در پی غرق شدن کشتی حامل مهاجران که از شمال آفریقا عازم اروپا بود، اتحادیه اروپا طرح ده مادهای تازهای را برای مقابله با مسئله مهاجران غیرقانونی تصویب کرده است.
همزمان سازمان ملل متحد، شمار قربانیان غرق شدن کشتی را بیش از رقم قبلی و ۸۰۰ نفر اعلام کرده است.
این اتحادیه در نشستی اضطراری در لوکزامبورگ، که در پی واقعه دریای مدیترانه برقرار کرد، بر افزایش کنترل مناطقی که مهاجران تلاش میکنند از طریق آنها وارد اروپا شوند تاکید کرده است.
مقامهای اروپایی میگویند پذیرفتهاند که تلاشهای آنها برای جلوگیری از مشکل انسانی رو به رشد ناشی از پناهندگان، در جنوب قاره، آهسته بوده است.
پیش از این مقامهای کشورهای ایتالیا یا اسپانیا بر لزوم افزایش کمکهای کشورهای دیگر اتحادیه تاکید کرده بودند و فدریکا موگرینی، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بدون آنکه اشارهای مستقیم به کشورهای شمال اتحادیه بکند، گفته بود «باید همه با هم برای نجات جان انسانها اقدام کنیم».
مقامهای رسمی هنوز اعلام نکردهاند اجرایی کردن طرح تازه تا چه زمانی به درازا خواهد کشید. اما در طرح تازه، قرار است نیروهای امدادی تا دو برابر افزایش پیدا میکنند.
همزمان کارلوتا سامی، سخنگوی سازمان عالی پناهندگان ملل متحد، شمار کشتهشدگان رخداد نیمهشب شنبه گذشته در دریای مدیترانه را ۸۰۰ نفر عنوان کرده است. آنچه دستکم ۱۰۰ نفر بیشتر از برآوردهای اولیه است.
بنا بر گزارشها قایق ماهیگیری حامل مهاجران که در آبهای شمال لیبی در راه اروپا غرق شده، تنها ۲۰ متر طول داشته است.
خانم سامی، روز یکشنبه گفته بود «به نظر میرسد شاهد بدترین فاجعهای که در مدیترانه دیده شده است، هستیم».
سازمان ملل و سازمان بینالمللی مهاجران میگویند در مجموع ۲۷ نفر نجات پیدا کردهاند که با آنها گفتوگو شده است. به گفته نجاتیافتگان، قایق حامل مهاجران، پس از برخورد با موج یک کشتی تجاری پرتغالی که از نزدیکشان رد میشده، واژگون و غرق شده است.
به گفته سخنگوی سازمان عالی پناهندگان ملل متحد، در میان قربانیان کودکانی بین ۱۰ تا ۱۲ سال، شهروندانی از کشورهای سوریه، مالی، گامبیا، اریتره یا بنگلادش بودهاند و در ساعت هشت صبح روز شنبه طرابلس را ترک کرده بودند.
لیبی خود از زمان سرنگونی معمر قذافی، دیکتاتور پیشین آن، درگیر ناآرامی و بحران است و کشور از ماه اوت گذشته تحت حاکمیت دو دولت و دو پارلمان و گروههای مختلف شبهنظامی قرار دارد.