باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، با ابراز نگرانی در مورد نبردها بر سر شهر کوبانی در شمال سوریه و مناطق غربی عراق، در دیدار با رهبران نظامی کشورهای ائتلاف علیه «حکومت اسلامی»، تاکید کرده است که در این راه «کارزاری طولانی» در انتظار آنهاست.
در دیداری که روز ۲۲ مهر ماه در پایگاه هوایی «اندروز» در اطراف واشینگتن انجام شده است، رئیسجمهوری ایالات متحده با نمایندگانی ارشد از بیش از ۲۰ کشور متحد در مبارزه با اسلامگرایان افراطی سخن گفته است.
این دیدار پس از آن انجام میشود که نیروهای ائتلاف بر شدت حملات خود به مواضع «حکومت اسلامی» افزوده و طی روزهای دوشنبه و سهشنبه ۲۱ بار آنها را هدف قرار دادهاند.
رئیسجمهوری آمریکا به فرماندهان ارشد نظامی کشورهای ائتلاف گفته است «راهی فوری برای درست کردن اوضاع وجود ندارد. ما هنوز در مراحل اولیه هستیم.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه، او توضیح داده است که تلاشها برای شکست محاصره کوبانی و جلوگیری از پیشروی شبهنطامیان اسلامگرا در غرب عراق متمرکز بوده است.
به گزارش رویترز نیروهای آمریکا سخت جنگیدند تا استان انبار عراق را از خطر سقوط و افتادن به دست نیروهای القاعده در زمان جنگ عراق نجات دهند، اما اکنون خطر کنترل کامل آن به دست نیروهای حکومت اسلامی وجود دارد.
خبرگزاری فرانسه میگوید شبهنظامیان اسلامگرا در حال حاضر تقریبا کنترل تمام استان عمدتا سنینشین انبار را در دست دارند و به مناطق غربی بغداد نزدیک میشوند.
در هر حال اوباما تاکید کرده است که فراز و نشیب نبردها، جلوی ادامه آن را نخواهد گرفت؛ «مانند هر عملیات نظامی دیگر، روزهای پیشرفت و پسرفت در انتظار ماست، ولی ائتلاف ما در این کوشش طولانی متحد میماند.»
دیدار با فرماندهان نظامی ۲۲ کشور ائتلاف با حضور نمایندگانی از جمله از ترکیه و عربستان سعودی برگزار شد.
مارتین دمپسی، فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا، ریاست این نشست را برعهده داشت.
یک مقام نظامی آمریکا به خبرگزاری رویترز گفت که طرفهای ائتلاف اذعان دارند که با وجود حملات هوایی، نیروهای حکومت اسلامی توانستهاند به برخی پیشرفتها دست یابند اما این احساس در میان اعضای ائتلاف وجود داشت، که با همکاری با یکدیگر، در نهایت آنها هستند که پیروز خواهند شد.
این مقام نظامی که نامش فاش نشده میگوید «در کوتاه مدت چیزهایی هست که آنها (حکومت اسلامی) به دست میآورند. در بلندمدت اوضاع برعکس خواهد شد».
آلیستار بسکی، از سخنگویان کاخ سفید، گفته است که دیدار تازه در واشینگتن بخشی از کوششهای در حال انجام برای ساختن ائتلاف و یکی کردن ظرفیت هر کشور در راهبردی گستردهتر است.