خیلی مشکل است که نتیجه این مذاکرات، توقف کشتارها در سوریه و خروج بشار اسد از قدرت باشد.
سناتور کورکر با اشاره به اقدامات روسیه در سوریه گفت با توجه به پیروزیهایی که بشار اسد در صحنه جنگ بهدست آورده است، فضا در سوریه به گونهای نیست که بشار اسد بخواهد داوطلبانه قدرت را ترک کند.
وی که از منتقدان سرسخت توافق جامع اتمی قدرتهای جهانی با ایران بوده است، در مورد مخالفتش با توافق گفت، ایران اکنون به منابع زیادی دسترسی دارد که قبلاً به دلیل تحریمها در اختیار نداشت، و اکنون میتواند به تحقیق و توسعه با هدف رسیدن به سلاح اتمی ادامه دهد.
سناتور کورکر گفت البته میخواست که این توافق اتمی موفق شود، ولی از زمان اجرای آن، با آزمایش موشک بالیستیکی ایران مقاومتی صورت نگرفت، چرا که به گفته او، اروپا منافع اقتصادی زیادی [در ایران] میبیند.
به گفته او، روسیه و چین که همراه ایالات متحده با ایران مذاکرات اتمی داشتند، در حال معاملات تسلیحاتی و نفتی با تهران هستند و مقاومت زودهنگامی با اقدامات ایران شاهد نیستیم.
آقای کورکر اضافه کرد «من میخواهم این [توافق با ایران] موفق باشد ... فرستادن این علامت به ایران که تخلفات [از توافق] مورد توجه خواهد بود، تنها راهی است که توافق میتواند موفق باشد.»
صدای آمریکا از باب کورکر پرسید، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا گفته است توافق با ایران به سختی و به شدت اجرا خواهد شد و اگر لازم باشد تحریمها علیه ایران به سرعت باز میگردد؛ آیا شما این را قبول ندارید؟
باب کورکر در پاسخ گفت: «تنها نگاه کنید که چه اتفاقی تا به حال افتاده است، آیا شرکای ما در مقابل آزمایشهای موشک بالیستیک از خود مقاومتی نشان دادند؟ خیر، این کار را نخواهند کرد، مگر آن که چیز عجیب و غریبی باشد ... من فکر میکنم کنگره آمریکا، در اقدامی فراحزبی، باید محکم بایستد تا چنین چیزی اتفاق نیافتد.»
خبرنگار صدای آمریکا به این که برخی از متحدان واشنگتن در رسیدن به توافق اتمی با ایران، شریک آمریکا در مذاکرات اتمی بودند، اشاره کرد و از باب کورکر درباره برخی از جمهوریخواهان در سنای آمریکا پرسید که گفتهاند توافق اتمی با ایران باید لحظهای که سال آینده میلادی یک رئیس جمهوری جدید وارد کاخ سفید میشود پاره شود، آیا این اقدام عملی است؟ باب کورکر در پاسخ گفت که از متحدان آمریکا «مأیوس» شده است، و در ادامه گفت «منافع اقتصادی زیادی باعث تصمیم گیریهای آنها در ارتباط با ایران شده است.»
------------------------------
منبع صدای آمریکا