لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۰۸

«تجمع ‌اعتراضی سینماگران برسر مزار کیارستمی»


روزنامه آرمان از فراخوان «تجمع ‌اعتراضی سینماگران برسر مزار کیارستمی» خبر داده و نوشته است: « خانه سینما در پی انتشار حکم پزشکی عباس کیارستمی، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «اعلام رسمی حکم پرونده پزشکی عباس کیارستمی شاید به اندازه فاجعه مرگ او تکان‌دهنده بود.»

به نوشته این روزنامه در بیانیه خانه سینما آمده است که «هیات مدیره خانه سینما به نشانه احترام و همدردى با خانواده و بازماندگان آن مرحوم همراه با دعوت کنندگان از سینماگران و هنرمندان دعوت می‌کند روز پنجشنبه ۱۵مهر همزمان با سپری شدن سه ماه از خاکسپاری هنرمند از دست رفته‌ ساعت ۱۱صبح، بر سر مزار او در ترک مزرعه واقع در لواسان گرد هم آییم و با ادای احترام به از دست رفتگان، زندگی را پاس بداریم.»

روزنامه آرمان در تیتر یک شماره پنج شنبه خود نیز از هشدار پلیس فتای نیروی انتظامی درباره «جاسـوسی با فایل‌های مداحی» خبر داده و نوشته است: « مداحی‌های ارسالی ناشناس در شبکه‌های اجتماعی را دانلود نکنید.این هشدار را روز چهارشنبه علی نیک نفس،یک مقام مسئول در پلیس فتا، داده است؛ چرا که به عقیده او احتمال آلوده بودن این فایل‌ها به بدافزار‌های مخرب و جاسوسی وجود دارد.»

روزنامه شرق در تیتر یک شماره پنج شنبه خود افزایش تنش در خلیج فارس درپی مانور دریایی عربستان سعودی و هشدار سپاه به شناورهای این کشور را «وضعیت زرد در خلیج فارس» توصیف کرده است.

این روزنامه نوشته است: « یک روز پس از آن است که «عربستان سعودی» در آب‌های خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز، رزمایش دریایی خود را با نام «سپر خلیج [فارس]» آغاز کرده»، نیروی دریایی سپاه این مانور را « مصداق تشنج‌آفرینی» عنوان کرده و در بیانیه‌ای خطاب به شناورهای این کشور هشدار داد تا «به آب‌های ایران نزدیک نشوید، حتی از آب‌های بین‌المللی نزدیک آب‌های سرزمینی ایران هم عبور نکنید.»

شرق با اشاره به اینکه روز سه‌شنبه خبرگزاری رسمی دولت عربستان(SPA) در خبری از آغاز رزمایش «سپر خلیج [فارس]» با حضور نیروی دریایی سلطنتی سعودی خبر داده و ماجد القحطانی، از فرماندهان ارشد نیروی دریایی عربستان، گفت که «در این مانور، ناوهای جنگی، نبرد هوایی، سطحی و زیر سطحی، جنگ الکترونیک، مین‌روبی، پیاده‌کردن تفنگ‌داران در ساحل و تیراندازی با گلوله جنگی، به تمرین‌های نظامی خواهند پرداخت» و «این مانور در راستای طرح‌ها و برنامه‌های آموزشی از پیش طراحی‌شده انجام می‌شود. هدف این مانور، بالابردن توان نبرد و کار حرفه‌ای بین تمامی واحدهای نیروی دریایی است و برای حمایت از منافع دریایی عربستان انجام می‌گیرد.»

این روزنامه ضمن اشاره اینکه «طبق کنوانسیون حقوق دریاها و همچنین قانون مناطق دریایی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان، حدود آب‌های سرزمینی از خط مبدأ ١٢ مایل دریایی است» ، نوشته «عبور بی‌ضرر» هم که در بیانیه نیروی دریایی سپاه مورد تاکید قرار گرفته طبق قوانین دریایی ایران «عبور شناورهای خارجی» از دریای سرزمینی است «مادامی‌که مخل نظم، آرامش و امنیت کشور نباشد.»

