لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۰۶

روسیه: حملات هوایی اخیر با همکاری اپوزیسیون سوریه انجام شد


سوخو ۲۵ روسیه در حال فراز گرفتن برای انجام عملیات هوایی در سوریه
سوخو ۲۵ روسیه در حال فراز گرفتن برای انجام عملیات هوایی در سوریه

روسیه اعلام کرده است حملات هوایی اخیر ارتش آن در سوریه، با همکاری و هدف‌یابی «نمایندگان مخالفان» بشار اسد انجام شده است. آمریکا نیز می‌گوید خلبانان آن کشور با خلبانان روسی ارتباط برقرار کرده‌اند.

حملات هوایی روسیه در سوریه، پنج هفته پیش آغاز شد. این نخستین بار است که مقام‌های آن کشور از همکاری با گروهی از مخالفان اسد در جریان بمباران‌های خود خبر داده‌اند.

بنا به گزارش ۱۲ آبان ماه خبرگزاری روسی «تاس»، آندری کارتاپولوف، یک مقام ارشد ستاد مشترک ارتش روسیه، گفته است آن کشور با «رهبران اپوزیسیون سوریه» و «فرماندهان نبردهای زمینی از چند گروه مسلح» برای هدف‌یابی و حملات تازه‌اش طی ۲۴ ساعت گذشته، ارتباط برقرار کرده است.

او می‌گوید مخالفانی که با روسیه همکاری کرده‌اند «با وجود چهار سال اختلاف با دولت سوریه» و به خاطر «حفظ یک‌پارچگی سوریه و نابودی گروه حکومت اسلامی و دیگر گروه‌های تروریستی» با مسکو همکاری کرده‌اند.

نام رهبران و فرماندهان مخالفی که از آنها یاد شده، عنوان نشده است.

ژنرال کارتاپولوف افزوده است مسکو حاضر به همکاری با «همه گروه‌های میهن‌پرست سوری که در حال نبرد با گروه حکومت اسلامی و جبهه‌النصره هستند» است.

ساعاتی پس از انتشار گفته‌های این مقام ارشد نظامی روس، پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، اعلام کرد که خلبانان جنگنده‌های ایالات متحده، بر فراز آسمان سوریه، به طور مستقیم با خلبانان جنگنده‌های روسیه ارتباط برقرار کرده‌اند.

این نخستین بار است که استراتژی دو طرف برای جلوگیری از برخورد احتمالی میان جنگنده‌های ائتلاف و جنگنده‌های روسیه، در سوریه، عملا اجرا شده است.

ائتلافی به رهبری آمریکا در یک سال گذشته حملاتی هوایی را به «حکومت اسلامی» و برخی دیگر گروه‌های افراطی انجام داده است.

طی هفته‌های گذشته گزارش‌هایی منتشر شده بود که عمده حملات هوایی روسیه در سوریه به گروه‌هایی غیر از «حکومت اسلامی» یا شاخه‌های القاعده انجام می‌شود.

هفته گذشته، وین، محل برگزاری مذاکراتی میان قدرت‌های جهان و منطقه برای رسیدن به راه‌حلی سیاسی در مورد سوریه بود که ایران نیز برای نخستین بار در آن حضور داشت. مذاکراتی چهارجانبه در این رابطه نیز بین آمریکا، روسیه، ترکیه و عربستان سعودی در جریان است.

در کنار گفته‌های مقام نظامی روس، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، در پاسخ به پرسشی درباره اهمیت بقای بشار اسد در قدرت برای مسکو، گفته است: «ما هرگز نگفته‌ایم که بقای بشار اسد برای ما اساسی و جزو اصول است. بلکه آنچه ما گفته‌ایم این است که تغییر رژیم در سوریه می‌تواند به فاجعه‌ای محلی یا منطقه‌ای تبدیل شود و تنها مردم سوریه می‌توانند درباره سرنوشت بشار اسد تصمیم بگیرند».

تهران و مسکو از حامیان اصلی بشار اسد به شمار می‌روند. آنها مخالف کناره‌گیری اسد از قدرت در حال حاضر هستند. هر چند هر دو کشور ایران و روسیه تاکید می‌کنند که «مردم سوریه» باید در مورد آینده خود تصمیم‌گیری کنند.

آمریکا می‌گوید ، خروج اسد از قدرت راه را برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه هموار خواهد کرد و به مبارزه برای شکست گروه حکومت اسلامی کمک می‌کند.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا، در عین حال گفته است «قدرت‌های مهم توافق دارند که نهادهای حکومت سوریه نباید متلاشی شوند».

قرار است روز ۱۳ آبان ماه دیداری در مسکو میان سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، و استفان دمیستورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه، انجام شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه روسیه پیشنهاد کرده است که محل برگزاری دیداری میان نمایندگان حکومت مرکزی سوریه و گروهی از اپوزیسیون باشد. مسکو می‌گوید فهرست نمایندگان اپوزیسیونی که با آنها همکاری می‌کند را در ختیار عربستان و آمریکا می‌گذارد.

XS
SM
MD
LG