لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۲۷

نقشه حمله به سفارت عربستان «دقیق» بود


روزنامه شرق در گزارشی با تی‌تر «ستون‌های دود در فرمانیه» ضمن انتشار جزئیات بیشتری از حمله شنبه شب به سفارت عربستان سعودی در تهران، تاکید کرده است که نقشه حمله به سفارت عربستان «دقیق» بود.

روزنامه قانون طی یادداشتی با تی‌تر «حمله کنند‌‌ه‌ها چند‌‌ان هم نا‌شناس نبود‌‌ند‌‌ «، نوشته است: ماجرای حمله شنبه‌شب به سفارت عربستان د‌ر تهران از اقد‌امات نه تنها «مشکوک» نیست بلکه کاملا «روشن و واضح» نشان می‌د‌هد‌ که د‌ستگاه اطلاعاتی کشور باید‌ با «پیاد‌ه نظام نفوذ د‌ر صحنه‌های عملیاتی» برخورد‌ جد‌ی و عاجلی صورت د‌هد‌.

روزنامه وقایع اتفاقیه در تیتر یک خود از قول حسام الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، ضمن تاکید براینکه «دوره آشوبگرى تمام شده»، نوشته است: «دوره اجتهاد هاى شخصى به پایان رسیده است.»

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و تحلیلگر رویدادهای منطقه به روزنامه وقایع اتفاقیه گفته است: «استراتژی نهفته عربستان در پشت این اعدام، ضربه‌زدن به حیثیت ایران در منطقه و جهان است» و حمله در تهران و مشهد به سفارت و کنسولگری عربستان موجب شد «توپ از زمین عربستان با گل خودی عده‌ای به زمین ایران بیفتد»، چرا که «در صدر اخبار رسانه‌های جهان در روز گذشته نه اعدام شیخ‌نمر، بلکه حمله به سفارت عربستان در تهران بود. بالارفتن از دیوار یک سفارت خارجی در ایران برای رسانه‌های جهان به‌شدت جذاب‌تر از اعدام شیخ‌نمر در عربستان است.»

جهان صنعت در کنار عکسی که سفارت عربستان در تهران را در میان شعله‌های آتش نشان می‌دهد، از «اعتراض غیرمدنی» به اعدام شیخ باقرالنمر در تهران خبر داده و نوشته است: «سفارت عربستان در تهران به آتش کشیده شد.»
روزنامه ایران هم در تیتر یک خود از واکنش حسن روحانی گزارش داده و از قول رئیس جمهوری اسلامی نوشته: «اعدام شیخ نمر، غیرانسانی و محکوم است»، اما «حمله به سفارت، هتک حیثیت نظام» است.

به نوشته این روزنامه حسن روحانی تاکید کرده است که «از وزیر کشور می‌خواهم که با همکاری قوه محترم قضائیه و وزارت اطلاعات و با قاطعیت کامل، عاملان این تهاجم را شناسایی و برای اجرای عدالت به دستگاه قضایی معرفی کنند تا برای همیشه به این‌گونه اعمال زشت پایان داده شود.»

صادق زیبا کلام، استاد دانشگاه، طی یادداشتی در روزنامه ایران نوشته است: «گرچه عربستان سعودی با حمله به سفارتش، به ظاهر آسیب دیده ماجراست، اما در واقع از اقدام خودسر‌ها بهره‌مند هم شده است. بنابراین تندرو‌ها در مسیر آسیب‌رسانی به «منافع ملی» حرکت کرده‌اند. در عین حال اقدام تندرو‌ها را می‌توان نوعی زورآزمایی و اعمال قدرت آنان با دولت نیز دانست. تندرو‌ها با تهاجم به مراکز دیپلماتیک عربستان در ایران، می‌خواهند میزان قدرت و تأثیرگذاری خود بویژه در حوزه سیاست خارجی را به دولت و ناظران خارجی نشان دهند.»

یادداشت نویس روزنامه ایران تاکید کرده است که «تندرو‌ها با این اقدام، با یک تیر دو نشان زدند؛ هم به امریکا و عربستان و کشورهای دیگر پیام ناامنی ایران و توانایی خود را فرستادند و هم نشان دادند که در مسیر رقابت‌های جناحی و با دولت، از لطمه‌رسانی به منافع ملی، ابایی ندارند.»