شرق با تاکید بر اینکه «روابط ایران و عربستان سعودی چندین ماه است دچار تنش و سردی شده»ف نوشته است: «پس از فاجعه منا در حج سال ١٣٩٤ و اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه منتقد حکومت سعودی، روابط ایران و سعودی بیش از گذشته دچار تنش شد؛ اما برخی گروه‌های معترض، با حمله به سفارت عربستان در تهران، باعث وخیم‌تر‌شدن روابط تهران و ریاض شدند. آنها با مواد آتش‌زا به سفارت عربستان حمله کردند و قسمت‌هایی از ساختمان را آتش زدند و وارد آن شدند. پس از آن بود که عربستان تلاش كرد حمله به سفارتش را به بهانه‌اي برای جنجال‌آفريني عليه ایران تبديل كند» و البته «به غیر از این موضوعات، بحران در منطقه نیز بر این تنش دامن زده است؛ موضوعاتی که به قبل از اعدام شیخ نمر، سفارت و فاجعه منا بازمی‌گردد؛ سوریه و به‌خصوص یمن.»

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، هم در شماره پنج شنبه خود نوشته است: «نيروی دريايی سپاه به تنش آفرينی برخی دولت‌ها در رزمايش موسوم به سپر خليج فارس هشدار داد.»

یدالله جوانی، از فرماندهان ارشد و رئیس اسبق دفتر سیاسی سپاه نیز در سرمقاله این روزنامه با عنوان «هشدار قاطع به سعودي هاي تشنج آفرين» نوشته است: «بيانيه نيروي دريايي سپاه پاسداران، بيانگر اين واقعيت است كه اهداف سعودي‌ها از اين رزمايش نظامي، با توجه به شرايط منطقه، اهدافي فراتر از يك رزمايش عادي است. منطقه راهبردي غرب آسيا، در شرايط حساس و پرالتهابي قرار دارد، بحران سوريه به لحاظ ميداني وارد مرحله سرنوشت ساز شده و رويارويي آمريكا و روسيه در صحنه تحوات سوريه، به شكل كم سابقه، معادات منطقه را تحت الشعاع قرار داده است.»

سرمقاله نویس روزنامه جوان با اشاره به آنچه «شکست عربستان سعودی در بحران‌های منطقه» عنوان کرده نوشته است: «عربستان اين رزمايش نظامي را براي پاسخ به كدام نياز امنيتي خود برگزار مي كند. كدام كشور در منطقه امنيت سرزميني عربستان را تهديد مي نمايد؟» و تاکید کرده که «پاسخ روشن است. عربستان براي پاسخ به نيازهاي امنيتي خود به دنبال برگزاري رزمايش نيست. آل سعود براي پياده سازي نقشه هاي شيطاني و نوعي بحران آفريني ديگر، دست به چنين رزمايش هايي زده است.»

این روزنامه همچنین نوشته که «عربستان گويا قصد دارد حضور نظامي خود را در خليج فارس و درياي عمان، به موازات حضور شناورهاي نظامي غربي، بيشتر از گذشته» کند، و «بديهي است كه با توجه به شرايط منطقه از يك طرف و نقش رژيم آل سعود در بحران هاي منطقه از طرف ديگر، جمهوري اسامي از منظر امنيت ملي، تمامي تحركات شناورهاي نظامي در آبراه استراتژيك خليج فارس، تنگه هرمز و درياي عمان در حين اين رزمايش را، رصد و كنترل کند.»

یدالله جوانی در یادداشت روزنامه جوان ضمن یادآوری «بازداشت تفنگداران انگليسي و آمريكايي» به عنوان «نماد و نشاني از اقتدار و جديت سپاه پاسداران»، نوشته است: «سعودي‌ها و غير سعودي هاي شركت كننده در اين رزمايش، مراقب رفتارهاي خود باشند و با فاصله گرفتن از آب هاي سرزميني جمهوري اسامي، از هر نوع خطاي محاسباتي پرهيز نمايند. آل سعود بايد از اشتباه هاي بزرگ خود در عراق، سوريه، لبنان و يمن، اين درس را گرفته باشد كه اشتباه بزرگ بعدي مي تواند آخرين اشتباه در حيات اين رژيم باشد.»

روزنامه ایران گزارشی دارد درباره سانحه برای شش استاد دانشگاه صنعتی شریف بر اثر سقوط آسانسور و از قول محسن تفضلی استاد شیمی دانشگاه شریف که «چهار مهره کمر» او در این سانحه آسیب دیده نوشته است: «آن روز وقتی سوار آسانسور شدیم و در بسته شد ناگهان صدای پاره شدن کابل‌ها را شنیدیم.گویا آنقدر آسانسور فرسودگی داشت که ترمز ایمنی و کابل اضطراری عمل نکرده بود.»

