ساعاتی پس از اعلام خبر انتقال ۱۵ زندانی خلیج گوانتانامو به امارات متحده عربی، گروهی از نمایندگان جمهویخواه آمریکا از این کار دولت آن کشور انتقاد کرده و آن را «اقدامی عاری از احساس مسئولیت» توصیف کردند.
|دریافت تازهترین خبرها در کانال تلگـــــــــرام رادیو فردا|
دولت باراک اوباما، در ادامه تلاشهای وعدهدادهشده برای پایان دادن به کار بازداشتگاه گوانتانامو، و در اقدامی از نظر تعداد کمسابقه، ۱۵ زندانی آن بازداشتگاه را به امارات متحده عربی انتقال دادند؛ آنچه عملا به معنی آزادی آنها است.
سناتور جمهوریخواه کلی آیوت، از جمله مخالفان این اقدام دولت، در بیانیهای در ۲۶ مرداد ماه گفته است «اینکه دولت همچنان اقدام به آزادی تروریستهایی مانند اینها (۱۵ زندانی) میکند تا به وعدههای گمراهانه انتخاباتی جامه عمل بپوشاند، کاری تهی از احساس مسئولیت است».
رئیس کمیته امور امنیتی سنا نیز در بیانیهای میگوید کار دولت باراک اوباما برای آزادی «تروریستهای شناختهشده»، «خلاف وجدان» است. سناتور ریچاد بور این اتهام را به دولت اوباما وارد کرده است که برخی از افراد آزادشده از گوانتانامو، به میدان نبرد بازگشته و دست به حمله نیروهای ائتلاف و متحدان ایالات متحده میزنند.
از سوی دیگر اما دولت ایالات متحده میگوید ادامه کار بازداشتگاه گوانتانامو است، که به امنیت ملی آن کشور آسیب میزند.
لی وولکسی، نماینده وزارت خارجه آمریکا در جریان تعطیلی بازداشگاه گوانتانامو، گفته است «ادامه فعالیت [این] بازداشگاه، امنیت ملی را سست میکند، به روابط ما با همپیمانانمان آسیب وارد کرده و افراطیون خشونتگرا را تقویت میکند».
همزمان با این رخدادها، وزارت خارجه امارات متحده عربی نیز با انتشار اطلاعیهای میگوید به دلایل انسانیست که این زندانیان را تحویل گرفته و انتقال آنها پس از ماهها مذاکره با واشینگتن، صورت گرفتهاست.
مقامهای وزارت خارجه آمریکا گفتهاند از این ۱۵ زندانی، ۱۲ نفر یمنی و ۳ نفر افغانستانی هستند.
رئیسجمهوری آمریکا در اسفند ماه گذشته گفته بود، زندان گوانتانامو «یکبار و برای همیشه» باید تعطیل شود چرا که در تضاد با ارزشهای آمریکاییست و امنیت ملی آن کشور را نیز به خطر میاندازد.
سازمان عفو بینالملل، که از منتقدان فعالیت این بازداشتگاه است، از اقدام تازه ایالات متحده استقبال کرده است.