لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۵

اوباما: پرواز سرنگون‌شده «زنگ هشدار» است


باقی‌مانده وسایل مسافران در محل سانحه
باقی‌مانده وسایل مسافران در محل سانحه

ساعتی پس از آنکه باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، اعلام کرد به گمان واشینگتن از منطقه تحت کنترل جدایی‌طلبان در اوکراین به هواپیمای مالزی شلیک شده، درباره پرواز سرنگون شده با رهبران بریتانیا، آلمان و استرالیا گفت‌وگو کرد.

باراک اوباما به خبرنگاران گفته است این رخداد «زنگ بیدار باشی برای اروپا و برای جهان است که افزایش کشمکش در شرق اوکراین، عواقبی در پی دارد؛ که این (بحران) محدود به منطقه نخواهد ماند».

بنا بر بیانیه کاخ سفید، رئیس‌جمهوری آمریکا، در گفت‌وگوی تلفنی خود با تونی ابوت، نخست‌وزیر استرالیا ضمن بیان تسلیت به خانواده کشته‌شدگان دو طرف در مورد اهمیت تحقیقات آزادانه، شفاف و کامل بین‌المللی در مورد هواپیمای سرنگون شده و دسترسی فوری به محل سانحه گفت‌وگو کردند.

۲۷ نفر از ۲۹۸ سرنشین پرواز شماره ۱۷ هواپیمایی مالزی که در شرق اوکراین سرنگون شد، شهروند استرالیا بودند.

رئیس‌جمهوری آمریکا ۲۷ تیر ماه گفت واشينگتن به طور فزاينده‌ای مطمئن است که از منطقه تحت کنترل جدايی‌طلبان طرفدار روسيه در اوکراین، به سمت هواپيما مالزيايی شليک شده است. با این همه او در مورد قضاوت زودهنگام در این مورد هشدار داده است.

عمده مسافران هواپیمای سرنگون شده شهروند کشور هلند بودند؛ جایی که رئیس‌جمهوری آمریکا پیشتر با مارک روت، نخست‌وزیر آن، گفت‌وگو کرده و حمایت واشینگتن از تحقیقات آزادانه و فوری را اعلام کرده بود. اوباما همان زمان با رهبران مالزی و اوکراین نیز گفت‌وگوی تلفنی کرده بود.

به گزارش خبرگزاری‌ها، کاخ سفید می‌گوید گفت‌وگوها با رهبران اروپایی و استرالیا در مورد لزوم تحقیقات آزادانه بین‌المللی بوده است.

دعا و نماز به یاد کشته‌شدگان در مالزی
دعا و نماز به یاد کشته‌شدگان در مالزی

از سوی دیگر جو بایدن، معاون رئیس‌جمهوری ایالات متحده، نیز با دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان گفت‌وگو کرده است.

در این تماس تلفنی نیز که موضوع هواپیمای سرنگون شده مالزی در آن مطرح شده، دو طرف گفته‌اند روسیه باید فورا و آشکارا از جدایی‌طلبان (در شرق اوکراین) بخواهد، اسلحه‌های خود را زمین گذاشته و اجازه حضور بازرسان بین‌المللی و اوکراینی را در محل سانحه بدهند.

بنا بر گزارش‌ها گروهی از کارشناسان بین‌المللی به محل سقوط بوئینگ ۷۷۷ رسیده‌اند.

چین، کشوری که عمده شهروندان آن مسافران پرواز ۳۷۰ هواپیمایی مالزی بودند که در ماه مارس گذشته ناپدید شد و اثری از آن پیدا نشده، از دیگر کشورهایی بود که طی ساعت‌های گذشته به سقوط بوئینگ واکنش نشان داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، خواستار «تحقیقات عادلانه و بی‌طرف» در این مورد شده است.

XS
SM
MD
LG