لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۳۰

وزیر دفاع آمریکا کره شمالی را «مهم‌ترین تهدید فعلی علیه صلح و امنیت» نامید


وزیر دفاع ایالات متحده در جلسه‌ای در کنگره ایالات متحده، کره شمالی را «بزرگ‌ترین و فوری‌ترین تهدید علیه امنیت و صلح» نامیده‌است.

جیمز متیس، ۲۲ خرداد ماه در نشستی که در مورد بودجه وزارت دفاع ایالات متحده در کمیته امور نیروهای مسلح مجلس نمایندگان، برگزار شد، گفت «کره شمالی [برنامه] جنگ‌افزارهای هسته‌ای خود را پی‌گیری کرده و بر دامنه و سرعتِ تولیدِ ابزاری که بتوانند این تسلیحات را حمل کنند، افزوده‌است».

سخنان آقای متیس، کره شمالی را در جایگاهی قرار می‌دهد، که تا سال گذشته میلادی، کم‌وبیش از آن روسیه بود؛ مقام‌های ارشد ایالات متحده در دولت پیشین، از جمله جو بایدن، معاون باراک اوباما، تا پیش از ترک کاخ سفید، روسیه را «بزرگ‌ترین تهدید»، برای «نظم جهانی» توصیف می‌کردند.

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

وزیر دفاع ایالات متحده، خود پیش از سخنانش در جلسه کنگره، در کنفرانس امنیت بین‌المللی در سنگاپور، گفته بود، دولتش تهدید ناشی از کره شمالی را «آشکار و آماده» می‌بیند و همان‌جا نیز در مورد «سرعت و دامنه» پیشرفت‌های نظامی و موشکی کره شمالی در پیوند با جنگ‌افزار هسته‌ای، هشدار داده بود.

متیس در سنگاپور گفته بود «در حالی‌که حکومت کره شمالی، سابقه‌ای طولانی در قتل دیپلمات‌ها، ربودن و قتل ملوانان، و دیگر اقدامات جنایت‌کارانه دارد؛ برنامه نظامی اتمی آن کشور، تهدیدی برای همه ما به‌شمار می‌رود».

کره شمالی طی سال‌های اخیر و از زمان روی کار آمدن کیم جونگ‌اون، بیش از هفتاد آزمایش موشکی و سه آزمایش هسته‌ای نظامی انجام داده‌است.
کره شمالی طی سال‌های اخیر و از زمان روی کار آمدن کیم جونگ‌اون، بیش از هفتاد آزمایش موشکی و سه آزمایش هسته‌ای نظامی انجام داده‌است.

آزمایش‌ موشک‌های بالستیک و نیز آزمایش‌های مربوط به جنگ‌افزارهای هسته‌ای در کره شمالی تازگی ندارد. اما از زمان روی کار آمد کیم جونگ‌اون، تازه‌ترین عضو از خاندان کیم، پیونگ‌یانگ، به‌شکل قابل توجهی بر این آزمایش‌ها افزوده‌ و طی سال‌های اخیر بیش از هفتاد آزمایش موشکی و سه آزمایش هسته‌ای نظامی انجام داده‌است. در عین‌حال این کشور تلاش خود برای ساختن موشک قاره‌پیمایی که بتواند کلاهک هسته‌ای حمل کرده و خاک ایالات متحده را هدف قرار دهد، پنهان نمی‌کند.

جیمز متیس در جلسه دوشنبه در کنگره علاوه بر کره شمالی، از روسیه، ایران، چین و سازمان‌های تروریستی نیز به عنوان «تهدید» نام برده و گفته روسیه و چین «فعال‌تر و تهاجمی‌تر» شده و «نظم جهانی را با خطر» روبه‌رو کرده‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل، آزمایش‌های بالستیک و هسته‌ای نظامی از سوی کره شمالی را منع کرده‌است.

پیونگ‌یانگ می‌گوید کشورهای آمریکا و متحدان آن در منطقه، با انجام رزمایش‌های خود در حال تمرین برای حمله ویا سرنگون کردن نظام حاکم بر آن کشور هستند.

آمریکا و متحدانش این اتهام‌ها را رد کرده و می‌گویند اقدامات نظامی آن‌ها، جنبه دفاعی دارد. کره جنوبی و ژاپن، در قبال حمایت نظامی ایالات متحده، سال‌هاست متعهد هستند که در پیشرفت‌های نظامی داخلی خود، محدودیت‌هایی را قائل شوند. آقای متیس در پایان اردیبهشت ماه با تاکید بر یافتن راه‌حلی دیپلماتیک برای بحران کره شمالی گفته بود راه‌حل نظامی نتایجی «فاجعه‌بار در مقیاسی باورنکردنی» خواهد داشت.

جیمز متیس در جلسه دوشنبه در کنگره علاوه بر کره شمالی، از روسیه، ایران، چین و سازمان‌های تروریستی نیز به عنوان «تهدید» نام برده و گفته روسیه و چین «فعال‌تر و تهاجمی‌تر» شده و «نظم جهانی را با خطر» روبه‌رو کرده‌اند.

از سوی دیگر روسیه، در سال ۱۳۹۳ اعلام کرده بود پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، و ایالات متحده، را بزرگ‌ترین تهدید علیه امنیت ملی خود می‌داند. چین، نیز از اقدامات آمریکا در منطقه، از جمله در آب‌های دریای جنوب چین، انتقاد کرده‌است.

در جریان نشست کنگره، ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، نیز وزیر دفاع را همراهی می‌کرد. آقای دانفورد نیز از کشورهای ایران، کره شمالی، چین و روسیه، به‌عنوان «چالش‌های کلیدی» علیه آمریکا نام برده، هرچند در سخنان خود به‌طور مشخص به چالش یا تهدید «شماره یک»، اشاره‌ای نکرده‌است.

XS
SM
MD
LG