وزیر خارجه آمریکا ابراز امیدواری کردهاست که در ماه اوت، ماه آینده میلادی، جزئیاتی از همکاریهای نظامی و اطلاعاتی با روسیه در مورد سوریه را به افکار عمومی ارائه کند. جان کری در عین حال ابراز امیدواری کرده که همکاریهای جدید «بر زندگی مردم سوریه و وضعیت جنگ» تاثیر بگذارد.
وزیر خارجه آمریکا پنجم مرداد ماه این احتمال را مطرح کردهاست که جزئیات همکاریهای نظامی و تبادلات اطلاعاتی در مورد سوریه، در اوایل ماه آینده در اختیار خبرنگاران گذاشته شود.
|برای دریافت تازهترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|
همزمان نماینده سازمان ملل در امور سوریه نیز ابراز امیدواری کرده است که مذاکرات صلح در ماه آینده از سر گرفته شوند.
خبرگزاری رویترز میگوید پیشنهادهای مطرحشده میان واشینگتن و مسکو بر پایه تبادل اطلاعات و تعاملات در حملات هوایی علیه «جبههالنصره»، شاخه القاعده در سوریه است. در عین حال قرار است جلوی حملات هوایی ارتش بشار اسد به شورشیان مورد حمایت غرب را بگیرد.
وزیر خارجه آمریکا ۲۹ تیر ماه گفته بود دو طرف قصد دارند «گامهایی اساسی» برای ایجاد آتشبس و افزایش ظرفیتها برای مبارزه با جبههالنصره و «داعش» بردارند.
سازمان ملل دو گروه جبههالنصره و داعش را تروریستی میداند و آتشبس در سوریه شامل این دو گروه نمیشود. با وجود آنکه هم ائتلافی به رهبری آمریکا و هم روسیه جداگانه به این گروهها حمله میکنند، اما از طرفهای مخالف در جنگ داخلی سوریه حمایت میکنند.
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای گفته است هم روسیه و هم ایالات متحده از سازمان ملل متحد خواستهاند تا طرحی را برای «گذار سیاسی» در سوریه، بر پایه قطعنامههای شورای امنیت در مورد آن کشور آماده کند.
استفان دیمیستورا، نماینده ملل متحد در امور سوریه، نیز «قویا» ابراز امیدواری کرده است که کری و سرگئی لاوروف، همتای روس او، «پیشرفتهای اساسی و چشمگیری» به دست بیاورند تا وضعیت در سوریه را تغییر دهد و شرایط را برای مذاکرات صلح آماده کند.
با همه اینها، در خود ایالات متحده کسانی هستند که به مذاکرات کری و لاوروف و آینده همکاری دو طرف چندان خوشبین نیستند. از جمله جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، و اش کارتر، وزیر دفاع آن کشور، که میگویند این همکاریهای نه بر پایه اعتماد که بر اساس مقررات، ضوابط و روندی معین صورت میگیرد.
جنگ داخلی سوریه بین ۲۷۰ هزار تا نزدیک به نیم میلیون کشته برجای گذاشته و دستکم نیمی از جمعیت آن کشور را آواره کردهاست. این جنگ که از برخی مراکز اصلی اقتصادی و فرهنگی آن کشور ویرانههایی برجای گذاشته، پنج سال است که ادامه دارد.