ستاد انتخابات وزارت کشور ایران، مرحله اولیه نامنویسی از داوطلبان نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی را از صبح پنجشنبه، ۲۶ آذر ماه، آغاز کرده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، در مراسم آغاز نامنویسی حضور داشت.
در عین حال با تشکیل هیئتهای اجرایی انتخابات در هزار و ۶۰۳ حوزه، روند تشکیل این هیئتها نیز روز چهارشنبه ۲۵ آذر ماه به پایان رسید.
بنا بر قوانین جمهوری اسلامی ایران، مجلس خبرگان، وظیفه دارد بر عملکرد «ولی فقیه» (رهبر جمهوری اسلامی)، نظارت کرده و نیز در موارد لزوم رهبر بعدی را تعیین کند.
شمار اعضای این مجلس ۸۸ نفر است (تا پیش از جدا شدن کرج از تهران ۸۶ نفر) و رئیس فعلی آن محمد یزدیست.
اعضای فعلی مجلس خبرگان عمدتا از روحانیون اصولگرا و محافظهکار ایران و نزدیک به آیتالله علی خامنهای، رهبر فعلی هستند.
«اشتهار به دیانت»، «اجتهاد در حد استنباط بعضی مسائل فقهی و تشخیص فرد واجد شرایط رهبری» یا «اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی» از جمله شرایط نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان است.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، اخیرا در گفتوگویی با خبرگزاری ایلنا گفته است گروهی برای بررسی انتخاب رهبری «در صورت پیشامد حادثه» تعیین شدهاست.
خود آقای رفسنجانی اعلام کرده است در انتخابات آینده مجلس خبرگان شرکت خواهد کرد.
قبلتر، احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و عضو مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری و پیروزی حسن روحانی، گفته بود «عدهای که سنگر اول را فتح کردهاند، در پی تصرف مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی هستند».
برخی دیگر چهرههای اصولگرای ایران نیز طی هفتهها و ماههای گذشته در مورد حضور کسانی در مجلس خبرگان، که از آنها با عنوان «فتنهگر» نام بردهاند، هشدار دادهاند.
از جمله خبرهای تازه در مورد «خبرگان» که بازتاب گستردهای پیدا کرده، گزارشها از قصد حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی، برای شرکت در انتخابات پیشروی آن است.
انتخابات این مجلس هفتم اسفند ماه برگزار خواهد شد.