لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۴۰

تاکید وزیر دفاع اسرائیل بر لزوم «بستن راه ایران در سوریه»


آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، گفته است، «بشار اسد، قصاب سوریه، باید از قدرت کنار گذاشته شود و باید مانع از ادامه مداخلات ایران در سوریه شد».

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، لیبرمن پنجشنبه ۲۵ آذر در سخنرانی در یک همایش در بندر اسرائیلی ایلات گفت، «اسد صد‌ها هزار تن از مردم کشور خود را از جمله با سلاح شیمیایی سلاخی کرده است».

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

لیبرمن ایران را یکی از عوامل مهم «به‌راه انداختن جنگ‌های نیابتی» نامید و گفت، «باید راه ایران را در سوریه بلوکه کرد».

وزیر دفاع اسرائیل گفته است، راندن اسد از قدرت، و بستن راه ایرانی‌ها در سوریه «منفعت سیاسی، امنیتی و نظامی اسرائیل است».

به گزارش «جوییش پرس»، لیبرمن گفت، «جامعه جهانی باید شرم کند که هر روز دستکم پانصد تن در خاورمیانه کشته می‌شوند اما به جای پرداختن به آن، هر سانتی متر خانه سازی اسرائیل را محکوم می‌کند».

در حالی که بشار اسد در روزهای گذشته «پیروزی» ارتش خود در عملیات جنگی حلب را اعلام کرد، کار‌شناسان نظامی اسرائیل تسلط یافتن دوباره اسد بر حلب را به سود محور سوریه–ایران-حزب‌الله لبنان دانسته و آن را برای اسرائیل «نگران کننده» توصیف کردند.

کار‌شناسان نظامی اسرائیلی در مصاحبه با رسانه‌های این کشور گفته بودند، حزب‌الله و ایران از آغاز جنگ سوریه در تلاش بوده‌اند تا «جبهه نظامی تازه‌ای علیه اسرائیل از طریق سوریه» بگشایند و پیروزی اسد با یاری ایران و حزب‌الله، این امکان را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

سوریه در روزهای گذشته تایید کرده که اسرائیل در کمتر از یک ماه دو بار به فرودگاه نظامی دمشق حمله کرده است.

رسانه‌های عربی و غربی گفته بودند، کاروان حامل جنگ افزار برای حزب‌الله که از ایران رسیده و در آستانه انتقال به لبنان بود، از سوی اسرائیل منهدم شد.

وزیر دفاع اسرائیل با تایید تلویحی یکی از حملات گفت، اسرائیل مجهز شدن حزب‌الله به سلاح شیمیایی یا دیگر سلاح‌هایی را که بر هم زننده توازن کنونی قوا باشد، «تحمل نخواهد کرد».

همچنین نخست وزیر اسرائیل ماه گذشته دو حمله ارتش این کشور به مقرهای آموزشی داعش در منطقه سوری جولان را، اندکی پس از تلاش داعش برای حمله خمپاره‌ای به نیروهای اسرائیلی، تایید کرد.

در همین حال، مقامات اسرائیل تایید می‌کنند، روسیه که مانند ایران از حامیان عمده سوریه است، به نیازهای امنیتی و نظامی اسرائیل از طریق «هماهنگی‌های موثر با اسرائیل» پاسخ مثبت داده است.

نخست وزیر اسرائیل هماهنگی‌های روسیه با اسرائیل برای جلوگیری از «برخوردهای احتمالی» در عملیات آن کشور در سوریه را ستوده است.

اسرائیل در شش سال بحران سوریه همواره گفته بود، تنها زمانی که «سه خط قرمز» اسرائیل در سوریه در تهدید باشد، اسرائیل در سوریه اقدام می‌کند و «به جنگ داخلی سوریه کاری ندارد».

آویگدور لیبرمن هفته گذشته «سه خط قرمز» را مورد تاکید مجدد قرار داده بود: «امنیت مردم، خاک اسرائیل و احتمال انتقال جنگ افزار پیشرفته برای حزب‌الله».

بشار جعفری، سفیر سوریه در سازمان ملل، در روزهای گذشته گفت، اگر سوریه به اسرائیل واکنش نشان داد، جهان به یاد داشته باشد که این اسرائیل بوده که دو بار در روزهای اخیر به سوریه حمله کرده است.

آریه درعی، وزیر کشور اسرائیل و رهبر یکی از احزاب مذهبی هم‌پیمان با دولت نتانیاهو، چهارشنبه ۲۴ آذر گفته بود، یهودیان که هولوکاست را پشت سر گذاشته‌اند، می‌بایست در صف اول مبارزه جهانی برای دفاع از مردم در حلب باشند.

جروزالم پست جمعه ۲۶ آذر نوشته است، یهودیان در جامعه جهانی تلاش‌های اطلاع رسانی خود را در حمایت از مردم حلب افزایش داده‌اند.

روزنامه هاآرتص جمعه ۲۶ آذر جنگ‌های حلب را «نمونه‌ای از فجایعی در سوریه و عراق که هنوز در راه است» توصیف کرده است.

همچنین به گزارش رسانه‌های اسرائیل، جنگ در سوریه و به‌ویژه وضعیت بحرانی دوره اخیر در حلب، اعراب ساکن اسرائیل و اعراب طایفه دروزی شمال اسرائیل را دو دسته کرده است.

گروهی از آن‌ها ادامه بقای بشار اسد را بهتر از حکومتی در دست معارضین می‌دانند، اما گروهی دیگر با حمایت از برخی از شورشیان «میانه‌روی» سوری، می‌گویند، اسد دیگر نمی‌تواند گزینه‌ای برای ادامه حاکمیت باشد.

XS
SM
MD
LG