وزارت خارجه روسیه میگوید سرگئی لاوروف در گفتوگوی تلفنی که با رکس تیلرسون، همتای آمریکایی خود داشته، خواستار آن شده تا نیروهای ایالات متحده دیگر به حامیان اسد در سویه حمله نکنند.
روسای دیپلماسی دو کشور در عین حال بر تمایل خود برای همکاری بهمنظور پایان دادن به بحران سوریه، تاکید کردهاند.
در بیانیه منتشرشده از سوی وزارت خارجه روسیه در بیستم خرداد ماه، گفته شده آقای لاوروف در جریان گفتوگوی تلفنی خود با آقای تیلرسون، گفته است حملات به نیروهای حامی دولت بشار اسد در سوریه، برای مسکو «قابل قبول نیست».
ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا، آخرین بار در بیانیهای در ۱۷ خرداد ماه اعلام کرد، جنگندههای ائتلاف مواضع یک واحد از نیروهای وابسته به دولت سوریه را، پس از آنکه با وجود هشدارهای صادرشده در حال نزدیکشدن به پایگاه تنف بودند، هدف قرار دادهاند. یگانهای ویژه آمریکا و بریتانیا، از پایگاه «تنف»، برای آموزش برخی از شورشیان سوری در نبردهای زمینی علیه «حکومت اسلامی»، استفاده میکنند.
پیش از این در ۲۸ اردیبهشت ماه نیز گزارش شده بود که جنگندههای ائتلاف به رهبری آمریکا یک کاروان ارتش سوریه و شبهنظامیان مورد حمایت ایران را هدف قرار دادهاند.
ارتش آمریکا روز ۱۸ خرداد ما نیز از هدف قرار دادن یک پهپاد متعلق به نیروهای هوادار حکومت بشار اسد و سرنگونی آن خبر داد. به گفته ایالات متحده، این پهپاد، به واحدهای ائتلاف به رهبری واشینگتن شلیک کرده بود.
روسیه پیش از این گفته بود واکنشها و حملات آمریکا به نیروهای حامی اسد به تلاشها برای یافتن راهحل سیاسی در بحران سوریه، «ضربه میزند».
در بیانیه منتشرشده از سوی وزارت خارجه روسیه در روز شنبه، گفته شدهاست که «لاوروف، مخالفت قطعی خود در مورد حملات ایالات متحده به نیروهای حامی دولت [سوریه] را ابراز کرده و از او (رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا) خواستهاست تا برای جلوگیری از چنین رخدادهایی در آینده، گامهای اساسی بردارد».
وزارت خارجه ایالات متحده هنوز واکنش رسمی به بیانیه صادرشده و اظهارات پیرامون حملات نشان ندادهاست.
وزرای خارجه روسیه و آمریکا، در تماس تلفنی روز گذشته در عین حال بر تمایل خود برای همکاریهایی که هدف از آنها پایان دادن به بحران و جنگ داخلی سوریه عنوان شده، تاکید کردهاند.
خبرگزاری رویترز ۲۰ خرداد ماه گزارش داده بود که مایکل رتنی و الکساندر لاورنتیف، فرستادگان آمریکا و روسیه در امور سوریه، در دو هفته گذشته، دیدارهای با هم داشتهاند که محوریت آنها، اقداماتی برای ایجاد «یک منطقه کاهش تنش» است؛ و به خواسته آمریکا «بدون مشارکت ایران». بنا بر این گزارش، طرفها قرار است دیدارهای بیشتری در این مورد داشته باشند. بیشتر بخوانید
روسیه و ایران از مهمترین حامیان بشار اسد هستند. این دو کشور مذاکراتی را در آستانه، با حضور ترکیه، از مخالفان حکومت بشار اسد و حامی شماری از شورشیان، برگزار کردهاند. بخش مهمی از مذاکرات آستانه، گفتوگو و توافقاتی برای ایجاد «مناطق کاهش تنش» در مناطقی از سوریه بود.