شرکت مرسدسبنز پس از حدود یک سال مذاکره با شرکت ایران خودرو و ایران خودرو دیزل آماده می شود تا دوباره تولید خودروهای سنگین و سبک خود را در ایران آغاز کند.
هاشم یکه زارع، مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت «قرارداد همکاری ایرانخودرو و بنز تقریبا نهایی شده و تا دو ماه آینده به امضا خواهد رسید. براساس این قرارداد دو شرکت مشترک در زمینه «تولید» و «فروش و خدمات پس از فروش» با بنز ایجاد خواهد شد که در شرکت تولیدی ۵۱درصد ایرانخودرو و ۴۹درصد بنز سهم خواهد داشت و این میزان سهم در شرکت فروش و خدمات پس از فروش بالعکس خواهد بود.»
در سال ۱۳۸۴ ایران خودرو با شرکت بنز برای تولید بنزهای سواری در ایران به توافق رسیده بود، حتی تولید مرسدسهای کلاس E در ایران تحت نظارت شدید مرسدسبنز آغاز شده بود و قرار بود کلاس C هم در ایران تولید شود. برای این کار شرکت مرسدسبنز سهام شرکت ستاره ایران را برای فروش و خدمات پس از فروش مرسدسهای تولیدی در ایران به طور کامل خریده بود. اما با افزایش تنشها بین ایران و غرب، شرکت مرسدسبنز با فشار دولت آلمان اولین شرکتی بود که پیش از اعمال تحریمها ایران را ترک کرد.
شرکت مرسدسبنز در زمان دولت محمد خاتمی در بخش خودروهای سواری و سنگین در ایران سرمایهگذاری کرده بود به عنوان مثال این شرکت سرمایه خود را در شرکت ایدم برای تولید موتورهای بنز افزایش داده بود و شرکت زد اف آلمان را برای تولید گیربکسهای بنز، به سمت سرمایهگذاری در ایران سوق داده بود.
پس از نهایی شدن رفع تحریمها، هولدینگ آلمانی دایملر که صاحب مرسدسبنز است اولین تفاوهمنامه را برای تولید دوباره محصولاتش در ایران را با ایرانخودرو دیزل امضا کرده است در این تفاهم نامه شرکت مرسدسبنز قرار است به صورت مستقیم در ایران سرمایه گذاری کرده و با شرکت ایران خودرو دیزل شرکت مشترکی را تاسیس کنند.
استفان گوشنر از مدیران ارشد شرکت مرسدسبنز گفته است: «در عرضه محصولات سنگین بنز در ایران محصولات جدید با تکنولوژی روز عرضه خواهد شد که دارای حداقل آلایندگی بوده و انتشار گازهای مضر را کاهش خواهد داد. متعهد میشویم تولید محصولات خود در ایران را بومیسازی کرده و نسبت به انتقال تکنولوژی اقدام کنیم.»
شرکت دایملر آلمان، مالک چندین شرکت تابعه و برند بزرگ خودروسازی همچون مرسدسبنز، مرسدس-آامگ و اسمارت است.
در ۲۸ دی۱۳۹۴ دایملر به عنوان بزرگترین تولیدکننده کامیون در جهان و ایران خودرو که بزرگترین خودروساز خاورمیانه است، یادداشت تفاهم امضا کردهاند که بر اساس آن «سرمایهگذاری مشترک برای تولید منطقهای کامیونهای مرسدسبنز و قطعات قوای محرکه»، «تأسیس شرکت مشترک فروش کامیونهای مرسدسبنز و قطعات آنها در ایران» و همچنین خرید بخشی از سهام شرکت «محور خودرو» در کنار «ایدم» (موتورسازی دیزل ایران) مورد توافق قرار گرفته است.
ایران خودرو و دایملر قصد دارند با تأسیس دو شرکت مشترک، از مزیتهای نسبی یکدیگر استفاده کرده و ضمن تحکیم جایگاه خود، یک قطب تولید خودروهای تجاری در منطقه را ایجاد کنند.
شرکت دایملر اعلام کرده که بخش کامیون سازی این شرکت با شرکت ایران خودرو قرارداد امضا کرده که بخشی از برنامه این شرکت برای ورود مجدد به بازار ایران است.
شرکت دایملر اعلام کرده است که با دو شرکت ایران خودرو دیزل و گروه «ماموت» (تولیدکننده تریلرها در ایران) نیز قراردادی امضا کرده که شرکت مشترکی تأسیس کنند و واحد تولید کامیونهای بنز و قطعات قوای محرکه آنها را راهاندازی کنند.
در دوره هشت ساله فعالیت دولت محمود احمدینژاد فعالیت شرکتهای بزرگ سازنده کامیون در ایران کاهش یافت و جای تولیدات خودروسازان بزرگ مانند ولوو و بنز را تولیدات چینی هوو و دانگ فنگ گرفتند. این عامل سبب شد صنعت حمل نقل زمینی در ایران دچار مشکلاتی شود و جادههای ایران هم ناامن شوند.
بر اساس سخنان وزیر راه و شهرسازی ایران، اکنون بیش از ۱۲۷ هزار کامیون فرسوده بالای ۲۵ سال در جادههای ایران تردد میکنند.
پس از توافق هستهای فعلا مشخص شده چهار شرکت بزرگ کامیونسازی ولوو، مرسدسبنز، رنو تراکز و اسکانیا برای حضور گسترده در بازار ایران آماده میشوند. دو شرکت دیگر مان آلمان و ایویکو ایتالیا هم احتمالا به این جمع اضافه خواهند شد.
از این چند شرکت سه شرکت ولوو، مرسدسبنز و اسکانیا قصد دارند ایران را به پایگاه تولید خود در خاورمیانه تبدیل کنند.