لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۳

رنو می‌گوید ساخت گیربکس‌هایش را در ایران آغاز کرده است


شرکت رنو که برنامه گسترده ای برای تبدیل ایران به مرکز تولید خود در خاورمیانه دارد تولید گیربکس خودروهایش را در ایران شروع کرد. این شرکت اعلام کرده‌است سعی می‌کند خودروهایی که در ایران می‌سازد را به ساخت داخل ۸۰ درصدی برساند.

پیمان کارگر، معاون منطقه ای رنو در آفریقا، خاورمیانه و هند با اشاره به افتتاح خط تولید گیربکس جِی اچ کیو -به عنوان پیشرفته ترین خط تولید گیربکس ایران- در چرخشگر تبریز گفت « رنو به عنوان شریک استراتژیک صنعت خودروی ایران، متعهد به گسترش داخلی‌سازی است و برای رسیدن به این هدف، ما از قطعه سازان توانمند ایرانی برای رسیدن به استانداردهای مد نظر رنو حمایت می‌کنیم.»

او افزوده «مجموع ظرفیت تولید رنو در ایران در حال حاضر ۲۰۰ هزار خودرو در سال است و در قالب همکاری‌های جدید این میزان به ۳۵۰ هزار خودرو در سال افزایش خواهد یافت. این یک فرصت است: هم برای رنو و هم برای قطعه سازان ایرانی.»

شرکت رنو اعلام کرده است که گیربکس جِی اچ کیو نسل جدید گیربکس‌های دستی و ایران جزو اولین کشورهای تولید کننده آن است. با توجه به کیفیت بالا و تکنولوژی به روز، امکان صادرات این محصول از ایران نیز فراهم است. این گیربکس برای تمامی خودروهای سواری رنو (چه محصولاتی که در حال حاضر تولید می شوند و چه محصولات آینده) در ایران قابل استفاده است. در فاز اول از این گیربکس در محصول جدید رنو ساندرو استپ وی استفاده می‌شود.

برای راه‌اندازی این خط تولید سرمایه گذاری مشترک سه میلیون یورویی از سوی رنو پارس و چرخشگر صورت گرفته است. فاز اول این پروژه شامل بهره برداری از خط مونتاژ گیربکس، اکنون به بهره‌برداری رسیده است. برای دو فاز دیگر پروژه یعنی داخلی سازی پوسته‌های گیربکس و همچنین شفت و دنده‌ها برنامه‌ریزی شده و به ترتیب تکمیل خواهد شد.

شرکت چرخشگر تبریز پیش از اعمال تحریم ها همکاری گسترده ای را باشرکت زد اف آلمان داشت و این شرکت آلمانی بخشی از سهام این شرکت را خریده بود این شرکت تحت تکنولوژی آلمان به تولید برخی گیربکس‌های کامیون‌های مرسدس بنز می پردازد.

در طرح دیگری شرکت مرسدس بنز هم قصد دارد به تولید گیربکس‌های جدید کامیون‌هایش در ایران بپردازد.

از طرفی این شرکت همچنین می‌خواهد موتورهای سری جدید کامیون‌هاش را در کارخانه ایدم تبریز تولید کند.

با این همه به‌نظر می رسد رنو بیش از دیگر شرکت‌های خارجی که در ایران فعال شده‌اند قصد دارد روی صنعت خودرو ایران سرمایه‌گذاری کند.

این شرکت در قرارداد جدیدش، این بار مستقیم با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران طرف شده است. قرار است شرکت بن رو که قبلا در ایران به تولید فیات می‌پرداخت و توسط شرکت سایپا خریداری شده بود در ازای بدهکاری این شرکت به سازمان گسترش و نوسازی ایران منتقل شود و این سایت پایگاه تولید خودروهای جدید رنو در ایران باشد.

آنگونه که پیمان کارگر معاون رنو در خاورمیانه در کنفرانس خبری در تهران اعلام کرده است جدیدترین مدل‌های رنو در ایران مانند داستر جدید (نسل دوم) و سیمبل جدید (نسل دوم) در قالب این قرار داد با ساخت داخل بالا در ایران تولید خواهند شد. وی گفته است این محصولات هم اکنون در حال طراحی هستند و هنوز وارد بازار جهانی نشده‌اند.

البته مهمترین محل اختلاف تولید ارزانترین محصول رنو یعنی کوئید است. این خودرو هم اکنون با قیمت نزدیک پنچ هزار دلار ارزانترین خودروی یک شرکت معتبر در جهان محسوب می‌شود.

ایران‌خودرو مدعی تولید این خودرو است شرکت سایپا هم گویا برای این خودرو مذاکره کرده که با رنو به توافق نرسیده است.

البته در جدید ترین اظهار نظر منصور معظمی رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفته است تولید این خودرو در قالب شرکت جدید بین رنو و سازمان گسترش خواهد بود.

شرکت رنو قصد دارد در قالب همکاری جدید خود با ایران یک مرکز طراحی مهندسی در ایران راه‌اندازی کند و قطعه‌سازان ایرانی را بیشتر از قبل با قطعه‌سازان همکار رنو در جهان وصل کند. این شرکت در قالب قرار داد ال ۹۰ که اولین سرمایه‌گذاری این شرکت در ایران بود ۵۰ قطعه‌ساز ایرانی را به زنجیره رنو و شرکت‌های همکارش وصل کرده بود تا بتواند تندر ۹۰ را از ابتدا با ساخت داخل ۵۰ درصدی در ایران تولید کند.

XS
SM
MD
LG