مصطفی هاشمیطبا از نامزدهای انتخابات پیش روی ریاست جمهوری روز دوشنبه گفت در انتخابات به حسن روحانی رای میدهد. او با این همه گفت قصد انصراف از نامزدی ندارد.
آقای هاشمیطبا که روز دوشنبه در یک نشست خبری در خبرگزاری ایسنا شرکت کرده بود، گفت: «اگر کسی با او تماس گرفت و نظرخواهی کرد به او می گویم به روحانی رای دهد، اما انصراف نمیدهم.» آقای هاشمیطبا انصراف را به معنی دست برداشتن از ایده و نظراتش دانسته است.
مهدی کروبی، از رهبران اعتراضهای سال ۸۸ میگوید در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری ایران شرکت میکند و به حسن روحانی رای میدهد.
وب سایت سحام نیوز که خبرهای آقای کروبی را منتشر میکند روز دوشنبه خبر داد که آقای کروبی در جریان دیدار با خانوادهاش، انتخابات پیش رو را «تقابل سختی میان جمهوری اسلامی حقیقی و جمهوری اسلامی فرمایشی» دانسته و از مردم خواسته است تا با شرکت در انتخابات اجازه ندهند به گفته او «رکن جمهوریت نظام بیش از این آسیب نبیند».
مهدی کروبی همچنین گفته است که از نیروهای امنیتی مستقر در منزل خواسته است تا صندوق رای را در ساعات قانونی به محل حصر ببرند تا او بتواند رای دهد.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز دوشنبه در ادامه سفرهای انتخاباتیاش، در شهر تبریز در پاسخ به شعارهای حاضران برای رفع حصر از رهبران جنبش سبز گفت: «بازوی من قدرت بعضی چیزها را ندارد، اما بعضی کارها با رای بالاتر از ۵۱ درصد کارساز خواهد بود.» درخواست رفع حصر از میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد در روزهای اخیر از سوی حاضران در تجمعهای انتخاباتی هواداران حسن روحانی مطرح شده است.
آقای روحانی همچنین درباره سند ۲۰۳۰ یونسکو گفت برخی به دروغ در این باره، گزارش غلط به رهبر دادهاند. او اشارهای به این افراد نکرد.
۲۹ نماینده پارلمان اروپا در نامهای به فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه، بر ضرورت برگزاری «آزاد و عادلانه» انتخابات ریاست جمهوری ایران، و آزادی زندانیان سیاسی قبل از انتخابات تأکید کردهاند.
در این نامه با اشاره به با تأثیر نتیجه این انتخابات بر آینده ایران و روابط جمهوری اسلامی با اتحادیه اروپا تأکید شده که «ضروری است این انتخابات عادلانه و آزاد باشد، و توسط ناظران مستقل بر آن نظارت شود».
نویسندگان این نامه از مقامهای ایرانی خواستهاند که همه اقدامات لازم برای احترام به تعهدات داخلی و بینالمللی ایران که برگزاری یک انتخابات عادلانه و آزاد را تضمین میکند، فراهم کنند.
برخی منابع خبری از دستور دادستانی برای حذف پیام تصویری محمد خاتمی در حمایت از حسن روحانی خبر دادهاند. بر اساس این گزارشها تنها چند ساعت پس از انتشار پیام محمد خاتمی در کانالهای تلگرامی، از جمله کانال تلگرامی ستاد حسن روحانی، دادستانی تهران در حکمی با اشاره به «ممنوعیت انتشار پیام و تصویر محمد خاتمی» خواستار حذف این پیام شده است.
گرچه هیچ یک از خبرگزاریهای رسمی ایران گزارشی در مورد دستور دادستانی در این باره منتشر نکردهاند، اما مراجعه به کانال تلگرامی و وبسایت ستاد آقای روحانی نشان میدهد که این پیام تصویری، نسخه متنی آن و کلیپهای کوتاه تهیه شده از آن حذف شدهاند.
آقای خاتمی در این پیام تصویری، با اشاره به اهمیت انتخابات پیش رو، بر شرکت همگان در انتخابات تأکید کرده بود و از مردم خواسته بود رأی به روحانی را تکرار کنند.
ابراهیم رئیسی از نامزدهای اصولگرای انتخابات ریاست جمهوری ایران روز یکشنبه در جریان سفرهای انتخاباتیاش گفت در دولت حسن روحانی به یک نفر وام ۳۰۰ میلیارد تومانی داده شده است و آن فرد با گذاشتن همان وام در بانک یک و نیم میلیارد تومان سود گرفته است. آقای رئیسی جزئیات بیشتری درباره این اتفاق از جمله نام فرد موردنظر ارائه نداده است.
محمدباقر قالیباف، دیگر نامزد اصولگرای انتخابات هم روز یکشنبه در شهر ورامین از گروهی که آنها را «۴ درصدی» نامید، انتقاد کرد که میتوانند «مدیرعامل بانک را خودشان تعیین کنند و نزدیک به ۴۰۰ میلیارد تومان وام از همان بانک بر دارند.»
حامیان حسن روحانی تجمعی انتخاباتی بعدازظهر روز یکشنبه در شهر اصفهان برگزار کردند. تصاویر منتشر شده از این تجمع نشان دهنده حضور جمع قابل توجهی از حامیان آقای روحانی در این تجمع است. حسن روحانی همراه محمدجواد ظریف، وزیرامورخارجه ایران در این تجمع شرکت کرده است. حاضران در این تجمع شعارهایی درباره لزوم رفع حصر از رهبران اعتراضهای سال ۸۸ سر دادهاند.
صفحات اجتماعی منسوب به اسحاق جهانگیری میگویند که صدا و سیمای ایران از تحویل گرفتن مستند دوم انتخاباتی این نامزد انتخاباتی به دلیل تاخیر در ارسال خودداری کرده است. صفحه اینستاگرام آقای جهانگیری نوشته است که تا زمان پخش برنامه فرصت کافی برای بازبینی وجود دارد و انتظار این است صدا و سیما در تصمیمش تجدید نظر کند.
مستند دوم تبلیغی اسحاق جهانگیری طبق برنامه قبلی اعلام شده یکشنبه شب باید از شبکه اول تلویزیون حکومتی ایران پخش شود.
دیدبان حقوق بشر از آنچه «بیتوجهی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ایران به وضعیت زندانیان سیاسی و محکومیتهای ناعادلانه آنان» خواند، انتقاد کرده است.
این نهاد مدافع حقوق بشر، با صدور بیانیهای نسبت به وضعیت هنگامه شهیدی، آتنا دائمی و اسماعیل عبدی زندانیانی که در اعتصاب غذا به سرمیبرند، ابراز نگرانی کرد و خواستار رسیدگی به وضعیت آنان شد.