در حالیکه گروه افراطی «بوکو حرام» در نیجریه با گروه موسوم به «حکومت اسلامی» بیعت کرده است، کشورهای آفریقایی از سازمان ملل خواستهاند تا بودجهای را برای مبارزه با اسلامگرایان اختصاص دهد و از جامعه جهانی نیز خواستار حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی شدند.
خبرگزاری رویترز میگوید پیشنویس قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل متحد در این مورد در عین حال از تشکیل نیروی واحدی از سوی کشورهای نیجریه و همسایگان آن؛ کامرون، چاد، نیجر و بنین برای مبارزه با «بوکو حرام» خبر داده است.
اتحادیه آفریقا که ۵۴ عضو دارد، در حال حاضر اعزام ۱۰ هزار نیروی نظامی آن اتحادیه را برای شرکت در نبردها علیه افراطیون اسلامگرا تائید کرده است.
طی شش سالی که از آغاز اقدامات مسلحانه گروه بوکو حرام میگذرد، هزاران نفر، به ویژه غیرنظامیان، در شمال شرق نیجریه جان خود را از دست دادهاند.
حملات این گروه شهروندان کشورهای دیگر را نیز هدف قرار داده است.
روز ۲۱ اسفند ماه ابومحمد عدنانی، فردی که سخنگوی گروه «حکومت اسلامی» معرفی شده، با انتشار پیامی صوتی خبر داد که رهبری «داعش» با بیعت «بوکو حرام» موافقت کرده است.
درخواست بیعت همزمان با تشدید عملیات نیروهای نظامی کشورهای آفریقایی علیه آن گروه صورت گرفته است.
سازمان عفو بینالملل در گزارش تازهای بوکو حرام را به انجام «جنایات بیشمار» متهم کرده است. این سازمان در عین حال حکومت نیجریه را نیز به انجام «جنایتهای دهشتناک» علیه کسانی متهم میکند که ظن آن میرود عضو بوکو حرام باشند یا از آن حمایت میکنند. [بیشتر بخوانید]
پیشنویس قطعنامهای که کشورهای چاد، نیجریه و کامرون تهیه کردهاند، و خبرگزاری رویترز ۲۲ اسفند نسخهای از آن را دیده، هنوز به تصویب اعضای شورای امنیت سازمان ملل نرسیده است.
این قطعنامه پیشنویسی شده از بان گیمون، دبیر کل سازمان ملل، میخواهد تا صندوقی را برای مبارزه با بوکو حرام اختصاص دهد که زیرنظر اتحادیه آفریقا تحت مدیریت «شورای کشورهای حوزه دریاچه چاد» و بنین اداره شود.