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران در سرمقاله خود با عنوان «سیاهه خیانت» نوشته است: «سعودی‌ها در همه زمینه‌ها به ایران بدهکارند. هرچه می‌توانستند علیه ایران کرده‌اند. اکنون گفته می‌شود که عده‌ای به سفارت سعودی در تهران یا سرکنسولگری این کشور در مشهد حمله کرده‌اند. گرچه اصل قضیه مشکوک است اما نباید به گونه‌ای سخن گفته شود که گویا این عربستان مظلوم مورد صدمه قرار گرفته است.» کیهان هم با انتشار عکس‌هایی از تجمع اعتراض به اعدام شیخ نمر باقرالمنر آن را «خروش گسترده علیه جنایت آل سعود» توصیف کرده است.

روزنامه رسالت در تیتر یک خود از قول رهبر جمهوری اسلامی نوشته است: «دست انتقام الهی گریبان آل سعود را می‌گیرد.» این روزنامه در کنار عکس علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در صفحه یک خود از قول کسانی که آن‌ها را «فدائیان شیخ نمر» نامیده، نوشته است: «آل سعود را به آتش می‌کشیم.»

نجات الله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان، در گفت‌و‌گو با روزنامه اعتماد درباره روند» تحقیقات محلی «شورای نگهبان گفته است: ما «نه تنها مجاز هستیم بلکه ناگزیر به انجام تحقیقات محلی هستیم» چرا که «برای آدم‌های غیرمتدین که همیشه در دادگستری پرونده درست نمی‌شود. ثبت احوال کاری به تدین افراد ندارد. اگر کسی جرم هم انجام ندهد نیروی انتظامی کاری به دیانت داشتن و نداشتن فرد ندارد» و مسائلی است که اطلاعات آن را «مراجع چهارگانه در اختیار ندارند.»

روزنامه شهروند از کشته شدن بیش از ۱۱ هزار تن در تصادفات رانندگی در هشت ماه نخست سالجاری خبر داده و از قول تقی مهری، رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی، نوشته است: «تعداد کشته‌های جاده‌ای در ٨ماه نخست سال ۹۴ نسبت به مدت مشابه‌ سال گذشته ۲. ۷ درصد کاهش داشته است» اما همچنین همچنان شمار قربانیان تصادفات بسیار بالاست و شمار جان باختگان از فروردین تا پایان آبان ماه سالجاری به «١١‌هزارو٨۶٧ نفر رسیده است.»

روزنامه جهان صنعت در تیتر یک شماره دوشنبه خود از «هجوم ۱. ۳ میلیون نفر به کلان شهر‌ها» گزارش داده و تاکید کرده است که جست‌و‌جوی «کار» یکی از دلایل اصلی مهاجرت به کلانشهرهای ایران است.

جهان صنعت همچنین ضمن انتشار گزارشی درباره «آمار رو به افزایش خودکشی دانش آموزان» در شهرهای مخالف ایران، آن را نشانه «فروریختگی خانوادگی و آموزشی» توصیف کرده و نوشته است: «شاید بهتر باشد معلمان جای پرداختن به پوسته آموزش که‌‌ همان ظاهرسازی و درصد قبولی و درس‌های بیفایده و بی‌پیوند با زندگی روزمره دانش آموزان است، به عمق نیازهای جامعه کم سن و سال کشور توجه بیشتری کرده و از این فشارهای نامانوس که در مدارس تخریبی و کهنه با کمترین جذابیت و بیشترین دافعه دانش آموزان وارد می‌شوند، بکاهند و اولیای آن‌ها را توجیه کنند که توجه بیشتری به نیازهای روانی و فکری متناسب با سن و سال فرزندان خود داشته باشند.»

«ستون‌های دود در فرمانیه»؛ نقشه حمله به سفارت عربستان «دقیق» بود

روزنامه شرق در گزارشی با تی‌تر «ستون‌های دود در فرمانیه» جزئیات بیشتری از حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران را منتشر کرده است.

این روزنامه نوشته است: «سریال هجوم به اماکن دیپلماتیک عربستان در ایران که در اعتراض به اعدام «شیخ نمر» آغاز شد، از مشهد کلید خورد. عصر شنبه تعدادی از معترضان مقابل کنسولگری سعودی در مشهد تجمع کردند؛ از حفاظ‌ها و فنس‌ها بالا رفتند؛ پرچم سردر کنسولگری را پایین کشیدند و قسمتی از ساختمان را هم آتش زدند. نکته جالب‌توجه در مشهد، سردرگمی تجمع‌کنندگان در قبال پرچم عربستان بود که به‌دلیل منقش‌بودن به شعائر اسلامی، آتش‌زدن آن را غیرممکن کرده بود.»

