خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید که ایرانیها روز جمعه برای نخستین بار پس از توافق هستهای تیرماه سال ۱۳۹۴ برای انتخاب رییسجمهوری جدید به پای صندوقهای رای رفتهاند.
این خبرگزاری میگوید که حسن روحانی در این انتخابات با یک تاریخچهای روبروست. از سال ۱۳۶۰ که علی خامنهای به مقام ریاستجمهوری رسید، تاکنون هیچ رییسجمهوری مستقر در قدرت در دور دوم ناکام نبوده است.
با این حال، آسوشیتدپرس تاکید دارد این تاریخچه بدان معنی نیست که کار برای روحانی راحت است. رییسجمهوری ایران در انتخابات با سه نامزد در رقابت است که مهمترین آنها، ابراهیم رئیسی تندرو است.
با شدت گرفتن ازدحام در برخی شعب اخذ رای در تهران، استاندار این استان از مردم خواست برای تسهیل روند رای گیری به حوزههای خلوتتر مراجعه کنند.
حسین هاشمی، به خبرگزاری ایسنا گفته است که در بعضی مناطق صندوق سیار اضافه کردیم تا مردم منطقه زیاد در صف رای گیری نمانند. او درعین حال از مردم خواسته است با حوصله بیشتری در این رای گیری شرکت کنند.
روزنامه آمریکایی واشینگتنپست روز جمعه در تحلیلی پیرامون انتخابات ریاستجمهوری نوشته که «آمریکا برنده مشخصی در انتخابات ایران ندارد».
واشینگتنپست با اشاره به اینکه رقابت در این انتخابات بین حسن روحانی میانهرو، و ابراهیم رئیسی تندرو است که از سوی سپاه پاسداران و احتمالا آیتالله علی خامنهای حمایت میشود، تصریح کرده که درست نیست بگوییم تفاوت میان این دو خیلی زیاد نیست.
این روزنامه میافزاید: برخی از ناظران ایران ارزیابی میکنند که غرب بهتر است با پیروزی رئیسی کنار نیاید که احتمالا خواستار بازگشت انزوای بینالمللی ایران و دامن زدن به نارضایتیهای داخلی است. پیروزی وی امید ایرانیان را برای تغییر در کوتاهمدت بر باد خواهد داد ولی ممکن است سقوط رژیم را تسریع بخشد.
خبرگزاری فارس تصویری از شناسنامه مصطفی میرسلیم، یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را منتشر کرده است که مربوط به دوران حکومت محمدرضاشاه پهلوی است.
انتشار این تصویر در شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای داشته است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی ضمن اشاره به شرکت گسترده رایدهندگان ایرانی در انتخابات ریاستجمهوری، تصریح کرده که حسن روحانی در انتخابات سال ۹۲ سه برابر رقبای خود آراء کسب کرد ولی در این دوره، رقابت میان او و ابراهیم رئیسی تنگاتنگ است.
رویترز میگوید که سپاه پاسداران و سایر تندروها امیدوارند که برنده شدن رئیسی ۵۶ ساله فرصتی به آنها بدهد تا قدرت سیاسی و اقتصادی خود را تحیکم بخشند که در نتیجه رفع تحریمها و سرمایهگذاری خارجی آسیب دیده است.
علی نیکزاد رئیس ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی در نامهای به اعضای هیأت نظارت بر دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری به شدت از انجام تخلفات انتخاباتی و ارتکاب جرم در روند انتخابات انتقاد کرد.
او مواردی چون «تحویل تعرفه بدون مهر قابل ابطال به مردم، حضور غیرقانونی و تبلیغ هیأتهای اجرایی و طرفداران دولت مستقر، عدم صدور کارت حضور ناظران در شعب اخذ رأی، جلوگیری از ورود ناظران دارای کارت حضور در شعب اخذ رأی و عدم شروع به کار شعب اخذ رأی در ساعت مقرر» را به عنوان مواردی از تخلفات نام برده است.
آقای نیکزاد در نامه خود خواستار ورود و برخورد جدی هیأت نظارت برای جلوگیری از ادامه این روند تخلفات به گفته او دامنهدار شده است.
ستاد انتخابات کشور در بیانیهای از تمدید زمان رای گیری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا تا ساعت ۲۰ (۸ شب) به وقت ایران خبر داد.
فرهاد تجری، سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا گفت: تا ساعت ۴ بعدازظهر به وقت تهران حدود ۲۰ میلیون نفر در انتخابات شوراهای اسلامی در کنار انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردهاند. او همچنین گفت اخذ رای الکترونیکی با کمترین وقفه در حال انجام است.
عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور با رد وجود هرگونه مشکل امنیتی در انتخابات گفت به فرمانداران و استانداران اعلام شده در شعبههایی که میزان استفاده از تعرفه ها به ۷۰ درصد رسیده اعلام کنند تا تعرفه های جدید در اختیار آنها قرار بگیرد.
او همچنین گفت: مشخص نیست زمان اخذ رای تا چه زمان تمدید شود.