دولت آمریکا میگوید هکرها به اطلاعات شخصی دستکم چهار میلیون نفر از کارمندان فعلی و قبلی در ادارههای فدرال آن کشور دست پیدا کردهاند. حمله سایبری گستردهای که احتمال داده شده ریشه در چین داشته باشد.
«دفتر مدیرت کارمندی» ایالات متحده گفته است به دلیل آنچه رخ داده برای تقریبا ۴ میلیون کارمند، اطلاعیه فرستاده خواهد شد.
این سازمان احتمال آشکار شدن اطلاعات بیشتر در این مورد را در آینده مطرح کرده است.
دفتر مدیریت کارمندی ایالات متحده، مسئولیت تنظیم و کار بر صدها هزار گواهی عدم سوءپیشینه، سوابق و یا اطلاعات امنیتی جویندگان کار و کارمندان را بر عهده دارد.
هنوز مشخص نیست آیا هکرها، به اطلاعات در مورد باراک اوباما، رئیسجمهوری، یا دیگر کارمندان و مقامهای ارشد دولت فدرال آمریکا یا مقامهای امنیتی دسترسی پیدا کردهاند یا نه.
روزنامه واشینگتنپست و برخی دیگر رسانههای آن کشور از قول مقامهای دولتی نقل کردهاند که «هکرهای چینی» پشت این حملات بودهاند.
سفارت چین در واشینگتن این گفتهها را «غیرمسئولانه و غیرسازنده» توصیف کرده است.
خبرگزاری فرانسه میگوید بنا بر گزارشها پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، و وزارت امنیت داخلی آن کشور، انجام تحقیقات در مورد این حمله را در دست گرفتهاند.
افبیآی خود در این مورد بیانیهای صادر کرده و میگوید کسانی که «در فضای سایبری تهدید ایجاد میکنند» را به دست عدالت خواهد سپرد.
چین، روسیه، ایران و کره شمالی، کشورهایی هستند که حملات هکری که ریشه در داخل آنها دارد، بارها با هشدار مقامهای آمریکایی روبهرو شده است.
باراک اوباما خود ظرفیتهای دو کشور اول را در انجام چنین حملاتی «خیلی بالا»، ایران را «بالا» و کره شمالی را «نسبتا بالا» توصیف کرده است.
طی سالهای گذشته افبیآی نیز اعلام کرده است کشورهای چین، روسیه و ایران دارای قابلیتهایی «نگرانکننده» برای انجام حملههای سایبری هستند و به همین دلیل پلیس فدرال آمریکا در مقابل آنها در حالت آمادهباش است.
در عین حال چین اخیرا اعلام کرده است ظرفیتهای «نیروی سایبری» ارتش خود را بالا میبرد.
اقدامات تازه چین، به تازگی، در آنچه «مکتوب سپید» نام دارد منتشر شده و هدف از آن، تغییر سیاستهای دفاعی ارتش آن کشور به سیاستهای دفاعی-تهاجمی، عنوان شده است.