لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۹

مخالفت دوباره وزیر ارشاد در مورد فیلترینگ شبکه های اجتماعی


علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز یکشنبه، ۱۸ خرداد، درباره ضرورت کاهش فشار در حوزه فرهنگ و اهمیت وجود فضای باز در این حوزه سخن گفت.

به گزارش ایسنا، آقای جنتی در نشست صبحانه کاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران به اصلاح ذهنیتی اشاره می‌کند که پارازیت را مجاز می‌داند و می‌گوید که این ذهنیت باعث رشد فرهنگ در ایران نخواهد شد.

وزیر فرهنگ ایران معتقد است که محدودیت‌ها بخصوص برای شبکه‌های اجتماعی که به گفته او چهار تا پنج میلیون کاربر دارند باید برداشته شوند، چرا که تخلف معدودی در این فضا نباید سبب قطع دسترسی همگان به آن شود.

آقای جنتی در این مورد گفت: «اين‌که کسانی در اين فضا تخلف می‌کنند، دليل نمی‌شود که آن را فيلتر کنيم. مثل اين می‌ماند که برای مقابله با برخی از تخلفات که در يک خيابان اتفاق افتاده است، کل خيابان را ببنديم.»

پیش از این اظهار نظر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره برداشته شدن فیلترینگ شبکه های اجتماعی واکنش ائمه جمعه از جمله احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد، را سبب شده بود.

امام جمعه مشهد نوزدهم اردیبهشت گفته بود: « مگر در این مملکت چقدر بی دین وجود دارد، که می خواهید رضایت آنان را جلب کنید؟»

آقای جنتی نیز اواخر سال گذشته گفته بود اعتقاد او فيلترينگ فيس‌بوک بايد پس از مدتی لغو شود.»

در حالی که شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و توئیتر در ایران فیلتر است، برخی از مقامات ایران از جمله حسن روحانی، رئیس جمهور، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه، از این پلاتفروم ها به صورت فعال استفاده می کنند.

آقای جنتی با بیان اینکه «همیشه می‌خواهیم ۲۰ سال با دنیا فاصله داشته باشیم» با اشاره به خاطره ای از دوره استانداری خود گفت: «آقای غرضی وزیر ارتباطات بودند. در آن زمان یک‌سری دستگاه فکس فرستاده بودند برای وزیران و استاندارها و نامه محرمانه هم همراهش بود که این فکس فقط در اتاق شما باشد و کس دیگری به آن دسترسی نداشته باشد. »

در اولین واکنش به سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی علیرضا داودنژاد، کارگردان سینما در نامه ای سرگشاده که در خبرگزاری ایسنا منتشر شده نوشته است: «بله جدا کردن ماهواره از اینترنت خیال خام است، اما لااقل می‌توان فقط مصرف‌کننده نبود و صرفا تن به انفعال و تقلید و تسلیم نداد. آیا نیروهای ذوقی و تخصصی و خلاق ایرانی قادر نیستند، جلوی تاراج ده‌ها میلیون مخاطب ایرانی و فارسی زبان توسط فیلم‌های و سریال‌های دوبله شده، ترکیه‌ای را بگیرند؟»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مجوز برخی نشریات از سال ۸۷ تا کنون صادر نشده گفت: « با کار فشرده‌ای که صورت گرفته، تا پایان سال ۹۲ همه این نشریات تعیین تکلیف شدند و تعدادی نشریه منتظر مجوز داریم که بخش اصلی آنها درخواست‌های جدید است. »

او همچنین گفت که «زمان صدور مجوزموسسات فرهنگی که در گذشته گاهی یک سال طول می‌کشید ۳۰ تا ۴۰ روز کاهش یافته است. »

آقای جنتی با بیان اینکه « موسسه رسانه های تصویری»فلسفه وجودی‌اش را از دست داده از احتمال انحلال این موسسه خبر داده است.

حسین مسافرآستانه، مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری ،ساعاتی پس از این سخنان به خبرگزاری مهر گفته است: « به شخصه هیچ سخنی مبنی بر انحلال موسسه رسانه های تصویری نشنیده‌ام بلکه بازخوردهای خوبی از عملکرد و فلسفه وجودی این رسانه از سوی سینماگران دریافت کرده‌ام. »

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از پاسخ دادن به سئوال خبرگزاری ایسنا درباره تاثیر گروه های فشار بر اقدامات این وزارتخانه امتناع کرده و گفته است: « شما که جواب مرا می‌دانید چرا سؤال می‌کنید؟»

برخی از برنامه های وزارت ارشاد با مخالفت روحانیون محافظه کار مواجه شده است. محمد تقی مصباح یزدی دوازدهم اسفند ماه سال ۱۳۹۲ گفته بود: « نگرانی اصلی ما از این است که سیاست‌های فرهنگی دولت که نظیر سیاست تساهل و تسامح دولت اصلاح‌طلبان است، زمینه را برای فتنه‌ای خطرناک‌تر از فتنه ۸۸ فراهم کند. »

از سوی دیگر برخی از ناشران و هنرمندان نیز نسبت به اجرایی شدن وعده های وزیر ارشاد با تردید نگاه می کنند. ضیاء موحد شاعر، امروز درباره وضعیت ممیزی در دولت جدید به خبرگزاری ایسنا گفت: «از نظر من نمی‌توان در این‌باره به صورت دقیق اظهارنظر کرد، بسیاری می‌گویند وضعیت ممیزی بهتر شده است و بسیاری هم معتقدند که بدنه‌ ممیزی همان است که بود و در برخی وزارت‌خانه‌ها نیروها از دولت قبل هستند و گویا گوش آن‌ها به حرف وزیر هم بدهکار نیست. »

امیرحسن چهلتن، نویسنده ، نیز که نسبت به تغییر رویکرد وزارت ارشاد درباره صدور مجوز کتاب‌ها ابراز خوش‌بینی کرده بود با بیان این‌که« مشخص نیست حرف‌ها‌ی مدیران ارشاد کی قرار است به عمل منجر شود» گفت: «ارشاد با منتشر می‌شود، نمی‌شود پدر ما را درآورده است. »
XS
SM
MD
LG