مردم بريتانيا، روز پنجشنبه، هفتم ماه مه، برای شرکت در انتخابات سراسری به پای صندوقهای رای میروند تا سرنوشت ۶۵۰ کرسی پارلمانی را مشخص کنند.
بريتانيا که شامل انگلستان، اسکاتلند، ولز و ايرلند شمالی است، به ۶۵۰ حوزه تقسيم شده است. از هر حوزه يک نماينده راهی مجلس عوام میشود.
حزب محافظهکار به رهبری ديويد کمرون، نخستوزير بريتانيا، در رقابت بسيار نزديک با حزب کارگر به رهبری اد ميليبند است.
رهبر حزبی که به تواند اکثريت کرسیهای پارلمان بريتانيا را از آن خود کند، نخستوزير آينده کشور خواهد شد.
حزبی که بتواند ۳۲۶ کرسی را از آن خود کند، برنده انتخابات پنجشنبه است.
به گزارش سايت تايم، طبق آخرين نظرسنجی، احزاب کارگر و محافظهکار به ترتيب قادر به کسب ۲۷۶ و ۲۷۲ کرسی خواهند شد.
به عبارت ديگر هيچ حزبی قادر نخواهد بود به تنهايی اکثريت کرسیها را از آن خود کند. در اين صورت راه برای دولتی ائتلافی باز خواهد شد.
در حال حاضر نيز، دولت بريتانيا از ائتلاف دو حزب محافظهکار و ليبرالدمکرات شکل گرفته است.
به نوشته تايم، در سال ۲۰۱۰ فقط پنج روز وقت لازم بود که دولت ائتلافی بریتانيا تشکيل شود.
آقای کمرون وعده داده است که در صورت پيروزی ادامه عضويت بريتانيا در اتحاديه اروپا را تا پايان سال ۲۰۱۷ به همهپرسی بگذارد. ناجال فاراژ، رهبر حزب يوکيپ که بهشدت موضع ضد مهاجرت و ضد اتحاديه اروپا دارد، میگويد نمیتوان به اين وعده کمرون اعتماد کرد.
کمرون در یکی از آخرین توئیتهای خود نوشته من و سامانتا امروز صبح به محافظهکاران رای دادیم تا شما در هر مرحله سنی که هستید، امنیت داشته باشید.
از ديگر وعدههای رهبر حزب محافظهکار، کاهش ماليات بردرآمد و کمک دولت آينده برای ايجاد دو ميليون کار جديد است.
آقای ميليبند نيز تقويت نظام خدمات درمانی بريتانيا (NHS) و استخدام ۲۰ هزار پرستار را وعده داده است. وی همچنين اعلام کرده که دولتی به رهبری وی ساخت يک ميليون واحد مسکونی تا سال ۲۰۲۰ را انجام خواهد داد.
اد میلیبند در توئیتی، نوشت من همین الان در دونکستر رای دادم. این رای فقط برای حزب کارگر نیست بلکه برای شما و خانوادهتان است.
مبارزه با گرمايش زمين و کمک به وضعيت حقوق بشر، از جمله اولويتهايی است که ادی مليبند در مورد سياست خارجيش نام برده است.
مهرداد خوانساری، تحليلگر سياسی مقيم لندن در مورد احتمال تغيير سياست خارجی دولت اينده بريتانيا در مورد ايران به راديو فردا میگويد «نگاه و تغيير اساسی در مورد ايران با روی کارآمدن حزب کارگر صورت نخواهد گرفت. پايان دادن به مناقشه هستهای با ايران از اولويتهای اين احزاب است.»
وی میافزايد در مورد مهاجرت و پناهجويان نيز تغيير زيادی، روی کار آمدن حزب کارگر تغيير نخواهد داد.
آقای خوانساری اختلاف عمده دو حزب در ارتباط با اتحاديه اروپا دانسته و میگويد «حزب کارگر به هيچ عنوان اين تصوير را از خود نشان دهد که خواستار برگزاری رفراندوم است ولی احتمالا سعی خواهد کرد امتيازاتی برای بريتانيا از اين اتحاديه بگيرد.»