معاون سازمانی به نام «تشکلهای مردمی» ستاد مرکزی امر به معروف و نهی از منکر در ایران، میگوید «۴۶۰۰ گروه تذکر زبانی» شکل میگیرد که هر یک از گروهها «۱۰ نفر عضو» دارند.
مهدی امینی، معاون این تشکل، ۱۹ شهریور ماه به خبرنگاران گفت «با تصویب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، جذب و سازماندهی گروههای ۱۰ نفره امر به معروف و نهی از منکر برای تذکر زبانی آغاز شده است.»
اشاره آقای امینی به طرح «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» است که طی ماههای گذشته بخشهای آن تصویب شده است.
با این حال حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، در نامهای به آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار توقف اجرای آن برای بررسی «ایرادهای مد نظر دولت» شده است.
رئیسجمهوری ایران پیشتر نیز از ابلاغ این قانون خودداری کرده بود. آنچه در نهایت از سوی علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، در اردیبهشت ماه، صورت پذیرفت.
معاون «تشکلهای مردمی» گفته است «نیروهای جذبشده» برای انجام این طرح، در مسجدها، هیئتهای مذهبی و اصناف، پس از «آموزشهای لازم»، فعالیت «زبانی» خود را آغاز میکنند.
آقای امینی میگوید آنچه او «فریضه مغفولمانده امر به معروف» مینامد، برای مقابله با آنچه «توطئههای دشمن» توصیف کرده، لازم است.
اجرای طرح «امر به معروف و نهی از منکر» که نیروهای بسیج و سپاه، «ضابطان» آن به شمار میروند، با واکنشهایی روبهرو است.
علاوه بر نامه حسن روحانی و ابلاغ نشدن آن از سوی دولت، تشکیل ستادی برای انجام این کار حتی با انتقاد رئیس قوه قضائیه ایران نیز روبهرو شده بود.
صادق آملی لاریجانی، رئیس این قوه، گفته است تشکیل ستادی که وظایف دستگاههای مختلف به آن محول شود، با «قانون اساسی مغایر است».