محمدحسن نجمی خبرنگار روزنامه شرق با توصیف چگونگی حمله معتراضات به اعدام شیخ نمر باقرالنمر به سفارت عربستان سعودی در سه‌راه فرمانیه تهران نوشته است: «سفارت عربستان دو در دارد؛ یک در که دقیقا نبش کوچه، است و یک در هم که پایین‌تر از آن است. نقشه مهاجمان بسیار دقیق بود؛ آن‌ها از سمت در نبش کوچه سفارت را به آتش کشیدند و پس از آن در پایینی را شکستند و وارد سفارت شدند.»

این روزنامه با اشاره چگونگی آغاز تجمع و حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران نوشته است: «حول‌وحوش ساعت ٢٣ شنبه‌شب، معترضان مقابل سفارت سعودی تجمع کردند؛ شعار‌ها شروع شد. هرچه زمان می‌گذشت به تعدادشان افزوده می‌شد و صدای شعاردادن‌ها هم بلند‌تر. پس از چنددقیقه تعدادی سنگ به سمت پنجره‌های سفارت پرتاب شد؛ نتیجه هم معلوم بود؛ خردشدن شیشه‌های سفارت. در همین حول‌وحوش بود که یک شیء آتش‌زا به داخل سفارت پرتاب شد؛ انگار راه باز شده؛ جمعیت به این حرکت ادامه می‌دادند؛ شعله‌های آتش از داخل سفارت زبانه می‌کشید؛ اتاق‌های تاریک سفارت، نارنجی و قرمز شده بودند؛ البته نه با چراغ بلکه با شعله‌های آتش. آتش ادامه داشت و آن‌ها بیرون از سفارت، از آتش‌زدن شادمان بودند.»

روزنامه شرق در توصیف رویدادهای پس از ورود معترضان به داخل سفارت عربستان سعودی در تهران نوشته است: «صحنه‌ها آشنا بود؛ تصاویر حمله به سفارت انگلیس در پاییز ٩٠ از ذهن می‌گذشت؛ تعدادی وارد شدند؛ برخی وسایل سفارت را با خود بیرون می‌آوردند و به نشانه پیروزی آن را بالای سر می‌گرفتند. آتش‌نشان‌ها از در نبشی مشغول خاموش‌کردن آتش بودند؛ نیروی انتظامی هم از طریق در پایینی مشغول کار خود؛ یعنی بیرون‌کردن مهاجمان از ساختمان سفارت و بازداشت آن‌ها.»

به نوشته این روزنامه «حسین حسین شعار ماست؛ شهادت افتخار ماست» و «حیدر حیدر»، «ماشالله؛ حزب‌الله»، «مرگ بر آل‌سعود ملعون»، «آل‌سعود حیا کن، مدینه را‌‌ رها کن» از جمله شعارهای تجمع کنندگان مقابل سفارت عاربستان سعودی در تهران بود و در حین همین شعار‌ها شماری از مهاجمان به سفارت هم «ناگهان یک دسته برگه‌های داخل سفارت را از طبقات دوم یا پشت‌بام به داخل خیابان ریختند.

این اقدام با استقبال تجمع‌کنندگان روبه‌رو شد و انگار که روحیه گرفته باشند، از سد نیروهای یگان ویژه عبور کردند و باز روبه‌روی در نبشی سفارت تجمع کردند.» شرق با اشاره به اینکه تعداد زیادی از عکس‌های ملک سلمان، پادشاه سعودی، هم از داخل سفارت به بیرون آورده شده و در بین تجمع‌کنندگان دست‌به‌دست می‌شد، نوشته است: «یکی آن‌ را برعکس گرفته بود و بالا می‌برد. دیگری آن را به دونیم، پاره کرد؛ یکی دیگر هم عکس را انداخته بود روی زمین و جفت‌پا روی آن می‌پرید اما بیشترین حرکتی که روی عکس‌های ملک سلمان انجام شد، به‌آتش‌کشاندن آن بود.»

