رئیسان جمهوری روسیه و آمریکا، روز سهشنبه، بهصورت جداگانه، ضمن رد مجدد اتهامها در مورد رابطه میان ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ و روسیه، یا «دخالتهای» مسکو در روند انتخابات سال گذشته آمریکا، از حزب دمکرات و نشر آنچه «اخبار جعلی» نامیدهاند، انتقاد کردند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، در مصاحبهای که روز نهم خرداد ماه در روزنامه فرانسوی «فیگارو» منتشر شده، اتهامهای مربوط به دخالت دولتش در انتخابات سال گذشته آمریکا، هککردن ایمیلهای کمیته ملی حزب دمکرات آن کشور و درز آن به بیرون، را قویا رد کردهاست.
پوتین میگوید این اتهامها ناشی از «تمایل آن دسته از افرادیست که در انتخابات آمریکا شکست خوردند؛ تا به این وسیله موقعیت خود را بهبود بخشند».
به گفته رئیسجمهوری روسیه، دمکراتها «میخواهند خودشان و دیگران را قانع کنند، که سیاستهای آنها درست بود و همه کارهایی که کردند خیلی خوب انجام شده بود، ولی یککسی از بیرون تقلب کرد… اینطور نیست؛ در واقع آنها شکست خوردند و باید این موضوع را بپذیرند».
او افزوده است اعضای حزب دمکرات آمریکا در مورد روسیه «آسمانریسمان بههم بافتهاند» چون -به گفته پوتین- «از اینکه بپذیرند شکست آنها به خاطر پیروزی فردی نزدیکتر به مردم و با درک بهتری از خواستههای آنها بود، نفرت دارند».
آقای پوتین در مصاحبه با «فیگارو» ضمن اشاره به وعدههای انتخاباتی ترامپ برای بهبود روابط با روسیه، و «قدرت بروکراسی» در ممانعت از آن میگوید «این کار آسانی نیست، و من این را بدون شوخی میگویم. نه به این خاطر که کسی نمیخواهد چنین شود (بهبود روابط صورت گیرد)، ولی به اینخاطر که این کار، کار ِ سختیست».
ساعاتی پیش از این مصاحبه، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده نیز در حساب کاربری خود در توئیتر بار دیگر انتقادهایی را متوجه حزب دمکرات کرد و گفت مقامهای روسیه «قاعدتا باید به آمریکا و این عذر و بهانههایی که در اخبار جعلی از توجیه شکست دمکراتها پر شده، بخندند».
آقای ترامپ بارها به برخی از گزارشهای منتشرشده در شماری از رسانههای مشهور، لقب «اخبار جعلی» دادهاست.
از سوی دیگر این گزارشها بهطور عمده متمرکز یا برآمده از برآوردی هستند که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا در دیماه گذشته منتشر کردند؛ در رابطه با آنچه «تلاش مسکو برای دخالت در انتخابات آمریکا» توصیف شده است.
رئیسجمهوری روسیه به «فیگارو» گفته است از نظر او تمایل فعلی در واشینگتن برای انجام تحقیقات در مورد نزدیکان و مشاور ترامپ و مقامهای روسیه، فرو خواهد نشست و روابط دو طرف بهبود پیدا خواهد کرد.
در هفتههای پیش وزارت دادگستری آمریکا، یک مستشار ویژه برای تحقیقاتِ مربوط به اتهامهای واردشده در مورد دخالتهای انتخاباتی مسکو، و نیز اینکه آیا اعضای ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ -در جریان یا پس از انتخابات - رابطهای با روسیه داشتهاند یا نه، انتخاب کرد.