اد رویس، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، ضمن تحسین از حمایت آن مجلس از اسرائیل در تازهترین بحران آن کشور با حماس، بر نقش ایران در حمایت از این گروه حاکم بر نوار غزه تاکید کرد.
اد رویس که در عین حال رئیس کمیسیون خارجه مجلس نمایندگان نیز هست، در بیانیهای میگوید «امروز کنگره، حمایت خود از اسرائیل را برای در پی گرفتن هر آنچه لازم است تا از شهروندان خود دفاع کند، تحکیم کرد. حماس و یاریکنندگانش همچنان متعهد به مبارزه مسلحانه علیه حق حیات اسرائیل باقی ماندهاند؛ همچنان که با استفاده از بسیاری از سلاحهایی که ایران در اختیارشان گذاشته است، عمدا مراکز زندگی اسرائیلیها را هدف قرار میدهند. با چنین تهدیدهایی علیه اسرائیل، ما همچنان متعهد به حمایت از مردم آن کشور میمانیم».
کنگره آمریکا از قطعنامهای حمایت کرده است که بر حمایت از اسرائیل و حق دفاع از خودش تاکید دارد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این قطعنامه غیرالزامآور، روز جمعه ۲۰ تیر تصویب شد.
این قطعنامه حماس را محکوم به حملات بیدلیل موشکی به اسرائیل میکند.
طرح این قطعنامه را دو نماینده کنگره؛ استیو ایزرائل (دمکرات) و تام کول (جمهوریخواه) ارائه کرده بودند.
آمریکا و اسرائیل پیشتر نیز ایران را متهم به حمایت از گروه حماس یا رساندن اسلحه به برخی شاخههای نظامی در نوار غزه کردهاند.
مجله تایم از قول ران درمر، سفیر اسرائیل در واشینگتن، میگوید «ایران به طور بدیهی حامی حماس است و جهاد اسلامی، گروهی فرعی و کاملا در اختیار آن کشور است».
ایران در موارد گوناگون ارسال سلاح به حماس را تکذیب کرده است؛ برای نمونه در اسفند ماه گذشته که ایران (در کنار سودان) متهم به ارسال کشتی حامل سلاح به غزه شده بودند. تهران چنین اتهامی را رد کرد. در آن زمان معاون وزارت خارجه ایران گفته بود این موضوع «صرفا مبتنی بر دروغپردازی تکراری و بیپایه» اسرائیل است.
گزارشها در عین حال میگویند محمولههای اسلحه گاهی از ایران به سودان و از آنجا به مصر میرود تا از طریق -برای نمونه- تونلهای زیرزمینی در صحرای سینا به غزه قاچاق شوند.
اما تایم میگوید با روی کار آمدن عبدالفتاح سیسی در مصر، این کار سختتر شده است.
همین مجله در عین حال از قول سفیر اسرائیل میگوید در حال حاضر بسیاری از موشکهای زرادخانههای حماس، ساخت خود آنهاست.
در پی رخدادهای سوریه، گزارشهایی مبنی بر شکلگیری اختلاف میان حماس (گروهی سنی) و ایران، در مورد موضوع حمایت از بشار اسد، منتشر شدند.
خبرگزاری فارس در آغاز خرداد ماه از قول نماینده حماس در تهران گفته بود «رابطه ایران و حماس در مسیر مناسب قرار گرفته است.»
در تازهترین بحران پیشآمده بین اسرائیل و گروههای شبهنظامی در غزه، دستکم ۱۰۳ فلسطینی در حملات اسرائیل کشته شدهاند.
حماس نیز صدها موشک به خاک اسرائیل پرتاب کرده است، اما این موشکها تلفات جانی در پی نداشته است.
دور جدید کشمکشهای نظامی پس از آن بالا گرفته است که جسد سه نوجوان اسرائیلی ربوده شده پیدا شد و در پی آن یک نوجوان فلسطینی نیز به قتل رسید.
ناوی پيلای، کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفته است، حملات اسرائيل به مناطق مسکونی ممکن است ناقض قوانين بينالمللی باشد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، از سوی دیگر میگوید حملات زمانی پایان مییابد که به هدفمان برسیم.
به گفته نخستوزیر اسرائیل هدف از حملات، برقراری صلح است.
باراک اوباما، رئیسجمهوری ایالات متحده گفته است کاخ سفید آماده میشود تا تلاشهایی را برای ایجاد آتشبس در پی گیرد.
برخی مقامهای عالیرتبه از جمله دبیرکل سازمان ملل، رئیسان جمهوری فرانسه و روسیه نیز خواستار برقراری آتشبس شدهاند.