این روزنامه به حضور فرمانده نیروی انتظامی تهران نیز اشاره کرده و نوشته است: حسین ساجدی‌نیا «هم در گوشه‌ای از محل تجمع دیده شد که مشغول نظارت بر عملکرد نیرو‌هایش بود» و ماموران یگان ویژه هم ساعاتی پس از حمله به سفارت عربستان سعودی «از پایین کوچه، باتوم‌ها را به سپر‌هایشان می‌زدند و بالا می‌رفتند تا تجمع‌کنندگان را متفرق کنند. اما آن‌ها به این راحتی‌ها متفرق نمی‌شدند.»

این روزنامه همچنین نوشته است که حوالی ساعت یک و سی دقیقه بامداد یک شنبه «تعدادی موتورسیلکت سنگین و همچنین تریل با صدای خاص اگزوزشان وارد کوچه» سفارت عربستان در تهران شدند و «نیروهای یگان ویژه که مقابل تجمع‌کنندگان صف بسته بودند، راه را برای آن‌ها باز کردند تا عبور کنند. آن‌ها حدود یک ربع بعد‌‌ همان مسیر را بازگشتند و از محل خارج شدند.»

شرق یادآوری کرده است که «اماکن دیپلماتیک کشور‌ها، در کشور میزبان از مصونیت دیپلماتیک برخوردارند» و نوشته است: پس از حمله به سفارت «آتش خاموش شد ولی ستون‌های دود غلیظ ناشی از آتش از پنجره‌ها بیرون می‌آمد.»

«حمله کنند‌‌ه‌ها چند‌‌ان هم نا‌شناس نبود‌‌ند‌‌»

روزنامه قانون طی یادداشتی با تی‌تر «حمله کنند‌‌ه‌ها چند‌‌ان هم نا‌شناس نبود‌‌ند‌‌ «، نوشته است: ماجرای حمله شنبه‌شب به سفارت عربستان د‌ر تهران از اقد‌امات نه تنها «مشکوک» نیست بلکه کاملا «روشن و واضح» نشان می‌د‌هد‌ که د‌ستگاه اطلاعاتی کشور باید‌ با «پیاد‌ه نظام نفوذ د‌ر صحنه‌های عملیاتی» برخورد‌ جد‌ی و عاجلی صورت د‌هد‌.

داوود حشمتی در یادداشت روزنامه قانون نوشته است: د‌ر حالی که ایران یکپارچه و به د‌ور از هر نوع جناح بند‌ی سیاسی مشغول اعتراض و انزجار از عمل جنایتکارانه آل‌سعود‌ د‌ر شهاد‌ت شیخ نمر بود‌» عملیات پیاد‌ه نظام نفوذ د‌ر مقابل سفارت عربستان مرد‌م را د‌وپاره کرد‌.»

یادداشت نویس روزنامه قانون با اشاره به اینکه از مهم‌ترین عملیاتی‌های خط نفوذ، ایجاد‌ «نفاق» و «انشقاق» میان امت است، نوشته که «این شیوه آنهایی است که زیستشان د‌ر بحران است و خود‌شان را پشت نقاب انقلابی‌گری مخفی می‌کنند‌ تا به انقلاب ضربه بزنند‌. پشت چهره اسلام مخفی می‌شوند‌ تا اسلام را بد‌نام کنند‌. برای نمونه روشن و عینی این جماعت می‌توان به د‌اعش اشاره کرد‌. گروهی که به قد‌رت‌های سلطه‌گر وابسته اند‌ و از احساسات اسلامی طبقه فرود‌ست خود‌ بهره می‌برند‌. رد‌ه‌های بالا ی نظام جهانی اما نیت و هد‌فشان مشخص است: تخریب اسلام به نام اسلام و به د‌ست یک مشت افراطی خشک مغز.»

روزنامه قانون با یاداوری اظهارات رهبر جمهوری اسلامی د‌ر ۱۶ مرد‌اد‌ ماه ۱۳۹۱ د‌ر مخالفت با «ورود‌ به سفارت انگلیس»، نوشته است که وی «به روشنی با این اقد‌امات مخالف است» اما «خط نفاق و نفوذ د‌ر د‌اخل هم پشت چهره سوپر انقلابی‌گری مخفی می‌شود‌ تا به انقلاب و نظام ضربه بزند‌.»