استاد شیمی دانشگاه شریف همچنین گفته است: «از آتش‌نشانی گلایه دارم چون با اینکه یک مرکز دقیقاً روبه‌روی دانشگاه قرار دارد اما ۲۰ دقیقه طول کشید تا به ما برسند. وقتی هم رسیدند وسایل و تجهیزات کافی نداشتند و همین موضوع در روند امدادرسانی ما تأثیرجدی داشت.»

روزنامه ایران در این گزارش با تیتر «و ساعت وحشت در سقوط آسانسور دانشگاه شریف» از قول بیژن وثوقی وحدت مدیری دانشجویی دانشگاه شریف که با شکستگی ساق پای چپ و آسیب دیدگی در ناحیه کمر روی تخت بیمارستان بستری است، نوشته «ساعت یک و ۴۰ دقیقه ظهر دوشنبه، من و ۵ نفر از همکارانم پس از پایان جلسه کاری و صرف ناهار سوار آسانسور شدیم. به محض اینکه در بسته شد ناگهان اتاقک به شدت تکان خورد. همه وحش تزده بودیم و سعی می‌کردیم در را باز کنیم. شاید همه اتفاقات در چند ثانیه رخ داد. ما در تلاش برای خروج از آسانسور بودیم که ناگهان اتاقک با تکان هولناک تری رها شد و به طبقه منفی ۲ سقوط کرد و محکم به زمین خورد. همان موقع چراغ‌ها خاموش شد و ما هم درتاریکی مطلق ماندیم. هیچ کدام وضعیت خوبی نداشته و مجروح وخونین روی هم افتاده بودیم.»

این استاد دانشکده برق دانشگاه شریف گفته که «نیم ساعتی شرایط همان‌طور بود و فقط صداهای نامفهومی از بیرون می‌شنیدیم. راه هوا نبود و نمی‌توانستیم درست نفس بکشیم. تا اینکه بالاخره پنجره اتاقک را شکستند و با بریدن بخشی از دیواره آسانسور ما را بیرون کشیدند. وقتی وارد آسانسور شدیم ساعت یک و ۴۰ دقیقه بود و فکر می‌کنم ۳ و ۴۰ دقیقه یعنی حدود دو ساعت در آنجا گیر افتاده بودیم.البته این آسانسور مدت زیادی است که مشکل دارد ولی متأسفانه تعمیر نشده بود. تا آنجا که من می‌دانم این آسانسور همیشه خراب می‌شد اما هیچ وقت سقوط نکرده بود و در حد محبوس شدن بود.اما باورکنید این اتفاق وحشتناک و غیرمنتظره بود.»

روزنامه ایران با اشاره به اینکه «رضا نقدآبادی استاد ۵۵ ساله دانشکده مکانیک دانشگاه شریف که از ناحیه مهره‌های کمر، لگن، پاشنه پا و بینی آسیب و شکستگی داشت به دلیل خونریزی داخلی در آی سی یو تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارد»، خبر داده که جواد اکبری، دانشیار ۵۷ ساله مکانیک گروه مهندسی مکانیک دانشگاه شریف یکی دیگر از مصدومان این سانحه نیز در زمــان مراجعــه خبرنگار به بیمارستان «در اتاق عمل بود.»

این روزنامه همچنین گزارش داده که حمیدرضا مداح حسینی رئیس دانشکده پردیس شریف نیز تحت عمــل قرار گرفته و در بیمارستان بستری اســت» و ششمین قربانی سانحه سقوط آسانسور در دانشپاه شریف هم « قاســم میرعمــادی معاون آموزشی دانشگاه نیز که هر دو دستش درایــن حادثــه شکســته، روز سه شنبه پــس از جراحی از بیمارستان مرخص شده است.»

روزنامه خراسان با اشاره به اوج گیری تنش میان هنرمندان سینما و سازمان نظام پزشکی بر سر حکم پزشک معالج عباس کیارستمی، نوشته که در این میان «دکتر احمد میر پزشک معالج کیارستمی» سکوتش را شکسته و گفته است: «قصوری مرتکب نشده ام و مطلقا چنین انتظاری نداشتم حکم به این سنگینی برای من صادر کنند. برای این که امکان این را داشته باشم که دوباره در برابر کارشناسان نظام پزشکی قرار بگیرم و توضیحاتی دهم که قصوری در درمان کیارستمی نکردم از حق خودم برای اعتراض و دفاع استفاده می‌کنم تا توضیحات بیشتری برای روشن شدن پرونده بدهم.»

