پیونگیانگ هشدار داده است، علیه سپر ضدموشکی ایالات متحده در کره جنوبی که تصمیم نهایی برای برپایی آن گرفته شده، دست به اقدام عملی میزند.
در بیانیهای که خبرگزاری رسمی کره شمالی ۲۱ تیر ماه منتشر کرده، آمده است که آن کشور «برای کنترل کامل "تاد" (سامانه ضد موشکی آمریکا)، از لحظهای که جای آن مشخص و تائید شود، واکنش عملی نشان میدهد».
در بخش دیگری از بیانیهای که رسانههای کره جنوبی لحن آن را «شدید» توصیف کردهاند، آمده است «ما یک بار دیگر هشدار میدهیم: ارتش خلق کره (شمالی) منتظر است تا حملاتی بیرحمانه را آغاز و از کره جنوبی دریایی از آتش و آوار درست کند».
وزارت دفاع کره جنوبی، ۱۸ تیر ماه خبر از تصمیم نهایی برای برنشاندن سپر ضدموشکی «تاد» داده بود. به گفته سئول هدف از ایجاد این سامانه، تقویت توانایی متحدان در برابر تهدیدهای اتمی روبهافزایش کره شمالیست.
مذاکرات اولیه برای این سامانه، اندکی پس از آن آغاز شد که کره شمالی در زمستان گذشته دست به انجام آزمایش موشک دوربر زد. این کشور در تیر ماه نیز دو موشک دوربرد آزمایش کرد. این پرتابها، پس از چهارمین آزمایش نظامی هستهای در آن کشور است که انجام میشوند.
پس از اعلام تصمیم نهایی سئول و واشینگتن، پیونگیانگ اقدام به پرتاب آزمایشی یک موشک از زیردریایی کرد. هرچند کره جنوبی میگوید این آزمایش در مراحل اولیه ناموفق بود.
بیانیه تازه منتشر شده از سوی کره شمالی، نخستین واکنش رسمی پیونگیانگ به تصمیم آمریکا و کره جنوبیست.
پکن، از مخالفان سامانه «تاد» و حامی اصلی کره شمالی، نیز گفتهاست این موضوع «بهطور جدی به منافع راهبردیِ امنیتیِ کشورها در منطقه، از جمله چین، صدمه میزند». چین نگران است که رادارهای این سامانه موفق به رصد آن کشور شوند.
سامه ضد موشکی «تاد»، علیه موشکهای بالستیک میانبرد و کوتاهبرد است و میتواند آنها را در فاز نهایی پرتاب ساقط کند. هر واحد از این سامانه ۷۵۰ میلیون دلار قیمت دارد.
ارتش آمریکا بیش از ۲۸ هزار نیروی نظامی و پرسنل در کره جنوبی دارد؛ این نفرات از زمان پایان جنگ شبهجزیره، در خاک این متحد عمده ایالت متحده در شرق آسیا حضور دارند.
بین دو کره در حال حاضر آتشیس برقرار است و از زمان پایان جنگ در سال ۱۹۵۳ توافق صلحی شکل نگرفته است.