این روزنامه از جمله به حمایت نزدیکان محمود احمدی‌نژاد از حمله به سفارت عربستان اشاره کرده و نوشته است: «یکی از جالب‌ترین موضوع‌گیری‌ها، موضع‌گیری احمد‌ی‌نژاد‌ی‌ها بود‌. عبد‌الرضا د‌اوری از اعضای تیم رسانه‌ای د‌ولت سابق، حمله به سفارت عربستان را می‌ستاید‌ و آن را تسخیر انقلابی سفارت عربستان و آغازی بر پایان حکومت وابسته‌گرایی عنوان می‌کند‌ «و این د‌رحالی است که «احمد‌ی‌نژاد‌ی‌ها وقتی بر صند‌لی‌های پاستور تکیه زد‌ه بود‌ند‌، با این اقد‌امات مخالف بود‌ند‌. به طور مشخص آن‌ها حمله به سفارت انگلیس را طرحی برای پایین کشید‌ن د‌ولت احمد‌ی‌نژاد‌ معرفی کرد‌ند‌.»

یادداشت نویس روزنامه قانون با تاکید براینکه «نظام باید‌ به طور کامل با این اتفاق برخورد‌ کند‌‌ و د‌ر برخورد‌ با آن به اقد‌امی عاجل، سریع و قاطع نیازمند‌یم»، نوشته است: «بد‌ون شک نیروی انتظامی آنقد‌ر قد‌رت د‌ارد‌ که توانایی د‌ستگیری سازند‌گان کلیپ هپی را د‌ر سه ساعت د‌ارد‌، می‌تواند‌ به راحتی پیاد‌ه نظام نفوذ و تخریب انقلاب ذیل نام انقلابی‌گری را د‌ستگیر کند‌.»

روزنامه قانون نوشته است: «عواملی که احیانا د‌ر این عمل قصور کرد‌ند‌ باید‌ توسط د‌ستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی شناسایی و مورد‌ مواخذه سریع و برخورد‌ قاطع قرار گرفته و به مرد‌م معرفی شوند‌. باشد‌ تا یک بار د‌یگر شاهد‌ این نباشیم که جوانی با تلفن غنیمتی د‌اخل سفارت، عکس یاد‌گاری گرفته و فاکتور هزینه‌های این غنیمت اند‌ک را به حساب کل نظام بنویسند‌.»

تبعات خودسری؛ «لبخند عربستان بعد از حوادث تهران و مشهد»

روزنامه وقایع اتفاقیه در تی‌تر یک خود از قول حسام الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، ضمن تاکید براینکه «دوره آشوبگرى تمام شده»، نوشته است: «دوره اجتهاد هاى شخصى به پایان رسیده است.»

سعید سیف در گزارش این روزنامه نوشته است: «سه‌راه ‏فرمانیه - خیابان بوستان - ‏خیابان نیلوفر - پلاک ۱»؛ محله‌ای آرام در شمال تهران از ساعت ۲۲ یکشنبه شب، معترضانی خشمگین را به خود دید که با آتشی بازی کردند که عربستان روز قبلش برافروخته بود.»

روزنامه وقایع اتفاقیه در این گزارش که با تی‌تر «تبعات خودسری» منتشر شده، نوشته است: «عربستان با اعدام شیخ‌نمر نشان داد دنبال ماجراجویی در منطقه و تقابل با ایران است؛ این اظهار نظر بسیاری از کار‌شناسان امور منطقه‌ای است که آل سعود می‌خواهد ایران را وارد جنگ کند؛ جنگی که نه تقابل ایران و عربستان، بلکه تقابل شیعه و سنی است و می‌تواند فرقه‌گرایی را در خاورمیانه به اوج خود برساند اما آتش تفرقه‌ای که عربستان برافروخت، به دست عده‌ای خودسر افتاد که به‌دنبال درگیرشدن با هرکس و هرچیز هستند.»

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و تحلیلگر رویدادهای منطقه به روزنامه وقایع اتفاقیه گفته است: «استراتژی نهفته عربستان در پشت این اعدام، ضربه‌زدن به حیثیت ایران در منطقه و جهان است؛ آل سعود به‌خوبی می‌دانست اولین کار ایرانیان عصبانی حمله به سفارت و احتمالا آتش‌زدن آن است.»

