رئیسجمهوری آمریکا رسما مرگ ملا منصور، رهبر طالبان افغانستان را در حمله هوایی ایالات متحده تائید کرده و میگوید کشته شدن او «گام مهمی» در روند احیا و تثبیت صلح در افغانستان است.
باراک اوباما، سوم خرداد ماه، در هانوی ویتنام، گفته است «ما رهبر سازمانی را از میان برداشتیم که به توطئه و انجام حمله علیه نیروهای آمریکایی و ائتلاف ادامه میداد، با مردم افغانستان در جنگ بود و خود را در صف گروههای افراطی مانند القاعده قرار داده بود».
وزارت دفاع آمریکا، اول خرداد ماه اعلام کرد که ملا اختر محمد منصور، رهبر طالبان، هدف حمله هوایی پهپاد ارتش آن کشور قرار گرفتهاست.
به گفته پنتاگون این حمله با دستور و صلاحدید رئیسجمهوری آمریکا انجام شده است.
ساعاتی پس از اعلام این خبر سرویس اطلاعاتی دولت افغانستان، مرگ او را بر اثر حمله هوایی یک پهپاد آمریکایی تأیید کرد.
حمله به ملا منصور در پاکستان انجام شده است. دولت اسلامآباد این حمله را تعرض به تمامیت ارضی پاکستان عنوان کردهاست.
اوباما گفته آمریکا در هدف مشترکی که وجود دارد با پاکستان همکاری میکند، «جایی که تروریستهایی که ملتهای ما را تهدید میکنند، نباید صاحب مخفیگاهی امن شوند».
بنا بر گزارشها ملا منصور در ژوئیه سال ۲۰۱۵ به رهبری طالبان برگزیده شد؛ پس از آن که طالبان بالاخره اعلام کرد ملا عمر، بنیانگذار و رهبر مشهورش، دو سال پیش از آن مرده بود.
خبرگزاری رویترز میگوید هدف قرار دادن رهبر طالبان افغانستان به معنی تمایل اوباما برای هدف قرار دادن دستگاه رهبری این گروه در پاکستان و افغانستان است.
به گفته رئیسجمهوری آمریکا «طالبان باید از فرصت بهدستآمده برای انتخاب تنها راه واقعی، جهت پایان دادن به نبردهای طولانی استفاده کند؛ برای مصالحه در روندی که به سوی صلحی پایدار و رفاه میانجامد، به دولت افغانستان ملحق شود».
روزنامه والاستریتجورنال گفته است کاخ سفید امیدوار است حمله اخیر ضربهای اساسی به طالبان وارد کرده و به اختلافات و نبردهای داخلی آنها برای پیدا کردن رهبر جدید دامن بزند.
رئیسجمهوری آمریکا در حال سنجش شرایط برای کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان از حدود ۱۰ هزار پرسنل موجود به ۵۵۰۰ نفر، تا پایان سال جاری میلادیست.