وی همچنین گفته که «عباس کیارستمی با این که عوارضی برایشان پیش آمد بعد از عمل جراحی، درمان شدند وبه منزل رفتند.پس از چند وقت به خواست و میل خود وخانواده‌شان به خارج از کشور سفر» و در آنجا «سرشان به یک جایی برخورد کرده بود و از آنجا که داروی ضد انعقاد هم مصرف می‌کردند خونریزی مغزی کردند و فردا صبح فوت شده پیدایشان کردند.»

روزنامه اعتماد در تیتر یک خود « سفره ٥٥ ميليون نفري، بدهكار ۵۰ هزارميلياردي» به بررسی «وضعيت بغرنج صندوق‌هاي بازنشستگي در ميزگردي با حضور حجتالله ميرزايي معاون وزير كار،علي حيدريعضو هيات مديره تامين اجتماعي و محسن رناني اقتصاددان» پرداخته است.

این روزنامه از قول حجتالله ميرزايي، معاون وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي نوشته است: «در دو انتخابات گذشته صندوق‌ها آسيب بسياري ديدند. در آستانه انتخابات ١٣٩٢ بار مالي دو هزار ميليارد توماني بر دوش صندوق تامين اجتماعي تحت عنوان همسان‌سازي گذاشته شد كه ادامه آن در سال‌هاي اخير به هشت هزار ميليارد تومان رسيده است»، ضمن اینکه «در پيش از انتخابات ٨٨ و ٩٢ با يك بار مالي بسيار بزرگ ناشي از تصميمات پوپوليستي دولت روبه‌رو شدند. اين بخشي از حكمراني نامطلوبي است كه اين هزينه‌ها نه تنها به صندوق‌ها، بلكه به همه ذي‌نفعان تحميل شده است كه جمعيتي در حدود ٥٥ ميليون نفر را تشكيل مي‌دهد و امروز وضعيتي را ايجاد كرده كه هم مديران صندوق‌ها، هم دولت و هم مشتركان زيان ديدند.»

این مقام وزارت عاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرده است که «امروز صندوق‌ها كسري شديد براي تامين هزينه مصارف دارند. براي دولت تامين اين كسري‌ها به خصوص در سال آينده، دست‌كم ٥٠ هزار ميليارد تومان خواهد رسيد كه رقمي بزرگ‌تر از منابع يارانه‌هاست. دولت نه توان پرداخت دارد و نه امكان عدم پرداخت؛ اين پيامد تحميلي است كه از عرصه سياست به صندوق‌ها وارد شده است.»

محسن رناني، استاد دانشگاه اصفهان، نیز به روزنامه اعتماد گفته است: «اين روزها اخبار زيادي در حوزه‌هاي بحراني كشور مي‌شنويم. اينكه فساد به مرحله سيستمي رسيده است، اينكه بحران آب به معضلات اجتماعي خواهد انجاميد، ركود به گره كور تبديل شده، بحران بدهي‌ها چشم‌اندازي ندارد، بحران صندوق‌هاي بيمه اجتماعي به مرحله حاد رسيده و... اخبار متعددي از اين دست داريم كه نمي‌دانيم به كدام بپردازيم و نمي‌دانيم نظام سياسي مي‌تواند از پيش اين همه مساله برآيد يا خير؟»

روزنامه شهروند عکس یک خود را به نمایی از آتش سوزی‌های مکرر خودروهای پژو در ایران اختصاص داده و همزمان از «دلجویى مدیرعامل پژو از مردم ایران» خبر داده و از قول وی نوشته است: «ببخشید، قربانی تحریم شدیم.»

به نوشته این روزنامه، کارلوس تاوارس، مدیرعامل پژو روز چهارشنبه در نخستين نشست مشترک ایران‌خودرو و پژو طی سخنانی گفت که «به مردم ایران اطمینان می دهد که اشتباهات سال‌های گذشته را تکرار نخواهد کرد»، و پس از آن در حاشیه این نشست «در پاسخ به این سوال که برای پرداخت غرامت ٤٢٧‌میلیون و ٦٠٠‌هزار یورویی به ایران که قبلا از سوی مدیرعامل ایران‌خودرو اعلام شده بود، چه اقدامی کرده‌اید و چقدر از این رقم پرداخت شده است؟» گفت که «قبلا انتقالات بزرگی برای تأمین مالی پروژه انجام داده‌ایم و شاید پرداخت غرامت هم جزو آن بوده است.»

XS
SM
MD
LG