در حالیکه مهلت تمدید شده برای مذاکرات بر سر توافق نهایی اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی به پایان رسیده و مجددا تمدید شده، دولت آمریکا میگوید تا وقتی گفتوگوها کارآمد باشد، به آن ادامه میدهد.
روزنامه والاستریتجورنال، این احتمال را مطرح کرده که کاخ سفید با نگه داشتن توافق موقتی که از سال ۲۰۱۳ میلادی بین طرفها در ژنو برقرار شده، به گفتوگوها ادامه دهد و چه بسا به رویکرد مذاکره بدون جدول زمانی روی آورد.
به گفته این روزنامه چنین چیزی میتواند به دولت اوباما اجازه دهد جلوی گزینههای دیگر به جز دیپلماسی را بگیرد.
به نظر میرسد این ایده از حمایت برخی سناتورهای بانفوذ جمهوریخواه مانند باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا، نیز برخوردار است.
آقای کورکر سه روز پیش گفته بود از جان کری، وزیر خارجه، میخواهد تا عجله نکند.
آقای ایرنست گفته است «ما توافقهایی فراحزبی در مورد اینکه احتمالا چنین رویکردی میتواند وجود داشته باشد، به دست آوردهایم؛ آنچه میتواند برای آمریکا و مذاکرهکنندگانمان، به این شکل که بر ایران فشار آورد تا نهایتا به توافق جامع برسیم، سودمند باشد.»
او افزوده است آمریکا «تا وقتی که مذکرات کارآمدی خود را حفظ میکنند، میز را ترک نخواهد کرد».
آقای ایرنست میگوید ضربالاجلهای تعیینشده در دستیابی به پیشرفتهای مهم موثر بودهاند.
به گفته او در نهایت پافشاری رئیسجمهوری ایالات متحده بر این است که توافق نهایی باید «تمام راههایی که میتواند ایران را به جنگافزار هستهای برساند، مسدود شود».
تهران همواره تاکید کرده است که برنامه اتمی آن کشور، صلحآمیز است و دنبال سلاح هستهای نیست.
گفتوگوهای اتمی در وین از روز چهارشنبه ۱۷ تیر ماه از سر گرفته میشود و بنا بر گزارشها مهلت تازه تعیینشده برای آن روز جمعه پیش رو است.
گروهی از وزیران خارجه شش کشور طرف گفتوگو، وین را ترک کرده ولی قرار است مجددا طی روزهای آینده به پایتخت اتریش بازگردند.