لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۴۹

پاسخ وزیر ارتباطات به منتقدان تاکسی‌های اینترنتی در ایران


محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

با همه گیر شدن تاکسی‌های اینترنتی در تهران ، تاکسی داران از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواسته اند جلوی تاکسی‌های اینترنتی را در ایران بگیرد که وزیر ارتباطات با غیر منطقی دانستن این خواسته گفته است کسبوکارهای سنتی نمیتوانند جلوی فناوری را بگیرند.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد مقابله با اپلیکیشن های حمل و نقل یا همان تاکسی یاب های آنلاین مانند اسنپ گفته است: «کسبوکارهای سنتی نمیتوانند جلوی فناوری را بگیرند و برای کسبوکارهای نوین ایجاد مشکل کنند. در حوزه کسب و کارهای جدید بر این باوریم که وظیفه دولت آن است که فضایی ایجاد کند که علاوه بر فعالیت کسب و کارهای سنتی در آن، شرایط برای کسبوکارهای جدید نیز مهیا شود.

در گذشته زمانی که قرار بود مراکز خرید بزرگ در دنیا راهاندازی شود، بسیاری از فروشگاه های کوچک نگران بودند و به تشکیل آنها اعتراض میکردند؛ چون فکر میکردند ایجاد این مجموعه های بزرگ، کسب و کار آنها را با ضرر روبرو خواهد کرد. اما بعدها تجربه ثابت کرد که هر یک از آنها مشتریان خاص خود را دارند؛ پس از آن بود که رقابت بین این دو نوع کسب و کار به وجود آمد و مردم از این فضا استفاده کردند.»

واعظی تأکید کرد: «حالا همین داستان برای اپلیکیشنها و ابزارهای مدرن رخ داده است. ما نمیتوانیم ابزارهای نوین را در اختیار داشته باشیم، اما به سبک ۲۰ سال پیش زندگی کنیم. به همین خاطر لازم است از این فناوری ها در بخش های مختلف زندگی از جمله کشاورزی، صنعت، سلامت و دیگر حوزه های مرتبط با زندگی انسان استفاده کنیم.»

اما داستان اعتراض‌ها از کجا آغاز شد ؟

در پی گسترش استفاده از تاکسی‌های اینترنتی ابتدا موسسات اتومبیل کرایه تهران با کم شدن زنگ خور آژانس‌های خود، رو به رو شدند که سبب اعتراض این صنف شد.

قاسم قربانیخواه، رییس موسسات توریستی و خودرو کرایه در اعتراض به تاکسی‌های اینترنتی گفته است : «ما به عنوان اتحادیه رسمی فعالیت این شرکت‌ها را تایید نمیکنیم به خاطر اینکه نه تنها مالیاتی برای آنها تعیین نشده است بلکه رانندگان نیز مورد گزینش قرار نمی گیرند و انواع خودروها برای سرویس دهی پذیرش می شوند. این در حالی است که در اتحادیه حتی اتومبیل هایی که پلاک غیر از پلاک تهران دارند در این استان، اجازه حضور در واحدهای صنفی را ندارد اما به وفور انواع خودروها با پلاک های شهرهای مختلف را در این سامانههای مجازی مشاهده میکنیم. همچنین این شرکت‌ها با حذف شدن هزینه هایی از این دست، قیمت های پایینی را هم برای ارائه خدمات به مشتری میدهند.»

پس از اعتراض آژانس داران تهرانی، نوبت به سازمان تاکسیرانی تهران رسید که با طرح موضوعات امنیتی خواهان برخورد با تاکسی های موبایلی شود. میثم مظفر با بیان اینکه قانون صراحتا اعلام کرده است که باید حمل و نقل درون شهری اعم از آژانسهای خودرو و تاکسی ها زیرنظر شهرداری تهران فعالیت کند، گفته است :« امنیت این آژانسهای اینترنتی زیر سوال است؛ هیچکس پاسخگوی امنیت و تایید صلاحیت اینگونه خودروها نیست و باید پلیس و سایر ارگان های امنیتی به این مساله ورود کنند.»

البته کمال هادیانفر رئیس پلیس فتا ناجا درباره امنیت تاکسی‌های اینترنتی در ایران گفته است:« تاکنون هیچگونه تخلفی از شرکت های کرایه خودرو اینترنتی که به صورت اپلیکیشنهای موبایلی، با مشتریان خود در ارتباطند گزارش نشده است.با توجه به استقبال مردم از تکنولوژی های نوین، ما از دو شرکت کرایه خودرو اینترنتی که بیشترین فعالیت را در این زمینه داشتند، دعوت کردیم و به مدیران و گردانندگان این شرکتها تذکرات و هشدارهای لازم را دادیم و آنها نیز متعهد شدند که هرچه سریعتر برای اخذ مجوزهای لازم از وزرات کشور و سایر مراجع ذیربط اقدام کنند.»

در چند ماه اخیر استفاده از تاکسیهای اینترنتی در تهران افزایش چشمگیری یافته است؛ در دسترس بودن و خدمات و قیمت مناسب سبب شده کسبوکار آژانس ها و تاکسیهای عادی با مشکل روبرو شود.

در شهرهایی مثل تهران که ترافیک سنگینی دارد و در عین حال از سیستم حمل و نقل عمومی متناسب با جمعیت شهر بیبهره است، عموم مردم تردد با ماشین های سواری را ترجیح میدهند. اما مشکلاتی مانند بالا بودن نرخ کرایه، یا عوض کردن چندباره تاکسی وجود دارد.

حال اگر خودرویی باشد که درست در مسیر مورد نظر مسافر حرکت کند، اما ارزانتر از سواریهای «آژانس» یا «دربست» تمام شود، احتمالا بسیاری آن را ترجیح میدهند.

دو سال پیش، اسنپ به عنوان یک استارت آپ در صنعت حمل و نقل کشور متولد شد.و هم اکنون با دو سال سابقه کار، چند هزار راننده و چندصد هزار مسافر از اپلیکیشن این شرکت استفاده میکنند.

رقیب اسنپ در ایران تپ سی است. این سرویس خیلی سریع توانست رشد کند و به رقیبی جدی برای اسنپ تبدیل شود.

این دو شرکت هم اکنون توانسته اند بسیاری از افراد بیکار در تهران را صاحب کار کنند . یکی از دلایلی که دولت ایران از این تاکسی‌ها طرفداری می کند همین است.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این باره گفته است : «دولت این نکته را میداند که تقویت فضای مجازی به معنای ایجاد شغل و فرصتهای جدید است، به همین دلیل همواره از این فضا حمایت کرده است. در حال حاضر امیدواریم که مجلس و دولت همکاریهای لازم را برای قانونگذاری در این بخش انجام دهند.»

XS
SM
MD
LG