لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۲۱

روسیه تهدید کرد به اقدامات تصویب‌شده در پایان دوره اوباما واکنش نشان می‌دهد


سرگئی لاوروف می‌گوید «اگر ما احساس کنیم که گام‌های اساسی در واشینگتن برداشته نمی‌شود، آن‌وقت طبیعتا رفتار متقابلی را پی‌ خواهیم گرفت»
سرگئی لاوروف می‌گوید «اگر ما احساس کنیم که گام‌های اساسی در واشینگتن برداشته نمی‌شود، آن‌وقت طبیعتا رفتار متقابلی را پی‌ خواهیم گرفت»

وزیر خارجه روسیه تهدید کرده‌است که مسکو به اقدامات تنبیهی تصویب‌شده در پایان دوره باراک اوباما، و تعطیلی ساختمان‌های متعلق به روسیه، واکنش نشان خواهد داد.

این اقدامات در پی پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا صورت گرفت، اما روسیه گفته بود «فعلا مقابله‌به‌مثل نمی‌کند».

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، ۲۰ تیر ماه در جمع خبرنگاران در بروکسل گفته است «امیدواریم آمریکا، به‌عنوان کشوری که مروج حکومت قانون است، به تعهدات بین‌المللی خود احترام بگذارد».

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

او سپس افزوده است «اگر چنین نشود، اگر ما احساس کنیم که گام‌های اساسی در واشینگتن برداشته نمی‌شود، آن‌وقت طبیعتا رفتار متقابلی را پی‌ خواهیم گرفت».

وزیر خارجه روسیه از توضیح دادن در مورد جزئیات واکنش احتمالی در برابر واشینگتن خودداری کرده‌است.

ایالات متحده، هشـتم دی‌ماه سال گذشته، ضمن متهم کردن روسیه به «حملات سایبری» و ایجاد مزاحمت برای مقام‌های آن کشور، ۳۵ دیپلمات روس را از این کشور اخراج کرد و دو ساختمان متعلق به روسیه در نیویورک و مریلند را بست.

این تحریم‌ها پس از پیروزی دونالد ترامپ، در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، تصویب شدند. باراک اوباما، رئیس‌جمهوری وقت، در آن زمان گفته بود حملات سایبری روسیه «به کارزار هیلاری کلینتون ضربه زده»، هرچند عوامل مختلفی در نتیجه انتخابات موثر بوده‌است.

پس از تصویب تحریم‌ها، روسیه نخست اعلام کرد به این رخداد واکنش خواهد داد. اما ساعاتی بعد گزارش شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری آن کشور، تصمیم گرفته دست به مقابله‌به‌مثل نزند تا ببیند دونالد ترامپ، پس از آغاز به‌کار رسمی، چه رفتاری با روسیه خواهد داشت.

دو هفته پس از این گزارش‌ها آقای ترامپ، در مصاحبه‌ای با روزنامه «وال استریت جورنال» گفته بود، تحریم ها علیه روسیه برای مدتی باقی خواهند ماند، اما درصورتی که مسکو به آمریکا کمک کند، دیگر دلیلی برای حفظ تحریم‌ها وجود نخواهد داشت.

در میانه دی ماه سال گذشته مقام‌های ارشد اطلاعاتی آمریکا با حضور در کمیته نیروهای مسلح سنا اعلام کردند که «حملات سایبری» روسیه، «تهدیدی بزرگ» برای ایالات متحده است و روسیه «بی‌تردید» در انتخابات آمریکا دخالت کرده‌است.

دونالد ترامپ، نخست در مورد دخالت‌ها ابراز تردید کرده بود، اما سپس آن‌ها را پذیرفت و در آستانه آغاز به کار در مقام رئیس‌جمهوری اظهار داشت برای پی‌گیری این موضوع دست به اقداماتی خواهد زد. آقای ترامپ دو هفته پیش در توئیتر خود نوشت اگر باراک اوباما، رئیس‌جمهوری وقت، از قصد پوتین برای دخالت در انتخابات آمریکا خبر داشته، چرا همان موقع دست به اقداماتی نزد. و «حالا باید روی آن‌ها متمرکز شد و نه [روی] من».

روزنامه واشینگتن‌پست در آن زمان گزارش داده بود، دولت اوباما راه‌هایی را برای مقابله با روسیه در پیش گرفت، اما به دلیل آن‌چه جلوگیری از «ضربه به اعتماد عمومی شهروندان آمریکا به انتخابات» عنوان شده، از فاش‌گویی در مورد آن‌ها خودداری کرده بود.

در حال حاضر دست‌کم دو کمیته کنگره ایالات متحده و نیز پلیس فدرال آن کشور مشغول انجام تحقیقاتی در پیوند با روسیه و انتخابات آمریکا هستند.

XS
SM
MD
LG