حشمت الله فلاحت پیشه همچنین گفته است: «حملاتی که در شب گذشته در تهران و مشهد انجام شد، موجب شد توپ از زمین عربستان با گل خودی عده‌ای به زمین ایران بیفتد»، چرا که «در صدر اخبار رسانه‌های جهان در روز گذشته نه اعدام شیخ‌نمر، بلکه حمله به سفارت عربستان در تهران بود. بالارفتن از دیوار یک سفارت خارجی در ایران برای رسانه‌های جهان به‌شدت جذاب‌تر از اعدام شیخ‌نمر در عربستان است.»

«مرگ ١١‌هزار و ٨۶٧ ایرانی در حوادث جاده‌ای طی هشت ماه»

روزنامه شهروند از کشته شدن بیش از ۱۱ هزار تن در تصادفات رانندگی در هشت ماه نخست سالجاری خبر داده است.

به نوشته این روزنامه، تقی مهری، رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی روز یک شنبه در یک نشست رسانه‌ای گفت که «تعداد کشته‌های جاده‌ای در ٨ماه نخست سال ۹۴ نسبت به مدت مشابه‌ سال گذشته ۲. ۷ درصد کاهش داشته است» اما همچنین همچنان شمار قربانیان تصادفات بسیار بالاست و شمار جان باختگان از فروردین تا پایان آبان ماه سالجاری به «١١‌هزارو٨۶٧ نفر رسیده که نسبت به مدت مشابه ‌سال گذشته ٣٣١نفر کاهش داشته است.»

رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی با بیان اینکه «حدود۵٠‌درصد افراد در سر صحنه کشته شده و ۵٠‌ درصد دیگر در بخش پیش‌بیمارستانی و بیمارستانی فوت شده‌اند»، نسبت به شمار کشته‌های تصادفات رانندگی دربخش بیمارستانی و پیش‌بیمارستانی هشدار داد و گفت که «نیاز است در این زمینه اقدامات ویژه صورت گیرد.»

تقی مهری از «سرعت، عدم توجه به جلو، خستگی و خواب‌آلودگی» به عنوان برخی از عوامل واژگونی خودرو در جاده‌های بین‌شهری یاد کرد و با اشاره به طرح زمستانی پلیس راهور که از آذرماه آغاز شده و تا ٢٣ اسفندماه ادامه دارد، گفت: در سالجاری «سال پربارشی داشتیم، به‌ویژه در استان‌های غربی و شمال‌غربی کشور و شرایط از نظر ریزش برف و کولاک و مشکلات گردنه‌ها بیشتر متوجه استان‌ها بود که تاکنون مشکل عمده‌ای در اجرای طرح زمستانی نداشتیم، چراکه با هماهنگی دستگاه‌های امدادی و خدماتی تاکنون در راه مانده نداشتیم و همکاری‌های خوبی بین دستگاه‌های اجرایی و پلیس وجود داشته که امیدواریم این همکاری ادامه یابد اما در جاده‌های روستایی شرایط متفاوت است، چراکه جاده‌ها شرایط عادی و طبیعی را در زمان ریزش برف ندارند.»

به گزارش روزنامه شهروند، رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی با اشاره به اینکه یکی از ماموریت‌های این نیرو شماره‌گذاری خودرو است، گفت که در ٩ماه نخست سالجاری «بیش از یک‌میلیون وسیله نقلیه نو شماره‌گذاری شد که از این تعداد ۶٧٧‌هزار خودروی داخلی، بیش از ۴١‌هزار خودروی وارداتی و خارجی و بیش از ٣٣۶‌هزار موتورسیکلت به چرخه تردد در سطح کشور افزایش داشت که البته این میزان نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.»

تقی مهری گفت که «بیش از ١٧‌میلیون خودرو تاکنون درکشور شماره‌گذاری شده‌اند و یک‌میلیون و٨٢٣‌هزار خودرو طی چند ‌سال گذشته اسقاط شده است» و «بیش از ١٠‌میلیون موتورسیکلت و یک‌میلیون خودرو پلاک غیرایرانی داریم که به صورت کلی ٢٣‌میلیون وسیله نقلیه درکشور شماره‌گذاری شده است.»

رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی با اشاره به اینکه «تعدادی از خودرو‌ها به سن فرسودگی رسیده‌اند، به‌گونه‌ای که از ١٧‌میلیون خودرو در کشور، بیش از یک‌میلیون و٢٠٠‌هزار خودرو به سن فرسودگی رسیده‌اند که البته سن فرسودگی خودرو‌ها متفاوت است» و برای نمونه «سن فرسودگی می‌نی‌بوس حداکثر ١۵‌سال است درحالی ‌که بررسی آماری پلیس تا پایان آذرماه امسال نشان می‌دهد که ٧۵‌درصد می‌نی‌بوس‌ها در سن فرسودگی قرار دارند.»

