لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۰۳

معاون رئیس‌جمهوری آمریکا به دیدار مقام‌های ارشد اروپا می‌رود


مایک پنس
مایک پنس

مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در ادامه سفر اروپایی خود به دیدار رهبران اتحادیه اروپا و پیمان آتلانتیک شمالی می‌رود؛ دیدارهایی که با هدف اطمینان بخشیدن در مورد رویکرد دونالد ترامپ به متحدان واشینگتن ارزیابی می‌شود.

↯​برای دریافت تازه‌ترین خبرها و گزارش‌ها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید

آقای پنس دوم اسفند ماه با فدریکا موگرینی، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دونالد توسک، رئیس شورای اروپایی، ژان-کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا و نیز دبیر کل «ناتو»، ینس استولتنبرگ، دیدار خواهد کرد.

معاون ترامپ شب یک‌شنبه، پس از شرکت در نشست امنیت در مونیخ، وارد بروکسل، مقر اصلی مراکز تصمیم‌گیری و شورایی اتحادیه اروپا شد. او در مونیخ از جمله بر اتحاد گسترده آمریکا با اروپا و تعهد ایالات متحده به این موضوع که تهران هرگز به توانایی ساخت سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت، تاکید کرده بود.

معاون رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین از علمکرد روسیه به دلیل آنچه «دخالت» در اوضاع اوکراین نامیده انتقاد کرده، و گفته کشورش با قدرت از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، «ناتو»، پشتیبانی می‌کند.

موضوع روسیه و به‌طور مشخص رویکرد دونالد ترامپ و دولت او، از جمله محورهایی‌ست که در میان شماری از متحدان اصلی واشینگتن در اروپا نگرانی‌ ایجاد کرده‌است. در همبستگی میان آمریکا در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما، و شماری از کشورهای عمده اروپایی مانند آلمان بود که تحریم‌هایی علیه مسکو، به دلیل اتهام‌ها در مورد دخالت در اوکراین، اجرایی شدند. واشینگتن در دوره اوباما، در کنار همین متحدان، از منتقدان عمده عملکرد روسیه در سوریه نیز بود.

در عین‌حال همکاری میان ایالات متحده، روسیه و کشورهای اروپایی به توافق اتمی انجامید که آقای ترامپ از منتقدان سرسخت آن به شمار می‌رود و از آن به عنوان «یکی ازبدترین توافق‌هایی که تا کنون دیده‌» یاد کرده‌است.

شماری از مقام‌های اروپایی در مونیخ با مایک پنس، دیدار کرده‌اند؛ از جمله خانم کرستی کالیولاید، رئیس‌جمهوری استونی، که همراه گروهی از رهبران کشورهای بالتیک با معاون ترامپ دیدار کرد. او می‌گوید از گفته‌های پنس و جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، دلگرم شده‌است. نگرانی‌های در مورد عملکرد روسیه در مرزهای شرقی قاره اروپا، به‌طور مشخص در میان کشورهای بالتیک، و برخی کشورهای مرکز اروپا مانند لهستان، نگرانی ایجاد کرده‌است.

خانم کالیولاید روز یک‌شنبه گفت «من به آن‌ها (وزیر دفاع و معاون رئیس‌جمهوری آمریکا) اعتماد می‌کنم. در نتیجه کاملا دلگرم شده‌ام».

اما همه مقام‌های اروپایی با این خوشبینی هم نظر نیستند. برای نمونه ژان-مارک ارو، وزیر خارجه فرانسه، از این‌که آقای پنس از «اتحادیه اروپا» سخنی نگفته، ابراز نگرانی کرده‌است.

در هر صورت از منظر فدریکا موگرینی، دیدار پنس، یک «نشانه بسیار مهم سیاسی» است هر چند او نیز می‌گوید احتمالا طی سال‌های پیش‌رو روابط دو طرف، از روابطی که شکلی خودکار و درهم‌تنیده دارد، به سوی عملگرایی بیشتر سوق پیدا خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG