شعار میرحسین یا حسین هواداران روحانی روز شنبه در استادیوم آزادی
حامیان حسن روحانی و اسحاق جهانگیری، دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران، بعدازظهر روز شنبه گردهمایی در محل استادیوم ۱۲ هزار نفره آزادی در تهران برگزار میکنند. تصاویر منتشر شده از این مراسم نشان دهنده پرشدن این سالن است. تصاویری از میرحسین موسوی و محمد خاتمی در میان حاضران در این مراسم دیده میشود. در این همایش برخی از چهرههای هنری و ورزشی حامی آقای روحانی شرکت کردهاند. از جمله کیومرث پوراحمد از فیلمسازان شناخته شده در سخنانی به شدت از عملکرد دولت محمود احمدینژاد انتقاد کرد. لیلی رشیدی،بازیگر، نیز خواهان رفع حصر رهبران جنیش سبز شد.
به دنبال طرح اتهاماتی از سوی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در مناظره سوم علیه یکدیگر، مسئولان چند ستاد از آمادگی انجام مناظرههای دوطرفه خبر دادند. محمدعلی وکیلی، سخنگوی ستاد حسن روحانی روز شنبه گفت آقای روحانی برای انجام مناظره دوبهدو با ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف آماده است.
محمد دهقان، رئیس ستاد محمدباقر قالیباف هم از آمادگی این ستاد برای برگزاری مناظره دو طرفه با حسن روحانی خبر داد. او در توئیترش نوشت: «آقاي روحاني در مناظره ديروز حرفهایی زد كه بايستي به افكار عمومی پاسخ دهد.»
در همین حال، محمدامین توکلی، نماینده ابراهیم رئیسی در نامهای به علی عسگری، رئیس صدا و سیما درخواست برگزاری مناظره دو نفره بین ابراهیم رئیسی و حسن روحانی کرد.
سخنگوی کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از برنامه ریزی این کمیسیون برای برگزاری مناظره تلویزیونی میان نمایندگان نامزدهای انتخابات خبر داد.
احسان قاضی زاده هاشمی گفت: برای برگزاری مناظره نماینده نامزدها باید زمانی را انتخاب کنیم که در ساعت پرمخاطب تلویزیون و بدون همپوشانی با سایر برنامههای تبلیغاتی خود نامزدها صورت بگیرد. با توجه به حضور ۶ نفر یک زمان ۶ ساعته برای این مناظره نیاز است.
او افزود: برای این مناظره به هیچ یک از ستادهای نامزدها نامه نگاری و مکاتبهای مبنی بر معرفی نماینده نکرده ایم و هیچ نامهای را از ستاد نامزدها دریافت نکرده ایم مبنی بر معرفی و یا عدم معرفی. به این دلیل که ما بایستی این برنامه را به صورت رسمی به آنها معرفی میکردیم و بعد از آنها نمایندهای را تقاضا میکردیم.
حسامالدین آشنا در دو نامه مجزا به رئیس سازمان صدا و سیما، خواستار برگزاری این مناظرهها شده بود.
اسحاق جهانگیری، کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری، خبر داده است که « گفتوگوها بین نامزدها و جریانانهای سیاسی برای رسیدن به ائتلاف شروع شده است.»
معاون اول حسن روحانی این اظهارات را در پاسخ به سوالی راجع به احتمال کنارهگیری خود عنوان کرده و افزوده است: انتخابات سازوکار خودش را دارد و هیچ وقت در انتخابات این گونه نیست که کسانی راهی را انتخاب کنند و تا آخر بروند و هر چه شد، شد؛ خیر، انتخابات در همه دنیا سازوکارهایی دارد و در مقاطعی ممکن است ائتلافهایی شکل بگیرد.
او در صفحه توئیتر خود نیز نوشته است که «دوشنبه شب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما، صحبتهای مهمی با مردم» خواهد داشت.
محمدباقر قالیباف، خبر داد از اسحاق جهانگیری به دلیل آنچه « ادعای اعداد و ارقام کذب»، عنوان کرد، شکایت کرده است.
او گفت: با وجود آنکه قوه قضائیه در این باره نظرش را اعلام کرده بود، اما چون مجددا جهانگیری دروغ گفت آن هم در رسانه، حتما پیگیری قضایی خواهد شد.
جهانگیری در آخرین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری گفته بود که شهردار تهران با واگذاری ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان املاک، مرتکب تخلف شده است.
دیروز نیز پس از مناظره، نماینده محمدباقر قالیباف اعلام کرده بود ستاد انتخاباتی او به همین خاطر از آقای جهانگیری به کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات، شکایت کرده است.
مجید محمدی،جامعه شناس مقیم امریکا، در مورد مناظره سوم می گوید «تذکر خامنه ای تاثیر جدی داشت و کاندیداها به سراغ مسائلی که از نظر خامنه ای خطوط قرمز محسوب می شود،نرفتند و به حملات شخصی پرداختند...فایده این سه مناظره این است که تصویری از وضعیت ذهنی مقامات کشور و نگاهشان به جامعه را ارائه می دهد.»
علی سعیدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران، روز شنبه، ۲۳ اردیبهشت، بار دیگر تکرار کرد که این نهاد نظامی هرگز در هیچ انتخاباتی دخالت نکرده و در آینده هم دخالت نخواهد کرد.
آقای سعیدی گفت: «سپاه پاسداران هیچ گاه از اصول انقلابی خود تعدی نکرده و در هیچ انتخاباتی دخالت نکرده، نمیکند و نخواهد کرد.»
به گزارش خبرگزاری مهر، وی با اعلام این که سپاه در زمان انتخابات «فقط معیارها را برای پاسداران و بسیجیان» بازگو میکند افزود: «این به معنای دخالت در انتخابات نیست، چرا که این به معنای حرکت درست در چارچوب اصول و موازین است.»
سپاه پاسداران و فرماندهان آن بارها انتقادها مبنی بر دخالت این نیرو در انتخابات را رد کرده و آنها را «بیپایه و اساس» دانستهاند.
این در حالی است که در مقابل برخی از گروههای سیاسی در ایران در گذشته این نیروی نظامی و بسیج مستضعفان را متهم به دخالت در انتخابات کردهاند.
اشاره منتقدان به ویژه در مورد انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ و ۱۳۸۸ مطرح شده است.
دیدگاههای فرنوش امیرشاهی، فریدون خاوند و مرتضی کاظمیان؛ با اجرای فهیمه خضر حیدری
ریاستجمهوری دوازدهم در گفتوگو با رئیسجمهور اول
دیدگاههای ابوالحسن بنیصدر در برنامه این هفته ساعت ششم