روزنامه شهروند همچنین از مخالفت رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی با افزایش سن معاینه فنی خودرو‌ها خبر داده و از قول تقی مهری نوشته است: «باید این مسأله بازنگری شود، به‌گونه‌ای که باید سالی یک‌بار خودرو‌ها مورد معاینه فنی قرار گیرند البته برخی نیز دو‌سال را مطرح کرده‌اند اما خودروهای نو باید حداکثر بعد از دو‌سال معاینه فنی شوند و سایر خودرو‌ها سالی یک‌بار درحالی ‌که اکنون سن معاینه فنی ۵‌سال است.»

شکاف ۱۰ درصدی نرخ بیکاری در استان‌ها؛ هجوم ۱. ۳ میلیون نفر به کلان شهر‌ها

روزنامه جهان صنعت در تی‌تر یک شماره دوشنبه خود از «هجوم ۱. ۳ میلیون نفر به کلان شهر‌ها» گزارش داده و تاکید کرده است که جست‌و‌جوی «کار» یکی از دلایل اصلی مهاجرت به کلانشهرهای ایران است.

این روزنامه نوشته است: «آمار‌ها نشان می‌دهد نابرابری فرصت‌های دستیابی جوانان به اشتغال، نه تنها باعث شکاف بیش از ۱۰ درصدی نرخ بیکاری استان‌ها شده بلکه ۱. ۳ میلیون نفر را هم مجبور کرده تا برای یافتن کار مهاجرت کنند.»

جهان صنعت با تاکید براینکه «وقتی بیش از ۱۰ درصد فاصله نرخ بیکاری بین استان‌ها وجود دارد، یعنی اینکه سیاستگذاری‌ها مناسب نبوده و باعث شده تا سرمایه گذاران برای حضور در منطقه‌ای از کشور رقابت کنند و برای حضور در بخش‌های دیگر، تمایلی نشان ندهند»، نوشته است: «در چنین فضایی، هیچ راهی غیر از مهاجرت و کوچ به ویژه برای جوانان فارغ التحصیل دانشگاه‌ها باقی نمی‌ماند»، و هرچند یکی از راهکارهای جست‎وجوی شغل این است که افراد به مناطق دیگر کوچ کنند» اما در ایران الین مهاجرت بیشتر به خاطر «فاصله بیش از ۱۰ درصدی نرخ بیکاری بین استان‎‌ها» انجام می‌شود و همین است که «بسیاری از جوانان جویای کار مناطق کمتر برخوردار مجبور می‌‎شوند برای آینده‌ای بهتر و جست‌و‌جوی شغل به سایر مناطق کشور بروند.»

به گزارش این روزنامه «نتایج یک مطالعه در وزارت کار نشان می‌دهد کلانشهر‌ها دارای جذابیت کششی برای ورود مهاجران بوده که برخی از دلایل آن به نقش و جایگاه کلانشهر‌ها در جمعیت، تولید، اقتصاد، تامین نیروی کار، ارائه الگوهای سبک زندگی و مواردی از این دست برمی گردد.»

روزنامه جهان صنعت نوشته است: «آمار‌ها نشان می‌دهد یک سوم کل مهاجرت‌های صورت گرفته به کلانشهرهای ایران تنها به دلیل جست‌و‌جوی شغل بوده و تهران به دلیل ویژگی‌های خاص سیاسی و اقتصادی و تمرکز بسیاری از نیازهای روز زندگی، جذاب‌ترین و بهترین شهری است که مهاجران ترجیح می‌دهند برای کار به آنجا بروند.»

این روزنامه تاکید کرده است که «آمارهای موجود و تحلیل‌های ارائه شده از سوی مرکز آمار وزارت کار نشان می‌دهد که ۷۸. ۱ درصد کل مهاجرت‌های صورت گرفته به کلانشهر ۸. ۵میلیون نفری تهران برای شغل» بوده است و پس از پایتخت نیز «اصفهان، اهواز، تبریز، شیراز، قم، کرج و مشهد» در شمار مقاصد اصلی مهاجرانی هستند که برای اشتغال راهی شهر‌ها می‌شوند.

XS
SM
MD
LG